Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

na zaoczne i tak biorą wszystkich ..... a to czy ktoś to skończy czy nie to ich nie obchodzi aby tylko wpłata była za semestr ;) osobiście nie polecam UP Wrocław ..... :D

Opublikowano

A czego dotyczy ta Technika rolnicza?

Chodzi o technologie uprawy itp.?

A czy na zaoczne, chodzi mi o stud. Rolnicze, jak i o Technike Rolniczę wystarczy podstawowa matura, czy muszę jakiś przedmiot dobrać

Opublikowano

na dziennych tez biora jak najwiecej bo dostaja za kazdego kase z rzadu i to wcale nie mala.

technika rolnicza niby ma polegac glownie na liznieciu konstruowania maszyn uzywanych w rolnictwie, troche lizniecia uprawy roslin i hodowli zwierzat. jednak na wstepie nam powiedziano: raczej nikt konstruktorem po tym kierunku nie zostanie :)

Opublikowano

ja studiuje na uwm w olsztynie. technike rolnicza i lesną.. i powiem że bez podstaw fizyki i matematyki nie macie co sie tam wybierac... a co do kierunku rolniczego.. to bez chemii i biologii... to nie masz co podchodzic..

:)

Opublikowano

Na uniwersytecie siedleckim 1600 semestr ogólnie studia spoko ale z ta chemią potwierdzam to sie przydaje niesamowicie bo jest sporo przedmiotów na niej sie opierających u nas najgorsza na inżynierce byla chemia rolna gleboznastwo porażka przesiew totalny i ochrona wszystkie pieprzone robaczki i choroby na pamięć ale już to przeszłem i jestem zadowolony magisterka natomiast to jedna wielka impreza zaliczenia za obecność praktycznie nie wiele się robi więc na inżynierce wymęczyli solidnie a teraz luzy :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Na SGGW Rolnictwo I stop. 1800 za semestr, II stop. 2000 za semestr. TRiL-u nie ma w wymiarze studiów niestacjonarnych.

Opublikowano

Na uniwersytecie siedleckim 1600 semestr ogólnie studia spoko ale z ta chemią potwierdzam to sie przydaje niesamowicie bo jest sporo przedmiotów na niej sie opierających u nas najgorsza na inżynierce byla chemia rolna gleboznastwo porażka przesiew totalny i ochrona wszystkie pieprzone robaczki i choroby na pamięć ale już to przeszłem i jestem zadowolony magisterka natomiast to jedna wielka impreza zaliczenia za obecność praktycznie nie wiele się robi więc na inżynierce wymęczyli solidnie a teraz luzy ;)

Jeśli można bez znaków interpunkcyjnych, to może da się bez odstępu... zacznijmy całkiem pisać w ten sposób:

Nauniwersyteciesiedleckim1600semestrogólniestudiaspokoaleztachemiąpotwierdzamtosieprzydajeniesamowicie

bojestsporoprzedmiotównaniej sieopierającychunasnajgorszanainżyniercebylachemiarolnagleboznastwoporażka przesiewtotalnyiochronawszystkiepieprzonerobaczkiichorobynapamięćalejużtoprzeszłemijestemzadowolony magisterkanatomiasttojednawielkaimprezazaliczeniazaobecnośćpraktycznieniewielesięrobiwięcna inżyniercewymęczylisolidnieaterazluzy :)

Będzie jeszcze ciekawiej.

Czepiam się? :)

Opublikowano

Dokładnie-TRiLu zaocznego na SGGW nie ma, z tego co wiem na obecna chwilę to prócz mnie aby jedna osoba zlozyła papiery na to <lol>

@groszek-dla mnie akurat 'zawodowe' przedmioty to jest pikuś :) Matmę po 3 kolosach myślę że będę mieć na 3 ;) Ale na serio to jest największy problem, niestety pani M. nic nam nie tłumaczy, aby pisze na tablicy... Ostatnio dopiero granice nam tlumaczyła bo zobaczyła że na kolosie nikt tego nie zrobił dobrze.... I jak wytłumaczyła to większośc mniej lub bardziej to ogarnia :) A ty masz jeszcze matmę?Myslałem że jest aby 2 semestry...Osobiście czekam na chemie :/

Opublikowano

Dokładnie-TRiLu zaocznego na SGGW nie ma, z tego co wiem na obecna chwilę to prócz mnie aby jedna osoba zlozyła papiery na to <lol>

@groszek-dla mnie akurat 'zawodowe' przedmioty to jest pikuś :) Matmę po 3 kolosach myślę że będę mieć na 3 :o Ale na serio to jest największy problem, niestety pani M. nic nam nie tłumaczy, aby pisze na tablicy... Ostatnio dopiero granice nam tlumaczyła bo zobaczyła że na kolosie nikt tego nie zrobił dobrze.... I jak wytłumaczyła to większośc mniej lub bardziej to ogarnia :) A ty masz jeszcze matmę?Myslałem że jest aby 2 semestry...Osobiście czekam na chemie :/

mamtma 2 semestry, na początku to lajcik później jak zaczniecie całki, równania różniczkowe to jest hardkor :) ale obniżała punktacje i jakoś kazdy kto chciał to zaliczyl (no jeszcze pare osób zalicza :)) a jesli myslisz ze np mechanika i wytrzymałość materiałów to przedmiot zawodowy to sie lekko mylisz bo to jest czyściutka fizyka i zadania z fizyki ;) natomiast na drugim roku jest statystyka czyli tez matma i tez nie za prosta ale odrobine prostsza (całki itp tez potrzebne:D ) a jak tam u was z grafiki bo u nas jedna grupa która miała z panem dr W ... to jeszcze chyba nikt nie zaliczyl drugiego semestru. A chemii sie nie bój zalezy jeszcze z kim ci trafi, ale ogólnie same podstawy takze jak małowiele kumasz to bez problemu :)

Opublikowano (edytowane)

Haha no grafika też jest ciekawa:D rysunki mam zaległe :) Jak cały rok praktycznie ;) Ostatnio chyba od was jakieś dziewczyny na naszych zajeciach zaliczały :))

Jednak nie od was, w innym terminie mamy zjazdy :o

Edytowane przez versus
Opublikowano

Ja parę lat wstecz skończyłem ogrodnictwo na AR Poznań teraz jest to UP i muszę powiedzieć że to fajny kierunek - oczywiście jak dla mnie a uczyć to się trzeba wszędzie. Ale miło wspominam i polecam tą uczelnie

Opublikowano

Witam, mam pytanie: studiuję na studiach dziennych i na 1 roku zaniosłem zaświadczenie do krusu o pobieraniu nauki, teraz jestem na drugim roku i moje pytanie brzmi: muszę jeszcze raz nieść takie zaświadczenie??

Opublikowano

Studiuje MiBM oraz TRiL na UTP w Bydgoszczy i musze przyznać, że TRiL w porównaniu z MiBM jest bardzo łatwym kierunkiem. Ogólnie TRiL to łatwy sposób dla studentów wydziałów mechanicznych na zdobycie wykształcenia rolniczego, bo prawie wszystkie oceny przepisują.

Opublikowano

hmm czy ja wiem czy TRiL taki łatwy?:P ja studiuję TRil na UWM zaczynało nas 79 osób teraz jest 31 :blink: i nie zapowiada sie ciekawei przynajmniej w wielu przypadkach z fizyki i mechaniki.. Dodam że cały 2 rok ma warunek z mechaniki a z mojego roku jeszcze nikt nie ma pozytywnej oceny z fizyki :D

Opublikowano

Co do pytania pawelol111 to takie zaświadczenie nawet i się powinno po każdym semestrze nosić :)

własnie muszę sie wybrać do KRUS-u z legitymacją, niech sobie skserują i jakby co to święty spokój jest.

Co do studiów to sama chciałam iść na rolnictwo zaocznie na UP we Wrocławiu ale hmm..nie poszłam(trochę żałuje) bo niestety chemia u mnie całkowicie leży, nawet podstaw nie mam i za biologią też nie przepadam, dlatego też odpuściłam.

Ale zastanawiam się czy nie zacząć od przyszłego semestru jednak rolnictwa lub geodezji..