Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jet dokładnie na odwrót i dobrze to wiemy... rr o nic nie prosi on wchodzi na skad i ma do rączki te połowę watu bo kolejka, wydojonych czeka na papier. 

Oj kłamiesz bogdanku, kłamiesz ;) Ale ja głupi nie jestem, i nie będę się tłumaczył przed US jak zużyłem 100 000m2 foli i 300 000m2 włókniny mając 3ha truskawki, bo bogatemu ryczałcikowi się VAT-u płacić nie chce xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jet dokładnie na odwrót i dobrze to wiemy... rr o nic nie prosi on wchodzi na skad i ma do rączki te połowę watu bo kolejka, wydojonych czeka na papier. 

Może u Ciebie tak jest. U nas nie. Co więcej. Nawet czasem sprzedawca sam proponuje vatowcowi by coś do fakturki dopisać, bo musi się towaru pozbyć z papierów. Widać co kraj to obyczaj. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jasne jesteście dogadani i odpalasz dzialke to przyjeżdżają... 

😂😂😂😂😂

2 minuty temu, Leszy napisał:

Co więcej. Nawet czasem sprzedawca sam proponuje vatowcowi by coś do fakturki dopisać, bo musi się towaru pozbyć z papierów. Widać co kraj to obyczaj. 

No coraz lepiej 🤣🤣🤣🤣🤣to już zorganizowana mafia.. 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Oj Tomek zdziwiłbyś się ilu vacików ma klapki na oczach i łykają od sprzedawcy każdy paragon który ryczałtowiec zostawił. Potem problem bo część nie pasuje do posiadanego parku maszynowego, czy jak piszesz truskawka 6 razy folią okryta czy 100kg gwoździ na halę stalową zużyte.

Miszcz miszczów w moim rejonie ponoć 250l kinto duo uzbierał na 50ha🤣

Kupę smrodu narobił w okolicy bo oparło się o piorin i kontrolę sklepów...

Opublikowano (edytowane)

Kura jak te vaciki zakłamują rzeczywistosc... 🤔🤣🤣🤣Kłamią, kręcą w żywe oczy... No nimom do nich żadnego szacunku... 🤷‍♂️

Opublikowano

Widać ta wiejska mafia VAT-owska dopiero raczkuje, i jeszcze dużo błędów popełnia 😜 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Miszcz miszczów w moim rejonie ponoć 250l kinto duo uzbierał na 50ha🤣

Kupę smrodu narobił w okolicy bo oparło się o piorin i kontrolę sklepów...

Opublikowano (edytowane)

No pis im  tera zrobił smród po kalesonach i się trochi nauczyli pokory... 

Mi tu przypomniało się tak apropo tej dyskusji kto kogo,jak pewien klecha mówił że  jego kolegów  pedofili  to dzieci prowkuja... 😜

Tak samo wychodzi ze vacikow ryczałtowcy korumpujo 🤔🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Może teraz inaczej, to akcja sprzed chyba 5 lat.

Za wiele nie. Chociaż sklep też może sobie problemów narobić, więc dziwię się, że wypisał jednemu 250 litrów zaprawy albo innego środka. Bo śrubki czy gwoździe to trudno jakkolwiek zweryfikować ile kto zużyje.  

Opublikowano

To z kilku sklepów. Wszystkim kontrolę zapewnił, a że w sklepach czasem towar po terminie na półce się znajdzie to lawina ruszyła...

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

To z kilku sklepów. Wszystkim kontrolę zapewnił, a że w sklepach czasem towar po terminie na półce się znajdzie to lawina ruszyła...

On tych fv absurdalną ilość nazbierał to nie dziw że rzuciło się w oczy. W swojej chciwości trzeba mieć choć trochę oleju w głowie. 

Opublikowano (edytowane)

A dlaczego tu taka wojna od kilku dni,może z skarbówki to czytają i zechcą się wykazać.

Stulcie dzioby trochę.

Wcześniej był spokój strona na dzień jak ktoś nie wiedział czegoś to się dowiedział a teraz tu mafie robicie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tak samo wychodzi ze vacikow ryczałtowcy korumpujo 🤔🤣

Bo tak jest. Pielgrzymki całe przychodzą aby im opony zaksięgować, lemiesze, czy podcinacze do grubera. By na to pójść, to bym miał więcej żelastwa na papierze niż w niejednym sklepie mają 😜;) 

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

A dlaczego tu taka wojna od kilku dni,może z skarbówki to czytają i zechcą się wykazać.

Stulcie dzioby trochę.

Wydaje mi się, że oni już to wiedzą. Nie wiedza tylko jak to ugryźć. Pomijając te sprawy które im się nie podobają, ale są legalne jak to mówi bogdan. 

Opublikowano
1 godzinę temu, stach12 napisał:

AGREST

DopÓki wydojony VACIK BĘDZIE POIŁ ROPĄ DOMOWNIKÓW i karmił sianem kupionym od ryczałtowca na fakturę z 7 WAT i za wszystkie zarobione pieniądze przez tych  domowników  kupi maszyny z 23 % wat  rożnice są widoczne gołym okiem i  wskazuja że bycie na wat jest  bardzooooooooooooooooo  korzystne

nie twierdze że bycie na wat jest nie korzystne , bo przeważnie jest ale  trzeba się najpierw nauczyć liczyć

mnie BOGDAN PODSZKOLIŁ i teraz dużo więcej wiem , szkolenie przebiegalo w podobnych warunkach  jak obecnie . ale się opłacało bo szkolony zamiast szczekać słuchał i zrozumiał z czym się to je

Ja z nim po części się zgadzam ale nie można twierdzić ciągle że VAT jest nieopłacalny bo dla jednego jest dla drugiego nie jest.

Zanim przeszedłem na VAT zrobiłem sobie prosty arkusz karkulacyjny zakupy i sprzedaż z podziałem stawek dla RR i Vatowca i po kilku latach bez jakiś inwestycji byłem na "zero" i to dla mnie była podstawą aby przejść na VAT bo będą inwestycje a nawet jak ich nie będzie to nie stracę.

Ja to widzę że bardziej RR szuka Vatowca aby vatem się podzielić 🤣🤣.

Jeżeli ktoś przechodzi na VAT bo dostał MR i na tym inwestycje się kończą to może dołożyć do biznesu.

Dziś 80% rolników nie ma pojęcia jaki ma koszt produkcji.

Opublikowano (edytowane)

Sadek jeśli Ci tak wyszło to masz poprostu duże koszty.. Ja nie wiem co ty tam masz w gospodarstwie ale mi nigdy tak nie wychodziło i nie wychodzi.. 🤷‍♂️

No nic nie mogie zakręcić ani  oszukać 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

Zadziwiłem się jak tu agrofotowicze wstawiają linki ze to co tu napiszą to wyświetla się na innych portalach.

Pismaki złapią temat i zaraz na innych portalach jest.

CBA zaraz na chałupę wpadnie dowiedzieć się co niektórzy piszą i tak się skończy.

Edytowane przez Strongman