Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, poosa21 napisał:

Mam pytanie do tych co są w KSC czy odesłali już wam umowy z cukrowni czy tylko u nas taki syf że nic na czas nie ma.

u nas w Kruszwicy umowa do reki byla podczas podpisywania

Opublikowano
3 godziny temu, kuba24051 napisał:

a nie wiem bo dopiero dzis dodalem safari na 2 dawke, na 1 nie dawalem ;) ale co roku dodaje i nic nie jest burakom ;)

a na przyczepność coś dokładasz ?

Opublikowano

Znajomy na szarka  codziennie pryska WSZYSTKIM co śmierdzi zero efektu dzisiaj kolega inny deptał w dzień robactwo a mówią że w nocy żeruje więc jakie macie pomysły bo inspektorzy coraz mniej mają pomysłów, słyszałem że środki do dezynfekcji magazynów jedynie działają

Opublikowano

leniwy27 napisał:

3 godziny temu, kuba24051 napisał:

a nie wiem bo dopiero dzis dodalem safari na 2 dawke, na 1 nie dawalem ;) ale co roku dodaje i nic nie jest burakom ;)

a na przyczepność coś dokładasz ?

nic juz nie dodaje wiecej

Opublikowano
21 godzin temu, kuba24051 napisał:

ja dziś leciałem 2 zabieg Betanal MaxxPro 1.25L + Goltix 1.30L + Safari 20g. rzepak wali sie niemiłosiernie

Ile wody dajesz na ha i czy dodajesz jeszcze jakiś przyklejacz.

Opublikowano

@kuba24051 a którym Goltixem pryskasz 700 SC czy Titan 565 SC? Bo zawsze dawałem Betanal MaxxPro 1.20L + Goltix 700 SC 0.80L na ha, a teraz mam Goltix Titan 565 SC i nie wiem ile jego dawać do Betanalu.

Opublikowano
10 godzin temu, poosa21 napisał:

Ile wody dajesz na ha i czy dodajesz jeszcze jakiś przyklejacz.

Betanal MaxxPro masz w formulacji OD-nie trzeba dodawać żadnego "przyklejacza"

Opublikowano
Dnia 25.04.2018 o 15:41, bartex napisał:

@kuba24051 a którym Goltixem pryskasz 700 SC czy Titan 565 SC? Bo zawsze dawałem Betanal MaxxPro 1.20L + Goltix 700 SC 0.80L na ha, a teraz mam Goltix Titan 565 SC i nie wiem ile jego dawać do Betanalu.

Ja też pryskalem goltixem 700SC. Teraz mam jednak ten drugi. Wg wskazań doradcy brałem go 1.3l/ha. Zobaczymy jak zadziała.

Opublikowano

ja opryskałem tydzień temu w sobotę 1,5l/ha oblix mt, po obserwacji poźniej na dniach to musiałem w środę już poprawić 2l beetup compact +8g safari, jakis deszczyk między czasie był to i oblix zaczął coś działać a poprawka większość komos szarłatów i rzepaków dobiła, ale i buraki chyba troszkę odczuły ale i też ostatnio była najchłodniejsza noc bliska 0, więc... miejscami ładnie jest, a na jakichś górkach czy jasniejszej ziemi nasionka leżą.. liczę że pewnie tak już będzie z 80%obsady.. szarka póki co brak

Opublikowano

ja pryskam belvedere forte 1 l i goltix 700  1l lub titan 1.3 l pryskałem już dwa razy  chwastów brak odstep między opryskami 7 dni

Opublikowano
23 minuty temu, Toru napisał:

Moje w czwartek będzie dwa tygodnie jak posiane i leżą, susza jak cholera, wszystkie chmury omijają moje pole.

U mnie trzy tygodnie. Gdzie była wilgoć to powschodzily pięknie a reszta..... 

Od świąt dobrego deszczu nie było bo 40 minutowego kapusniaka dobrym nazwać nie możn☹️☹️☹️

Opublikowano

Panowie mam straszny wysyp w burakach rdestu powojowego , jaki srodek na to polecacie? buraki maja po 4 liscie , pierwszy zabieg był belveder, goltix i kosynier

Opublikowano

u nas z powodu suszy trwają przesiewy buraków 

Opublikowano

NIE WIEM  UMIE POWSCHODZIŁY SIAŁEM ZARAZ PO ŚWIĘTACH  A U NIEKTÓRYCH PRZEZ 4 TYGODNIE NIEMA NIC CHYBA PRZESUSZYLI ZIEMIĘ JA TYLKO RAZ AGREGATEM I SIEW A INNI JEZDZILI I JEZDZILI I NIEMA NIC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v