Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli pracował u Niemca to taki ciągnik robi bez problemu rocznie ok 1000h jak nie więcej więc trzeba spodziewać przebiegu rzędu 12-14tys, a cofnięty do 8mu bo to lepiej wygląda, aż podejrzane że wszystkie używki na allegro mają ok 8tys h ;)

Opublikowano

Nie można generalizować, w Niemczech też bywają mniejsze gospodarstwa lecz jak mówi przysłowie "wyjątek potwierdza regułę" a wiadomo że nikt nie kupuje ciągnika żeby stał. Bez oględzin dokładnych nic nie da się wywnioskować. Ale prawda też taka że im droższy ciągnik tym bardziej prawdopodobne że ma ogromny przebieg i jest sprzedawany ze względu na szybko pogarszający stan techniczny. Po zdjęciach można by stwierdzić że przebieg jest ok. przy założeniu że jeździli nim pracownicy i nie dbali za bardzo, lecz jak by pisało 14 000 mtg to by nikt sie nie dziwił.

Opublikowano

Nie do końca strach, jak tylko napiszesz umowe kupna - sprzedaży to się nikt nie doczepi i można go wieźć, ale z rejestracją to już wiadomo, każdy wie czy mu potrzebna czy nie. Bez umowy kupna - sprzedaży bym takiego ciągnika w życiu nie kupił, chyba nie musze tłumaczyć dlaczego ;)

Opublikowano

panowie powiedzcie jaka jest realna cena za przednie obciążniki do c-360/c-330, na allegro są po 100zł/szt. ale czy ktoś tyle da??? I ile można wziąć za przednie obciążniki od MF255??? z góry dziękuję

Opublikowano

Jak on ma 4700 mtg w oryginalne to ,możesz mówić do mnie proboszczu na wejściu.Jeśli chcesz tani traktor w użytkowaniu i naprawach to polecam szukanie MTZ produkcji do 1997 roku

Zatem kolego "proboszczu" wytłumacz mi proszę jak na podstawie zdjęć ocenić przebieg ciągnika? Bardzo jestem tym zainteresowany, ponieważ od jakiegoś czasu szukam ciągnika i ustalenie przebiegu na podstawie zdjęć bardzo ułatwiło by mi poszukiwania, oszczędziło czasu i pieniędzy. Z góry dzięki

Opublikowano

panowie powiedzcie jaka jest realna cena za przednie obciążniki do c-360/c-330, na allegro są po 100zł/szt. ale czy ktoś tyle da??? I ile można wziąć za przednie obciążniki od MF255??? z góry dziękuję

i wszystko może się zgadzać bo ja do c-360 3p za komplet 6 obciążników (nowy typ) dałem 400 zł ale akurat mi się udało bo gościowi były zbędne , a jeżeli ty chcesz się ich szybko pozbyć (mf) to może daj za sztukę 80 zł i wracając do cen to jeżeli chodzi o obciążniki to tak chodzą od 100-120 .

Opublikowano

dzięki za odpowiedź, obciążniki od c-360 zostały zdjęte bo mamy tura, a obciążniki od MF dostałem ostatnio jako obciążniki przy zakupie bron, więc jeśli trafi się kupiec to pewnie pójdą na handel, jeśli nie to będą jako obciążnik do pługa

Opublikowano

Cena podana brutto ale w praktyce pewnie trzeba od faktury Vat zapłacić :)

Jak sie dodzwonimy do niego to się wszystko wyjaśni, a póki co to się automatyczna sekretarka włącza ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v