Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda jest taka że jak by WYDOJONY  miał na fakturach [ tak jak obecnie przy sprzedaży pszenicy  WAT 0 ] wszystkich tzn.  sprzedaży  WAT 0  to na przejście na WAT by się zdecydowało 95 % mniej VACIKÓW

Przy sprzedaży z 0 WAT taki WYDOJONY  [a do tej pory nieświadomy tego ] dostrzega różnice  teraz bo kolega na ryczałcie za taką samą tone ma 100 zł. więcej

Podobną różnice dostrzegają  WYDOJENI dzisiaj [ przy układzie że WAT NA NAWÓZ 0 I NA PALIWO OBNIŻONY ]  np ci co sprzedają rzepak i żywiec , do sprzedaży dostają 8 % i nie mając watu na nawozie  bo stawka 0 np. taki WYDOJONY  [fizycznie zanosi w zębach gotówkę do US takie ma odczucie  ] wpłaca to co mu naliczyli do rzepaku i świń na konto US  

przy sprzedaży rzepaku po 4000 jest to kwota 320 do tony a tucznika obecnie 80 zł [ kwota robi wrażenie i to dopiero teraz  WYDOJONY dostrzegł fizycznie  różnice , bo wciąż zakładam że 80 % Vacików nie wie jak to obliczyć .

Ja wiem że są inne koszty itd............. to się rozlicza inwestuje są zwroty kredyty darowizny   itd.

TE  małe róznice % na fakturach sprzedaży  a czasami nawet 1 % większy WAT sprawił że WYDOJONYCH jest więcej haha taka prawda i taki był zamysł naboru WYDOJONYCH [ mając tyle samo prawie watu co sąsiad jak sprzedam pszenice i do tego możliwość zwrotu WAT w kosztach jak mogę na tym tracić  ??????? hahah jak przechodzę a sąsiad dalej niech kupuje widły z WATEM ] .

po zmianach stawek w tym roku większość WYDOJONYCH  dopiero się zorientowała że po sprzedaży to te 5 albo 8 % im zapłacą ale [ na poczet tego co póżniej mają do zwrotu a nie to WYDOJONY wpłacaj na konto US co do dnia , bo odsetki  haha

wiem że dla niektórych bycie na WAT  się opłaca i mi nie przypominać 52 raz

• Haha 1
Opublikowano

To pokaż tego swojego Claasa Jaguara czy tam Krone BIG X, na które wywaliłeś w błoto 23% VATu. Ponoć masz sprzęt z najwyższej półki gogusiu. To tak wygląda te twoje ograniczanie kosztów, że kupujesz sieczkarnię za  grubą forsę żeby zrobiła kilkanaście hektarów w roku.

30 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No nie każdemu dajo +7% do sprzedaży... Zwrot bez rozliczania..🤷‍♂️

Nie trzeba się zdając z kaski żeby zwrot mieć 😋

Najpierw ci zabrali 5, 8, 23%, więc z tych 7% to ci wióry zostały, a ty się cieszysz jak przedszkolak. Najpierw koszty, potem sprzedaż, zapamiętaj to sobie kamienna głowo.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, miwigos napisał:

Okej kupujący , juz poprawiłem , zakreciłem się

Akurat nie masz racji każdy płaci vat , a vatowiec sobie odliczy za większośc zakupów , RR nie odliczy

RR nie odliczy bo już mu odliczyli [ te 7 % do ch... pana to jest zryczałtowanu zwrot WAT ]  rozliczyli go i mu zwrócili 7 % przy sprzedaży [ np pszenicy ] i do kwoty sprzedaży wyliczyli zwrot

WYDOJONEGO BĘDĄ ROZLICZAĆ po zakupach i od kwoty zakupów i dlatego BOGDHAN WAS  NAZYWA WYDOJENI haha  bo robicie koszty żeby VACIK był bo jak nie to DAWAJ   z powrotem 5 albo 8 % to co dostałeś przy sprzedaży GAMONIU

wszyscy rolnicy maja za pszenice płacone NETTO  a te 5 albo 7 % jest  ZWROTEM  WAT

Edytowane przez stach12
m v
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

O znowu wróżbita bredzi.. 🤣

Na razie to ty robisz za bredzącego wróżbitę wypowiadając się na temat innych.

A sam, przyciśnięty do muru,  się motasz w swoich kłamstwach i próżnych przechwałkach. Szczeniackie emotikony ci nie pomogą w merytorycznej dyskusji.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To są fakty nie zwidy.... Mamy tu kilku klamczuszkow co sprzedają fantastik historyje... Z deee wyjęte... 😂

Tacy właśnie są vaciki w większości.. choć nie wszyscy i ci tu nie kłamią i nie  pierdacza głupot... 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Co ty godasz.... Bez vatu kupiłem całkiem legalnie .. Potrafisz to pojąć... 🤣

Bo syn ci sponsorował vat bo faktura na niego.

3 godziny temu, stach12 napisał:

Prawda jest taka że jak by WYDOJONY  miał na fakturach [ tak jak obecnie przy sprzedaży pszenicy  WAT 0 ] wszystkich tzn.  sprzedaży  WAT 0  to na przejście na WAT by się zdecydowało 95 % mniej VACIKÓW

Przy sprzedaży z 0 WAT taki WYDOJONY  [a do tej pory nieświadomy tego ] dostrzega różnice  teraz bo kolega na ryczałcie za taką samą tone ma 100 zł. więcej

Podobną różnice dostrzegają  WYDOJENI dzisiaj [ przy układzie że WAT NA NAWÓZ 0 I NA PALIWO OBNIŻONY ]  np ci co sprzedają rzepak i żywiec , do sprzedaży dostają 8 % i nie mając watu na nawozie  bo stawka 0 np. taki WYDOJONY  [fizycznie zanosi w zębach gotówkę do US takie ma odczucie  ] wpłaca to co mu naliczyli do rzepaku i świń na konto US  

przy sprzedaży rzepaku po 4000 jest to kwota 320 do tony a tucznika obecnie 80 zł [ kwota robi wrażenie i to dopiero teraz  WYDOJONY dostrzegł fizycznie  różnice , bo wciąż zakładam że 80 % Vacików nie wie jak to obliczyć .

Ja wiem że są inne koszty itd............. to się rozlicza inwestuje są zwroty kredyty darowizny   itd.

TE  małe róznice % na fakturach sprzedaży  a czasami nawet 1 % większy WAT sprawił że WYDOJONYCH jest więcej haha taka prawda i taki był zamysł naboru WYDOJONYCH [ mając tyle samo prawie watu co sąsiad jak sprzedam pszenice i do tego możliwość zwrotu WAT w kosztach jak mogę na tym tracić  ??????? hahah jak przechodzę a sąsiad dalej niech kupuje widły z WATEM ] .

po zmianach stawek w tym roku większość WYDOJONYCH  dopiero się zorientowała że po sprzedaży to te 5 albo 8 % im zapłacą ale [ na poczet tego co póżniej mają do zwrotu a nie to WYDOJONY wpłacaj na konto US co do dnia , bo odsetki  haha

wiem że dla niektórych bycie na WAT  się opłaca i mi nie przypominać 52 raz

To po co jesteś na vat? Skoro sie nie opłaca. Kiedyś vat dla vatowców był 3% i jakoś przechodzili i się opłacało. Najlepiej jak by zrobili odrazu że vatowiec rozlicza się w cenie netto i nie było by problemu. U mnie za towar cena netto jest i tak wyższa niż twoja brutto. Stać mnie żeby oddać te 5% - koszty do skarbowego żeby wspomogli taką biedote jak bogdan.

Śniegu u nad nawaliło i dzieci robią ze śniegu bogdany.

Edytowane przez terminator1000
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Co ty godasz.... Bez vatu kupiłem całkiem legalnie .. Potrafisz to pojąć... 🤣

Bez VAT-u czy bez przejścia na VAT? Bo to jakby znacząca różnica. ;) 

Opublikowano (edytowane)

terminator1000

jak by miał VACIK OD początku cene NETTO to by nie przechodził na WAT tak chętnie

jeszcze jeden szczególik ważny a dla większości pewnie nie dostrzegany

RR ma zwrot od kwoty sprzedaży

WYDOJONY ma zwrot od  kwoty zakupu

to się wydaje mało istotne ale BAAAAAAAAAAAAAA RDZO  ważne pod względem WYDOJENIA otóz drodzy WYDOJENI działa to tak

SPRZEDAJĄC produkcje RR dostaje 7 % do  sprzedaży dąży więc żeby jak najdrożej sprzedać i najtaniej produkować

inaczej się dzieje u WYDOJONYCH  oni te VACIKI dostają albo i nie [ bo jest 0 albo 8 % na fakturze ]  również od całej kwoty sprzedaży ale to są pieniążki które się im należą pod warunkiem że poniosą koszty do tej sprzedanej produkcji I ZAPŁACĄ CONAJMNIEJ TYLE WATU W TYCH KOSZTACH  ILE DOSTALI PRZY SPRZEDAŻY  ale kochane VACIKI musicie pamiętać że przy sprzedaży naliczyli do całości SPRZEDAZY  a odliczać możecie WAT WYDANY NA tylko i wyłącznie zapłacony w kosztach które ponieśliście na produkcję

tak w skrócie na chłopski rozum

NALICZAJĄ DO CAŁOŚCI , A ROZLICZAC MOŻNA DO CZĘŚCI i na tej podstawie powstał przymiotnik WYDOJONY bo żeby nie zwracać WAT inwestujecie [ WYDAJACIE SIĘ HAHAH ]

trochę to określenie brzydko brzmi , bo wiadomo WATOWIEC  kojarzony z   INWESTORem  itd ale  zamysł jest taki żeby doić

Edytowane przez stach12
S
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, stach12 napisał:

SPRZEDAJĄC produkcje RR dostaje 7 % do  sprzedaży dąży więc żeby jak najdrożej sprzedać i najtaniej produkować

Każdy rolnik i każda firma do tego dąży. Do tego właśnie służy przejście na VAT. By taniej produkować. 

Opublikowano

Jeszcze taka ciekawostka

Przechodząc na WAT  z oszczędnościami albo np. mając tatę BOGDANA  z zamiarem większych inwestycji tzw WYDOJONY  odlicza 7 % już odliczonych na ryczałcie albo TATUŚ BOGUŚ odliczył bo dał darowizne  + 23 % swojego WATU  które może odliczyć bo nabył takie prawo przechodząc na WAT łącznie więc można powiedzieć że ta inwestycja jest 30 % tańsza

to jeszcze nie wszystko

przechodząc na WAT mamy prawo odliczyć WAT załacony w  środki trwałe z 5 lat poprzedzających przejście na WAT kupione powyżej 15 000   , te poniżej 15 000 z ostatniego roku i prawo do odliczenia kosztów poniesionych na produkcję już WATOWSKĄ od 3 miesięcy wstecz

o tym pewnie większośc nie wiedziała , bo mało która księgowa o tym słyszała

Tak więc  start WYDOJENI  mają całkiem dobry o ile posiadali wiedzę , odleglejsze czasy WYDOJONYCH już takie ciekawe nie sa ale coś za coś

reasumując można być WYDOJONYM  i jeszcze na tym nie żle zarobić , ale to trzeba dużo wiedzieć i umieć liczyć a nie pierd.... że się wzieło kredyt z radości , albo ma zwrotu  1000 WYDOJONY   a że nie dostałby   20 000 jak by był na RR  to już nie pamięta

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 26.11.2022 o 16:26, Bogdan_ja napisał:

Ja nie robię kosztów tylko je liczę i obniżam...

Dnia 29.11.2022 o 11:40, Bogdan_ja napisał:

I temu ja mam mniejsze koszty bo wydaje swoje pieniążki i je dokładnie liczę żeby mi zostało..

23 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Wasze koszty z sufitu mnie nie tyczą... Bo ja nie dybie na zwroty i kupuje tylko co muszę...

Dnia 27.11.2022 o 09:48, Bogdan_ja napisał:

Co ty mam jeszcze 60 szt bydła na oborach 😜

Dnia 29.11.2022 o 12:04, Bogdan_ja napisał:

Synku mam sprzet z najwyższej półki o której ty być może nie śniłeś jeszce jak ja już go miałem.... 😂😂😂

Potrafisz to pojąć 🤷‍♂️

Moja żona wozi się atem za 100 tys... Potrafisz to wyobrazić... 🤣🤣🤣

Kupiłem jej w 2019 roku nowke sztukę... 

Więc przestań opowiadać o swoich porwanych l oponach bo mi slozy leco że śmiechu.... 😂🤷‍♂️😂

Dnia 29.11.2022 o 10:26, Bogdan_ja napisał:

Poka te swoje postępowe i rozwinięte gospodarstwo bo jakoś słowem ani obrazkiem nie grzeszysz o tym cudzie rozwojowym na tych kredytach... 🤔

13 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Kup se to popatrzysz 😂 

Co tam jeszcze ci pokazać 🤔

Może przelewy co? 🤣🤣🤣🤣

Dnia 6.12.2022 o 21:07, Bogdan_ja napisał:

Ile vatu będzie przykładowo jak kupisz chałupę dzieciakowi albo samochód.. Ile będzie vatu jak trza uczyć dzieciaka.... Wy wiecie co to są za koszty utrzymania rodziny i inwestowanie w inne dobra jak złom?

14 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Nimom pacanie bo sam se kosze... 😂😂😂😂

Ty a syn ma kombaj i se kosi zboże to tyz ma mieć fakturę na usługę... 🤣

Może na koszenie trawy i karmienie krowy mam mieć fakturkę co? 😂😂😂

A wydoić to mogie czy usługi muszę brać? 🤔

Sam wypominasz innym, że nie pokazują swoich "cudów gospodarczych", a ty zapytany o swoje cuda, wykręcasz się jak dzieciak.

To tak "obniżasz koszty" ("kupując to, co musisz"), że na "60 sztuk bydła" "inwestujesz w złom" z "najwyższej półki", żeby "se samemu kosić"?

Tak wygląda twoje "pierdaczenie głupot"  i "obnażanie nyndzy" intelektualnej w twoim wykonaniu "synku".

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Leszy napisał:

Każdy rolnik i każda firma do tego dąży. Do tego właśnie służy przejście na VAT. By taniej produkować. 

LESZU  ty chyba też  na bakier z liczeniem podatkami 😀

wszyscy powinni dażyć do tego żeby  więcej zarabiać , nie zawsze tańsza produkcja daje więcej zarabiać , za wyjątkiem RR bo jemu nikt już tego nie zabierze

POOSA ty się nie uśmiechaj tylko czytaj i ucz  , bo  jedno i drugi szwankuje u ciebie tak mi się zdaje ,   ale uśmiech równiez cenić trzeba  haha !!

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stach12 napisał:

terminator1000

jak by miał VACIK OD początku cene NETTO to by nie przechodził na WAT tak chętnie

jeszcze jeden szczególik ważny a dla większości pewnie nie dostrzegany

to się wydaje mało istotne ale BAAAAAAAAAAAAAA RDZO  ważne pod względem WYDOJENIA otóz drodzy WYDOJENI działa to tak

inaczej się dzieje u WYDOJONYCH  oni te VACIKI dostają albo i nie [ bo jest 0 albo 8 % na fakturze ]  również od całej kwoty sprzedaży ale to są pieniążki które się im należą pod warunkiem że poniosą koszty do tej sprzedanej produkcji I ZAPŁACĄ CONAJMNIEJ TYLE WATU W TYCH KOSZTACH  ILE DOSTALI PRZY SPRZEDAŻY  ale kochane VACIKI musicie pamiętać że przy sprzedaży naliczyli do całości SPRZEDAZY  a odliczać możecie WAT WYDANY NA tylko i wyłącznie zapłacony w kosztach które ponieśliście na produkcję

tak w skrócie na chłopski rozum

NALICZAJĄ DO CAŁOŚCI , A ROZLICZAC MOŻNA DO CZĘŚCI i na tej podstawie powstał przymiotnik WYDOJONY bo żeby nie zwracać WAT inwestujecie [ WYDAJACIE SIĘ HAHAH ]

trochę to określenie brzydko brzmi , bo wiadomo WATOWIEC  kojarzony z   INWESTORem  itd ale  zamysł jest taki żeby doić

Ja ja widze te słowa to odrzuca mnie , żeby to czytać ,też tak macie

Opublikowano

AS2

chłopie BOGDAN ma wiedze odnośnie WAT na poziomie ministra finansów , po co się kłócić i dorabiać teorie jak masz wiedzę na poziomie sprzątaczki w ministerstwie finansów . Mnie się też nie podoba jak was gnoi , ale na wiecej nie zasługujecie taka prawda

sieczkarnie chcecie widzieć albo fakturę za sieczkarnie hahah ma obowiązek trzymać fakturry RR 5 lat  i darowiznę zgłosić do 14 dni tak trudno to ogarnąć że póki co to są wszystkie jego obowiązki na ryczałcie ???

2 minuty temu, miwigos napisał:

Ja ja widze te słowa to odrzuca mnie , żeby to czytać ,też tak macie

mnie samego odrzuca , chce tylko żeby było wiadome który  jest który haha i dlaczego tak a nie inaczej postępuje

• Haha 2
Opublikowano

terminator1000

Przecież to caly czas pisze że tak jest a ty dopiero teraz to zajarzyłeś? Dlatego opłaca się inwestować jak się jest na vat a nie jak niektórzy że szkoda kasy na coś nowego.

30 minut temu, stach12 napisał:

AS2

chłopie BOGDAN ma wiedze odnośnie WAT na poziomie ministra finansów

Zapytaj się swojego guru czy od wazeliny też możesz vat odpisać. Bogdan to oszust dlatego tak tutaj szczeka na innych uczciwych bo nie rozumie że można być na plus będąc na vat i nie kombinować jak on z synem.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AS2 napisał:

Sam wypominasz innym, że nie pokazują swoich "cudów gospodarczych", a ty zapytany o swoje cuda, wykręcasz się jak dzieciak.

To tak "obniżasz koszty" ("kupując to, co musisz"), że na "60 sztuk bydła" "inwestujesz w złom" z "najwyższej półki", żeby "se samemu kosić"?

Tak wygląda twoje "pierdaczenie głupot"  i "obnażanie nyndzy" intelektualnej w twoim wykonaniu "synku".

O synu miałem do tej pory 120 szt w tym 70 krow... Tera likwiduje bo syn idzie tylko w rośliny co przy naszych 90 ha jest logiczne... 😂😂

Jeszcze coś tam doje bo cena dobra ale to max że 3 lata jeszcze i tyle.... 

Jesteś dla mnie nikm i sam niczego nie ie pokazałeś to co mi tu będziesz podrygi wal reku... 

• Haha 1
Opublikowano

reasumując można być WYDOJONYM  i jeszcze na tym nie żle zarobić , ale to trzeba dużo wiedzieć i umieć liczyć a nie pierd.... że się wzieło kredyt z radości , albo ma zwrotu  1000 WYDOJONY   a że nie dostałby   20 000 jak by był na RR  to już nie pamięta

Ty nie masz ani wiedzy, ani umiejętności liczenia a rzuciłeś się na VAT jak szczerbaty na suchary, więc lepiej nic nie pisz, bo się kompromitujesz  i nic poza tym.

56 minut temu, stach12 napisał:

AS2

chłopie BOGDAN ma wiedze odnośnie WAT na poziomie ministra finansów , po co się kłócić i dorabiać teorie jak masz wiedzę na poziomie sprzątaczki w ministerstwie finansów . Mnie się też nie podoba jak was gnoi , ale na wiecej nie zasługujecie taka prawda

sieczkarnie chcecie widzieć albo fakturę za sieczkarnie hahah ma obowiązek trzymać fakturry RR 5 lat  i darowiznę zgłosić do 14 dni tak trudno to ogarnąć że póki co to są wszystkie jego obowiązki na ryczałcie ???

mnie samego odrzuca , chce tylko żeby było wiadome który  jest który haha i dlaczego tak a nie inaczej postępuje

Jakakolwiek sprzątaczka zawsze będzie mądrzejsza od ciebie, więc się lepiej schowaj do swojej jaskini, neandertalczyku.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

AS2

I Ty z tym co podkreśliłem na fachowca w dziedzinie podatków chcesz się kreować?🤣 

sprostuję, bo widzę że czasem jakiegoś lajka wielbi-ciele(🤣) Ci dadzą, więc coby nie popadli w tarapaty(bo i Bogdan gdzieś niedawno podobną bzdurę głosił)…więc, darowiznę zgłasza nie darczyńca, a obdarowany i ma na to nie 14 dni, a 6 miesięcy. 14 dni jest na zgłoszenie pożyczki i jeśli bliski krewny(nie chcę tu fantazjować co do stopnia pokrewieństwa bo nie pamiętam) zgłosi że pożyczył w ciągu tych 14 dni, zostanie zwolniony z 2% podatku. 

Opublikowano

Ja pierdziu bezbarwny Amerykę odkrył kto zgłasza darowiznę... 🤣🤣🤣🤣🤣

Napisz jeszcze jak ja prawidłowo zrobić bo to tyz ważne.... 😜

Gdzie ja twierdziłem że mam coś  zgłosić w ciągu 14 dni... 🤔😋

• Haha 1
Opublikowano

Może że w solidarności ponoć byłem jak miałem 10 lat... 🤣🤣🤣

Napisałem że trza to zgłosić i to jest prawda... Jest to legalne a ty walkujesz jakieś swoje urojenia wydojony czlowieczku.. 

• Haha 1