Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co sadzicie o aps czy czyms takim, trzebaby go rozlewac z 300 litrow, nie wiem jaka to ma gestosc fajna opcja jak na wiosne gdzies bedzie do zakupu to na pewno skorzystam.
Opublikowano

Ja mam lipcowy zakupiony z pod koniec sierpnia 😀

Ja podejrzewam że jak ktoś nie rozgarniety to jeden przejazd Rsms wyjdzie drożej jak takie dwa ale to tylko gdybanie 

Opublikowano

Opryskiwaczem jechać dwa razy haha. Moim zdaniem szukanie ch... do d*py. Sranie z mieszaniem, rozlewaniem. Lepiej dać solidná dawke RSM+S albo saletrosan i po temacie. 

Ciekawe kiedy wyjedziecie z azotem, czy przed 1 marca czy tak jak unia nakuzuje po 1 marca

Opublikowano

Zamierzam po 1 marca wyjechać z Saletrosanem, za duże ryzyko robić to wcześniej. 2 lata temu poplony  były do 1 października (sobota!), a mimo to reprezentacja z ARiMR przejechała się po kilku gminach porobić fotki czy przypadkiem ktoś za wcześnie ich nie zmulczował. Moi sąsiedzi mieli fuksa, bo swój potraktowali talerzówką, ale naszej gminy do kontroli nie wytypowali. Każdy robi jak uważa, ale w dzisiejszych czasach, gdzie pieniędzy szukają wszędzie, taki wyjazd jest naprawdę niebezpieczny... 

Opublikowano

Nie wiem co rozumiecie przez nudzenie się. Ja mam plany na dwa lata do przodu tzn co będę sial po czym jesienią 2019 już teraz. Do tego plan wapnowania, jakie opryski na wiosnę pójdą, gdzie ile nawozu. Nawozy zamówione. Opryski już też zaklepane, czekam tylko na cennik.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, matek89121 napisał:

będziesz  jeździł 2x  wolniej ni z zwykle i wylejesz nawet 1000

Panie ale jaki sens i skąd tego czasu nabrać. 

@koniu wschodnia strona bez problemu raczej, zawsze po pierwszym marca z azotem.

Opublikowano

u nas te prawo od początku jest i jak ktoś nasypie 25 lutego N to pół biedy, ale są tacy co jadą w grudniu, styczniu z gnojowicą na pole jak jest z 10-20 cm śniegu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v