Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ja tak wczoraj się zastanawiam ile to miliardów złotych poszło tam ludzie kochani przecież tu tyle dróg można było wybudować albo zadłużone szpitale spłacić 

I co róż widzę jakieś zrzutki inne fundacje na rzecz pomocy i zbiórka zbiórka pieniądze pieniądze pieniądze dej dej dej

Polska jednak to bogaty kraj oczywiście na kredycie zadłużony

Poyebane to jest. Wystarczy otworzyć takie strony jak zrzutka albo siepomaga czy tam jeszcze inne. Każdy o wszystko żebrze, ppwoduje to że naprawde ważne zbiórki giną w tłumie.

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ja tak wczoraj się zastanawiam ile to miliardów złotych poszło tam ludzie kochani przecież tu tyle dróg można było wybudować albo zadłużone szpitale spłacić 

I co róż widzę jakieś zrzutki inne fundacje na rzecz pomocy i zbiórka zbiórka pieniądze pieniądze pieniądze dej dej dej

Kraj niby katolicki, wszyscy u Rydzyka tańczą, a przypowieści nie znają 😉

Ech, banda szkodników 🫣

Opublikowano

Zwykli Polacy mają dość tego oszustwa pod postacią weź pomóż ale nasze urzędasy politycy mają tak przykazane odgórnie żeby pompować tam kasę nie patrząc na nic 

Ja to chciałbym tylko jeszcze wiedzieć czy to przez tą aferę podkarpacką mają takie kraińce kwity na naszych czy po prostu żymianie rozdają karty

Opublikowano

No nic obejrzeć parczewsko telenowele i iść dzisiaj ciepło obornik od byków wywieźć bo zaraz żarówki będą mogły sobie same wykręcać 

Sławek wozi to i ja nie będę gorszy

Na niedzielę poniedziałek -22 nadają 🙉🙉

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Mi parka wyjebala przed maskę z tydzień temu zza samochodu, do przejścia mieli może 50m. Prawie ich zająłem nawet głowy nie odwrócili , gość zaczął na mnie kląć że jak jadę , ja wysiadłem i powiedziałem że zaraz go nauczę przez jezdnię przechodzić, niestety spierdolił szybciutko. 

Ja to kiedyś na maskę takich brałem.

Opublikowano
26 minut temu, marulekk napisał(a):

Jak się moczyło w krainskim hotelu na Podkarpaciu i jest się gwiazdą filmów to niestety trzeba tańczyć tak jak zagrają. 

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Jak się moczyło w krainskim hotelu na Podkarpaciu i jest się gwiazdą filmów to niestety trzeba tańczyć tak jak zagrają. 

Ale że jarek też 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

1 °C 

Jakoś ciężko się wstawało 

🙋

Muszę od sąsiada siano zabrać -nalega

Na Szklarni masz jałoweczke pisze że miesna...

• Thanks 1
Opublikowano
HF86 napisał:

Ktoś kto wymyślił że pieszy ma zawsze pierwszeństwo na pasach, to dobry odklejeniec. 

Ile ludzi po obijanych bo wpada na przejście, nawet nie rozglądając się. 

napewno jakiś głąb bez prawa jazdy to wymyślił

malaczarna napisał:

21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rude byczki i kobiety są ok.

Rude kobiety wredne sa

Rudy to nie kolor to charakter

Uziu92 napisał:

Tak wygląda typowy wyborca koalicji 😁

https://www.facebook.com/share/r/1H55M2f2nZ/

jacy wyborcy tacy politycy 🤷🤷🤷 z jakiejś parady dla gejów ten wywiad

Krzysztof81 napisał:

Teraz, HF86 napisał(a):

Ktoś kto wymyślił że pieszy ma zawsze pierwszeństwo na pasach, to dobry odklejeniec. 

Ile ludzi po obijanych bo wpada na przejście, nawet nie rozglądając się. 

Ludzie nie patrzą, walą na krzywy ryj prosto pod koła.

Z drugiej strony nikt nie zmienił obowiązujących przepisów dla pieszych. Cały czas obowiązuje przepis, że pieszy  ma zachować ostrożność, spojrzeć w prawo, lewo i jak nie ma pojazdów dopiero wejść na pasy.

a jak mu to udowodnisz?

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a jak mu to udowodnisz?

skoro zapis z kamerki, gdzie z komórką w ręku bez zastanowienia prosto pod nadjeżdżające auto sąd i policja traktuje jako winę kierowcy, to niestety, opinia społeczeństwa o sądach jest jaka jest, a minister sprawiedliwosci zamiast wziąć sie za reformę i przewietrzenie tej kasty kretynów, ugania się w prywatnych wojnach politycznych

Opublikowano
14 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Ludzie to ameby 😁

No rzeczywiście trzeba być amebą żeby to łyknąć, no mógł chłop sie bardziej postarać i chociaż znaleźć ogłoszenie z takim samym producentem, a nie tylko tym samym kolorem...

https://bestenergypower.pl/product-category/producenci/himoinsa/?gad_source=1&gad_campaignid=21184234959&gbraid=0AAAAApRcFqPNyOxYQIEDbzkNXxg-nzY5P

https://arkengenerator.uz/en/about

Ale wiadomo idiota łyknie wszystko...

fot. Bartosz Buk_UM Warszawa, Konferencja prasowa przekazanie agregatów dla Ukrainy (3).png

WEBP_LANDSCAPE_320.webp

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał(a):

Ale że jarek też 🤔

Kobietę -kota mu dali 😂  siema odwilż jeszcze dziś a pogody pokazują od jutra że zima wraca 

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Ta pomoc, pieniądze i cała reszta to może trafiła 1/5 tam gdzie miała, resztę poszło... 

Widziałeś na światełku...w Białymstoku jakie tłumy były 😅

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, tomek222 napisał(a):

No rzeczywiście trzeba być amebą żeby to łyknąć, no mógł chłop sie bardziej postarać i chociaż znaleźć ogłoszenie z takim samym producentem, a nie tylko tym samym kolorem...

https://bestenergypower.pl/product-category/producenci/himoinsa/?gad_source=1&gad_campaignid=21184234959&gbraid=0AAAAApRcFqPNyOxYQIEDbzkNXxg-nzY5P

https://arkengenerator.uz/en/about

Ale wiadomo idiota łyknie wszystko...

fot. Bartosz Buk_UM Warszawa, Konferencja prasowa przekazanie agregatów dla Ukrainy (3).png

WEBP_LANDSCAPE_320.webp

Też mi się wydaje że nawet jeśli te agregaty idą bokiem to nie są sprzedawane na portalach internetowych. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Zwykli Polacy mają dość tego oszustwa pod postacią weź pomóż ale nasze urzędasy politycy mają tak przykazane odgórnie żeby pompować tam kasę nie patrząc na nic 

Ja to chciałbym tylko jeszcze wiedzieć czy to przez tą aferę podkarpacką mają takie kraińce kwity na naszych czy po prostu żymianie rozdają karty

Dej...dej...teraz w modzie. Od czego jest rząd i gdzie nasze podatki? Gdzie to idzie że nie ma dla naszych chorych dzieci tylko matki, rodziny zbierają na operacje bądź leczenie...

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Też mi się wydaje że nawet jeśli te agregaty idą bokiem to nie są sprzedawane na portalach internetowych. 

Trochę tak trochę i nie, jak wszystko co tam pojechało można znaleźć w różnych zakątkach świata...udowodnił to dokladnie rząd USA gdzie trafiała część broni. Tam biznes ma na drugie imię przemyt🤷‍♂️ a gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. 

• Like 2