Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, robertmoczko napisał:

Opole w dzień -7 w nocy -11 Śniegu nie ma nic a temperatury mają jeszcze trochę się obniżyć. Będzie dobry test dla Sherlocka. Ja skracałem jesienią a sąsiad nie. Mój siedzi nisko a sąsiada mocno wyrośnięty. Zobaczymy jakie będą skutki. Od soboty temperatura ma mocno wzrastać, nawet do 12 stopni. 

quartz jest to samo co sherlock  jest niższy  i nie polegnie  i chyba  lepsza zimotrwałość ,i populację sieję swoim nasieniem i nie widzę jakiś tam różnic w plonowaniu polecam , aha i dobra zaprawa na jesień to podst.

Opublikowano
5 godzin temu, AleksanderX napisał:

w sobotę siew saletrosanu pełną mocą posiadanego sprzętu ale w piątek wizja lokalna czy coś z niego zostało

A co kolega zobaczy w piątek jak wszystko zamarznięte? To czy przetrwał okaże się jak puści mróz.

Opublikowano
7 godzin temu, dzidzia202 napisał:

no ja też zaczynam w sobotę albo w niedziele bo w tygodniu nie ma kiedy a po nocy to nie za bardzo.

W niedziele nawozy ? Cos z toba chyba nie halo. Jak nie masz czasu w tygodniu to znaczy ze czegos masz juz za duzo chyba ze zyjesz po to zeby pracowac a nie pracowac zeby zyc. Oczywiscie to tylko taka moja uwaga bo roboty nie przerobisz a i tak na górce wyladujesz

Opublikowano

Przedstawiciel grupy azoty polecił rozlewanie RSM jeśli zima nie wróci i chyba zacznę w sobotę i niedzielę bo poniedziałek to już 10 + ma być . 

Co o tym myślicie ?

• Like 1
Opublikowano

Rozlejesz a okaże sie że wymarzł Ci ten rzepak po co takie durnoty robic? Wyskoczy w poniedzialek 2 czy 3 dni ciepła i na tym sie skonczy beda znowu przymrozki. Ten czas bedzie dobry żeby ocenic czy oziminy przetrwały potem można leciec z nawozymi.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Carington napisał:

W niedziele nawozy ? Cos z toba chyba nie halo. Jak nie masz czasu w tygodniu to znaczy ze czegos masz juz za duzo chyba ze zyjesz po to zeby pracowac a nie pracowac zeby zyc. Oczywiscie to tylko taka moja uwaga bo roboty nie przerobisz a i tak na górce wyladujesz

Lepiej rozsiać te nawozy niż dla księdza na tace rzucać w ten dzień, który ma gdzieś twój raps B|

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, knoro93 napisał:

Rozlejesz a okaże sie że wymarzł Ci ten rzepak po co takie durnoty robic? Wyskoczy w poniedzialek 2 czy 3 dni ciepła i na tym sie skonczy beda znowu przymrozki. Ten czas bedzie dobry żeby ocenic czy oziminy przetrwały potem można leciec z nawozymi.

Ale dlaczego miałby  wymarzł ? Przecież nie było takiego mrozu ? Jaka ocena ? 

10 minut temu, aprochota napisał:

rsm dziala szybko wiec niema sie co palic jak. sie okaze ze wymarzniete to straty

Jakie straty przecież RSM nie wypatruje ani nie zostanie wypłukany?

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Tomek90 napisał:

Lepiej rozsiać te nawozy niż dla księdza na tace rzucać w ten dzień, który ma gdzieś twój raps B|

i ty jeszcze po ksiedza pojdziesz predzej czy pozniej

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Anetka1 napisał:

ty wierzysz w ksiedza a ja w boga 

Nie wiem czy do mnie pijesz . Ja nie mowie ze wierze w ksiedza . a ty sugerujesz ze wierzysz w Boga i co w niedziele rsm czy saletra nie osmieszaj i nie usprawiedliwiaj sie w nic nie wierzysz tylko wine swojej nie wiary chcesz zepchnac na ksiedza

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v