Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw piszesz że u handlarza są tańsze i lepsze, a za chwilę że na zachodzie nikt tanio nie odda dobrej maszyny.

To w końcu się zdecyduj jakie to maszyny są u handlarzy.

A może masz na myśli że handlarz sprowadza szrot po czym przeprowadza kompleksowy remont i z tego powodu maszyna staje się ,,lepsza,,? To akurat z tym się zgodzę tylko jest jedno ale. Słowo kompleksowy zamienił bym na pobieżny / wizualny i dzięki temu może faktycznie Tobie wydaje się że maszyna jest lepsza.

A tobie wydaje się że wszyscy handlarze to oszuści, i tylko czekają żeby komuś wcisnąć złom , a wcale tak nie jest.

Są tacy co mają tylko kilka szrotów ,i chcą na tym dużo zarobić ,

Są tacy co mają dobry sprzęt , wolą mniej zarobić na jednej sztuce i szybko sprzedać niż bawić się w remonty , i zdarza się że nawet nie zdążą rozładować sprzętu z ciężarówek .

Handlarz z Karczmisk należy do tych drugich , sam widziałem że przeładowywał sprzęty z ciężarówek spedycji na swoje i wiózł do klienta

Opublikowano (edytowane)

Z tymi handlarzami to różnie bywa. Ja kupiłem swojego masseya od sadownika, który sprowadzał od czasu do czasu ciągniki z francji. Mówił że robil w winnicy. Wedlug papierów był z miejscowości Montbrison 26770. Mówił prawde bo widać doskonale tutaj http://maps.gstatic.com/m/streetview/?ll=44.441582,5.014669&spn=0.18,0.3&cbll=44.441582,5.014669&layer=c&panoid=pevmKbGwZlct5sfAXrlZmA&cbp=,102.56,,0,-7.470001&output=classic . Ciągnik bardzo zadbany. Znajomy jak g obejrzał, stwierdził, że francuz nim do kościoła jeździł. Wiadomo, że w środek ciągnika się nie wejdzie. Zobacze czy bylo warto go kupić, jak tylko dostanie jakąś poważną robote w kraju. Znam też takich handlarzy, którzy kłamią ludziom w oczy odnośnie pochodzenia i stanu maszyn

Edytowane przez URSUS16
Opublikowano

Ja też kupiłem ciągnik od handlarza, z resztą jak się okazało użytkownika tego forum i jestem bardzo zadowolony, a jak sam mówił ciągniki muszą być teraz nie tylko technicznie sprawne ale i muszą dobrze wyglądać bo ludzie mają wymagania że głowa mała i w przeciwnym wypadku nie sprzeda albo straci. Mój też był wypucowany, wypolerowany, troszke podmalowana rama z przodu bo był wcześniej zamontowany pług do odśnieżania i były odpryski. Efekt tych zabiegów taki że ciągnik wyglądał jak z fabryki a technicznie był i ciągle jest bez zastrzeżeń.

Opublikowano

Ja też kupiłem ciągnik od handlarza, z resztą jak się okazało użytkownika tego forum i jestem bardzo zadowolony, a jak sam mówił ciągniki muszą być teraz nie tylko technicznie sprawne ale i muszą dobrze wyglądać bo ludzie mają wymagania że głowa mała i w przeciwnym wypadku nie sprzeda albo straci. Mój też był wypucowany, wypolerowany, troszke podmalowana rama z przodu bo był wcześniej zamontowany pług do odśnieżania i były odpryski. Efekt tych zabiegów taki że ciągnik wyglądał jak z fabryki a technicznie był i ciągle jest bez zastrzeżeń.

Kolego a możesz powiedzieć od jakiego użytkownika tego forum kupiłeś ciągnik i jakiej marki ??

Sory że pytam ale jestem na etapie poszukiwania jakiegoś ciągnika do mojego gospodarstwa.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

mam oryginalny zbiornik od 5211 jak by ktoś szukał

Opublikowano

to zależy jaki handlarz jak duży to trzeba uważać jak mniejszy też trzeba uważać ale on szuka coś lepszego żeby się szybko sprzedało ja swojego kupiłem u handlarza który szczególnie sprowadza kombajny claas i siewniki prasy pługi itp traktory to rzadkość u niego chyba że coś fajnego znajdzie

Opublikowano

izydor Byłem w tym tygodniu u Pogla i oglądałem tę przyczepę i jeszce kilka HL w produkcji, powiem szczeże że pojechalismy do jeszcze kilku ,,producentów" z okolicy i Pogiel może i jest troche droższy od nich ale jakość oferty jest o niebo lepsza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v