Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stach ja sobie radziłem przed wejściem do uniu , teraz sobie radze, ostatnie dwa lata to najlepszy dochód i sobie poradze nawet jak unia się rozleci, więc jak śpiewała Katarzyna Sobczyk o mnie się nie martw ja sobie rade dam, ale Ty młody to nie wiesz kto to

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, terminator1000 napisał:

Ale luksus samochód za 100tys. Nie będe ci pisał jakie ja kupiłem bo padniesz na serce a z kogo będziemy się śmiali

Z wrodzenej   skromności nie napisałem o swoim... Już tu jeden napisał jakimi wozami pomykają vaciki 🤣🤣🤣🤣

Spróbuj może mnie zaskoczysz... Ale nie sądzę abyś miał czym 

Wy tylko kłamać potraficie i zmyslac kwoty z deee wyjęte które nic nie mówią konkretnego i tyle... 

10 minut temu, miwigos napisał:

Stach ja sobie radziłem przed wejściem do uniu , teraz sobie radze, ostatnie dwa lata to najlepszy dochód i sobie poradze nawet jak unia się rozleci, więc jak śpiewała Katarzyna Sobczyk o mnie się nie martw ja sobie rade dam, ale Ty młody to nie wiesz kto to

Pewnie ze poradzisz bo musisz sobie radzić... 👍

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

panowie, płacicie nieraz za maszyny z podzielona płatnością? Mam trochę vatu z 6k z cukrowni na koncie vatowksim i kupuje paszune za 100k netto i chce zrobić z podzielona płatnością żeby pozbyć się tych 6k? Deller nie bd mieć do mnie pretensji że tak zapaliłem? 

Opublikowano
44 minuty temu, stach12 napisał:

miwigos jak sprzedasz rzepak po 1800  ,  pszenice po 900  i pinokio nie dołoży do nawozu to będziesz ziemie kupował ????????????? na swoją trzeba szukać  kupca  hahah

Po pierwsze nie doczekasz się takiej ceny 

Po drugie jak do tego dojdzie to może pójdzie kupić za 70 tyś . dobrą ziemie, ale nie dojdzie

Opublikowano
8 godzin temu, Sadek napisał:

Liczyłem na jakieś konkrety a tu nic.

A jakie konkrety można dostać od gogusia, u którego proces chowu zwierzęcia zaczyna się od jego sprzedaży🤣

8 godzin temu, Agrest napisał:

Ja tylko do tego dodam, że zwroty vat nie koniecznie  oznaczają korzyści względem ryczałtu.

A jest grupa osób i znam takie , myślącą że zwrot 30tys zł oznacza takąże nadwyżkę

No widocznie Bogdan ma wśród swoich sąsiadów i znajomych wyłącznie takich "Mądrych inaczej" i stąd sobie uroił we łbie, że "każdy vacik jest wydojony" i wydaje mu się, że tylko on z synem pokonał system.

7 godzin temu, Leszy napisał:

rr i sprzęt z najwyższej półki? 😜 To już chyba sobie żarty robisz. Chyba, że jakiemu dealerowi w łapę dałeś, aby Ci fakturę mniejszą wypisał, a reszta pod stołem. Tak to może być, że się coś dorobiłeś, ale dlatego, że ludzie kiedyś bardziej przekupni byli. ;) Teraz większe kontrole to i o to trudniej.  😜 

Ej, ale on pisząc o sprzęcie z najwyższej półki, miał na myśli szuflę i widły od FISKARSA oraz taczkę od Caterpillara🤣. Byle czym gnoju od byków przecież wywalać nie będzie. 🤣

@stach12

Cytat

Na razie to ty udowadniasz, że jesteś wydojony z wiedzy i rozumu. Vatowiec dostaje 8% vatu od podmiotu, który tego byka zakupił i następnie między 1 a 25 dniem miesiąca następnego po miesiącu wystawienia faktury oddaje te 8% do skarbówki.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

AS2 nie oddaje tylko oszołomie rozlicza WAT jak ma więcej watu w zakupach to mu dokładają a jak  ma mniej wat  zapłacone w zakupach niz mu naliczyli przy sprzedaży  byka to  ma do zwrotu do US

dostał za byka 5000 netto i 400 wat

jak nic nie kupi to 400 do zapłaty do US

jak w zakupach ma 1000 wat to mu dołoża 600

co tu nie rozumiesz ???????

Edytowane przez stach12
s
  • Haha 2
Opublikowano

Na razie to ty jesteś oszołomem, który nie rozumie, że rozliczanie się z urzędem skarbowym jest miesięczne lub kwartalne i odbywa się na bieżąco. A więc nie istnieje żadne "dołożą mu 600" po sprzedaży tegoż byka. Cykl jego chowu nie ma tu nic do rzeczy. Ale jak widać zrozumienie tego jest poza twoimi możliwościami intelektualnymi. 🤣

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, AS2 napisał:

Na razie to ty jesteś oszołomem, który nie rozumie, że rozliczanie się z urzędem skarbowym jest miesięczne lub kwartalne i odbywa się na bieżąco. A więc nie istnieje żadne "dołożą mu 600" po sprzedaży tegoż byka. Cykl jego chowu nie ma tu nic do rzeczy. Ale jak widać zrozumienie tego jest poza twoimi możliwościami intelektualnymi. 🤣

Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jeszcze bogdana mogę zrozumieć bo myśli że jak więcej osób zniechęci do vat to jego synek będzie miał więcej. Ale stach to kompletny idiota co wogóle nic nie rozumie. Więc umów się z bogdanem na kolacje ze śniadaniem i niech cię uświadomi.

Opublikowano

Ja jestem przekonany czytając ten temat że jesteście dojeni i nawet tego nie rozumiecie... Kłamiecie i naciągacie jakieś liczby z deee wyjęte  aby wmawiać sobie bo mi nie mówicie ze jest inaczej... 😂

Medycyna zna tą chorobę i jest ona nie uleczalna 🤣🤣🤣🤣

Vat jest stworzony aby doić głupich i tyle a oni myślą że zyskują... 🤷‍♂️

Opublikowano

Bogdan powinieneś dopisać że stworzony jest również po to żeby wspomóc prężnych szybkich inwestorów , bo to prawda

ale po tym co tu VACIKI WYDOJONE PISZĄ widać że są faktycznie dojeni i nie potrafia tego policzyć i się jeszcze z tego cieszą ,  nie jednego rozumu pewnie jeszcze nauczą jak dostanie wezwanie do US 

teraz wcale się nie dziwię że Bogdan ich tak traktuje , mnie pomału tak wkurw... że bym jak bronek mówił walił dechą w łeb takich oszołomów

• Haha 1
Opublikowano

Co jednak dobrze trafiłem. Zachowujecie się jak 2 burki z budy którzy tylko potrafią szczekać i nic więcej. Żadnych wyliczeń tylko przekonanie że się nie opłaca ale to ja jeżdze nowym sprzętem a wy starymi gruchotami bo boicie się zainwestować żeby sobie życie ułatwić.

Opublikowano

Troche masz racji że wielu myśli że zarabia , a faktycznie tracą, tylko Ty wrzuciłeś wszustkich do jednego worka i o to mamy do Ciebie i Stacha pretensje, przy większym obrocie jak ktoś wejdzie to już nie wyjdzie z vatu , bo to mu się nie opłaca

Opublikowano (edytowane)

Taki POSSA się cieszy że  wszystkich domowników pobory zainwestował   i myśli że w US w to uwierzy  , niech się cieszy

Edytowane przez stach12
z