Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No właśnie ta pompa mnie ciekawi bo na fotkach silnika są inne.

Wyglada jak pompa 60-ki z dorobioną dźwignią gaszenia.

Ciekawe tylko kiedy pokrzywi blachę między silnikiem a skrzynia.

Edytowane przez seweryn20
Opublikowano

Jak moc silnika taka wydajność, czyli marna, może z 6 ton da, a z tą ssącą to wątpie żeby dało rady to pociagnąć, a jak nawet wentylator jest przystosowany, to może z 3t/h dała by.

Ma to jakieś rury?

Nie eżektor tylko podajnik.

Opublikowano

@szaman

Ha ha ha tak się składa że mam zmiennokomorową pasówkę Vicon RV187 i robię sianokiszonkę , osoba kompetentna nie pisze takich bzdur że w sianokiszonce trzeba zmniejszyć siłę zgniotu :P i osoba kompetentna nie założyła by na nowe pasy spinek skręcanych :D zwłaszcza do sianokiszonki :P

Chyba że takie one nowe, jak z ciebie fachowiec od pras :P

O widzę prawdziwego fachowca to powiedz mi dlaczego moja zrywa kiedy mam wysoki zgniot i wielu użytkowników tej prasy ma również taki problem. Jak założyłem wkrętowe to jakoś mam spokój.

Chyba że problem tkwi w moim jaśku 6630 , który ma za wysoką moc. Jak kiedyś podczepiłem ją pod c 360 to przy dobijaniu mocno zbitej belki słomy silnik przygasał a spinka nie puściła. Może ty również pyrkolisz jakimś schechłanym ursusem co staje przy dużym zgniocie!!

Opublikowano (edytowane)

@szaman

Bo macie kiepskie pasy i spinki

Bez obawy o moje traktory , sianokiszonkę robie Ursusem 1224 i ma wystarczająco dużo mocy :P:D

Kilka lat temu założyłem 2 spinki skręcane http://www.mlt.pl/ms...9-ms25foto.html

, to później musiałem szukać pasa w belce sianokiszonki :D

, Później kupiłem takie http://www.mlt.pl/ti...ctwo-100.html�� i ponad 6 tys. szt bez urwania spinki ani pasa , wymieniłem tylko kilka przetyczek w spinkach

Pas jak jest naprawdę dobry w życiu się nie urwie , chyba że się uszkodzi czymś ostrym ,

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

@szaman

Tyle co ja belek wykręciłem sianokiszonki i oczywiście nie tylko JD 550 i żadna spinka nigdy nie puściła... A wyglądają jak nowe ... nie wiem czemu Tobie puszczają ale ja nie mam od 6ciu lat żadnego problemu z tą prasą ... A o pasach nawet nie wiem ... Ta prasa potrzebuje mocy z tego co pamiętam raptem ok. 60KM ... zawór mam na maxa skręcony a bele wychodzą jak kamień ... To są prasy które bardzo lekko chodzą ...

Opublikowano (edytowane)

@szaman

Bo macie kiepskie pasy i spinki

Bez obawy o moje traktory , sianokiszonkę robie Ursusem 1224 i ma wystarczająco dużo mocy :P:D

Kilka lat temu założyłem 2 spinki skręcane http://www.mlt.pl/ms...9-ms25foto.html

, to później musiałem szukać pasa w belce sianokiszonki :D

, Później kupiłem takie http://www.mlt.pl/ti...ctwo-100.html�� i ponad 6 tys. szt bez urwania spinki ani pasa , wymieniłem tylko kilka przetyczek w spinkach

Pas jak jest naprawdę dobry w życiu się nie urwie , chyba że się uszkodzi czymś ostrym ,

Dobra tylko moje pasy są oryginalne i naprawdę w bdb stanie. Tylko może zapomniałem dodać że ja owijam jakieś 500 belek żyta którego balot waży ok 700 kg

Edytowane przez szaman1
Opublikowano

Obserwuje tego Zetora od dłuższego czasu i nie wiem co jest z nim nie tak ponad 2200 wyświetleń:

http://otomoto.pl/zetor-7340-A383851.html

P.S. szaman1 naprawdę dziwne bo zdarzyło mi się kręcić nie raz trawę tak naprawdę jak zbierało się na padanie że turem na Zetorze 7211 nie mogłem podnieść

Opublikowano

Pytam się dlatego was odnośnie tego zetora bo miałem jechać oglądać ale jakoś mam nie po drodze... Bo powiem szczerze cena poniżej tego co one chodzą czyli tak jak powinny chodzić a amatora nie ma od dłuższego czasu ... A tym bardziej że to Zetor i daaawno powinien być już sprzedany ....

Opublikowano

witam :)

czy wedlug was warto kopowac takie przyczepy , ktore sa sprowadzane z Niemiec i remontowane?http://tablica.pl/of...html#581c11b7ed

Charytatywnie nikt ich nie remontuje a ogłoszeń jest dużo tylko sie zastanawiam czy ktoś je kupuje za taką cene bo to jest wiecej niż połowa nowej

Pytam się dlatego was odnośnie tego zetora bo miałem jechać oglądać ale jakoś mam nie po drodze... Bo powiem szczerze cena poniżej tego co one chodzą czyli tak jak powinny chodzić a amatora nie ma od dłuższego czasu ... A tym bardziej że to Zetor i daaawno powinien być już sprzedany ....

To sa handlarzyki koło Łowicza bodajrze ta wieś to Jamno kupuja młode szroty maluja klepia picuja i sprzedaja piszą że od pierwszego własciciela kiedyś tam przejazdem byłem u nich to na jednej wiosce jest ich ze 3 czy 4 co sie tym zajmuja oprócz gospodarstwa

Opublikowano

On w Jamnie nie stoi bo dzwoniłem do gościa ale to było jak się zaraz ogloszenie ukazało ... Miejscowość jak się nie mylę to Dąbkowice tylko nie pamiętam czy dolne czy górne ... Ale mniejsza o to... Ciągnik młody to fakt oprócz felg raczej na malowanego nie wygląda ... Tylko dziwi mnie ta rejestracja... Tak jak to słusznie zauważyłeś skoro jest od pierwszego właściciela to dlaczego nie ma rejestracji ELC?

Opublikowano

On w Jamnie nie stoi bo dzwoniłem do gościa ale to było jak się zaraz ogloszenie ukazało ... Miejscowość jak się nie mylę to Dąbkowice tylko nie pamiętam czy dolne czy górne

Przecież Jamno to jest zaraz obok Dąbkowic więc czy stoi u któregoś pod domem w Dabkowicach a nie na placu w Jamno chyba bez różnicy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v