Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Faktycznie nie będzie żadnej katastrofy jak ci żyłka pęknie tu i tam i będzie trzeba jechać na pogotowie 🤣

Ja tam nikomu nie doradzam już. 

Chłopy wiedzą lepiej choć nie zawsze mają rację 🤣

Znaczy że próbujesz być zabawna tylko jakoś nikt tu nie może zrozumieć twoich żartów 🤦

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Ja zatrudniając się w obecnej firmie to od razu zderzyłam się z tematem rozwody, pijaństwo, bicie przez męża. 

Ale co, uznałaś że wszystkie chłopy są nasze,    :P  czy twoje doradztwo koleżankom, jak ustawić męża do pionu, zakończyło się dla nich wpierdzielem i rozwodem?   xD 

Opublikowano

Ustawowo, pompa ciepła u mnie ma prosić o grzałkę przy minus 20 ,a tu co dzień się zbliża  ,ano zobaczymy. Albo nie ,nie chcę tego zobaczyć .     Instalacja na oborze wilgotnieje ,zalatuje jakoś ze ścian ,czy się oszrania od środka  ,bezpieczniki wywala ,nie mogło to być minus 5 ,ściany suche ,ech .

Opublikowano

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/nowe-obowiazki-dla-rolnikow-co-zmienia-sie-w-ewidencji-srodkow-ochrony-roslin-2624703?fbclid=IwY2xjawPa0jJleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA80MDk5NjI2MjMwODU2MDkAAR7-WkAUu5f1hoKPhPmmk4P-bYXj4fyf9bR_u-dLa5NQlS2GlwFVCnmQbGMWpQ_aem_2l0N68aBY0KWIS3tq9sHOA

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/nowe-obowiazki-dla-rolnikow-co-zmienia-sie-w-ewidencji-srodkow-ochrony-roslin-2624703?fbclid=IwY2xjawPa0jJleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA80MDk5NjI2MjMwODU2MDkAAR7-WkAUu5f1hoKPhPmmk4P-bYXj4fyf9bR_u-dLa5NQlS2GlwFVCnmQbGMWpQ_aem_2l0N68aBY0KWIS3tq9sHOA

Opublikowano
22 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ale co, uznałaś że wszystkie chłopy są nasze,    :P  czy twoje doradztwo koleżankom, jak ustawić męża do pionu, zakończyło się dla nich wpierdzielem i rozwodem?   xD 

Dziadku zacznij łykać coś na głowę. Widać że już coś nią zaczyna się dziać. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał(a):

Ustawowo, pompa ciepła u mnie ma prosić o grzałkę przy minus 20 ,a tu co dzień się zbliża  ,ano zobaczymy. Albo nie ,nie chcę tego zobaczyć .     Instalacja na oborze wilgotnieje ,zalatuje jakoś ze ścian ,czy się oszrania od środka  ,bezpieczniki wywala ,nie mogło to być minus 5 ,ściany suche ,ech .

Zależy kto tę ustawę napisał.   

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Desperado napisał(a):

Jakbym słyszał mojego kolegę, tylko że on cuś o 10 tonach mówił.   xD

No może już czas przestać chodzić w miniówce co?   :P

Chyba zacząć... nie moje klimaty. 

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał(a):

Znaczy że próbujesz być zabawna tylko jakoś nikt tu nie może zrozumieć twoich żartów 🤦

Mnie to lotto czy ktoś zrozumie czy ja sobie żarty robię czy mówię na poważnie to wy macie z tym problem nie ja 

4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Zależy kto tę ustawę napisał.   

Ustawa jest dobrze napisana tylko jednego nie przewidzieli w tym wszystkim ceny prądu i sprzętu który ją pobiera. 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Dziadku zacznij łykać coś na głowę. Widać że już coś nią zaczyna się dziać. 

Znasz taką piosenkę? "Ciotkę trza wysmażyć na gorącym łoju, gdzie cholera pójdzie, to narobi gnoju, pomóżta jej znaleźć jakiegoś frajera, bo się zdolna chwycić pompki od rowera"  xD

4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie to lotto czy ktoś zrozumie czy ja sobie żarty robię czy mówię na poważnie to wy macie z tym problem nie ja 

Ustawa jest dobrze napisana tylko jednego nie przewidzieli w tym wszystkim ceny prądu i sprzętu który ją pobiera. 🤣

Zaczął bym od przewidzenia mrozu którego nie przewidzieli, zresztą prawdziwi fachowcy i ludzie mający głowę na karku, nigdy tego nie ukrywali że pompy nie powinny być jedynym źródłem ciepła w naszym klimacie, bardziej jako źródło ciepła wczesno jesienne i późno wiosenne.

16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

🤣

Wy tam faktycznie w tej Warszawie macie jakiś wirus głów czy jak?   xD

• Haha 3
Opublikowano

Cały rok stały czynsz, na koniec roku przychodzi rozliczenie ile za co. 

Jest wyszczególnione ogrzewanie, fundusz remontowy, sprzątanie klatek śmieci i woda zimna i ciepła.

Prąd i gaz to już oddzielne rachunki. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, HF86 napisał(a):

No mrozów nie tylko pompiarze nie przewidzieli. Nowe obory na mleko też nie przewidziała takich długich mrozów 

Obawiam się że nadchodzą ciężkie czasy na naganiaczy pomp, niejeden może dostać wpier*ol na wiosnę, aż im się ciepło za darmo zrobi.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 4
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobry rok na weryfikacje tych cudownych pomp ciepła.

Mój brat to po roku użytkowania montował piec na pellet 

Mój braciszek znów odwrotnie, zachciało się wygody bratowej.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobry rok na weryfikacje tych cudownych pomp ciepła.

Mój brat to po roku użytkowania montował piec na pellet 

Mój braciszek znów odwrotnie, zachciało się wygody bratowej.

Opublikowano

Pewnie za kilka albo kilkanaście lat każdy z nas będzie to miał i nie będzie się mógł nachwalić jaka to wygoda. I powie kurde ale wygoda szkoda że wcześniej nie zamontowałem. A teraz psioczy. Myślę że palenie drewnem i węglem przejdzie do lamusa. 

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał(a):

Wy tam faktycznie w tej Warszawie macie jakiś wirus głów czy jak?   xD

Widocznie u was też jest jakiś wirus..

Wychodzi na to że ani wy ani ja nie rozumiemy się nawzajem jeśli chodzi o żarty i docinki.