Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dziś w rzepaku i takie coś znalazłem, co to jest?

53563462_354698541918721_7272456569407668224_n.jpg

54279195_312083779510116_8420664995947216896_n.jpg

Opublikowano
28 minut temu, AleksanderX napisał:

Stasiek doczytałem się ze z azotem po niedzieli startujesz w rzepaku a czy na zboża też

Stasek po weekendzie majowym leci z  N1 bo narazie jest w cugu i stoi pod miejscowym sklepem i popija ulubione trunki a co tam zdąży ze wszystkim ważne aby jego 20 warchlaków z głodu nie padło

Opublikowano (edytowane)

Stasio zzaleca póżniej wy wcześniej i  kogo słuchać i tak żle i tak niedobrze i bąć tu madrym ale na razie to Staśka przepowiedni  naogół /ogólnie/się sprawdzają

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

Należy nikogo nie słuchać tylko używać swojego rozumu i robić to co u ciebie sprawdza się najlepiej. Idź się chłopie przejdź na pole i oceń a nie będziesz wirtualnie decydował czy podać azot, jak nie widziałeś na oczy rośliny.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mich9 napisał:

wirtualnie

Taaa , na pewno ... Może wizualnie byłby lepiej ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Myślę, że wirtualnie tutaj pasuje bo kolega @AleksanderX, pisze tak jakby miał dzięki temu portalowi (tylko i wyłącznie) decydować kiedy podać azot.

Opublikowano
5 minut temu, Mich9 napisał:

Należy nikogo nie słuchać tylko używać swojego rozumu, tylko robić to co u ciebie sprawdza się najlepiej. Idź się chłopie przejdź na pole i oceń a nie będziesz wirtualnie decydował czy podać azot, jak nie widziałeś na oczy rośliny.

Dokładnie tak jak piszesz każdy zna swoje ziemie i wie kiedy znawozem jechać wywody profesorów nic tu nie wniosą

Opublikowano

Faktycznie

1 minutę temu, Mich9 napisał:

Myślę, że wirtualnie tutaj pasuje bo kolega @AleksanderX, pisze tak jakby miał dzięki temu portalowi (tylko i wyłącznie) decydować kiedy podać azot.

Opublikowano

u mnie ludzie już posiali zboże ziemniaki sadzą ja buraki mam siać w następnym tygodniu a tu dylemat czy dawać pierwszą dawkę azotu.......

Opublikowano

Ja swojemu z racji tego że pole daleko a i gleba 2 klasa dałem 500 saletry ( jak skończyłem siać zaczęło padać) 3 tygodnie wcześniej siarczan i  z azotek stop do kwitnienia na bliskich poszedł siarczan i 300 saletry  reszta w przyszłym tygodniu

Opublikowano
1 godzinę temu, AleksanderX napisał:

Ja to bede sypac około 100 kg N tak pod plon 3-4 ton  a ty to jakie plony masz przy nawożeniu 170 kg N

staram się poniżej 4,5 t nie schodzić na dobrych przebijam 5 t ale  azot i zabiegi to nie wszystko  pogoda potraci czasami coś ukraść

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v