Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A mnie to koło ogona lata kogo pytasz....

Fiu fiu fiu, gdzieś ta weryfikacja dzielnicowego nie do końca została przeprowadzona wiarygodnie

Opublikowano
29 minut temu, Popier96 napisał(a):

Mówiłem, że wyznawcy festoola to sekta. Systemowcy tak zwani. Najsławniejsze hasło, Festool= system xD.

Jak jeszcze pracowałem zawodowo to zajawkę na festola mieli głównie meblarze 🙈 podniecali się tym że mała bania 🤦

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak tam była to jest patuską ... Tam normalnych ludzi nie ma ...

Bo to jest cyrk który ma zarabiać ... Tam im bardziej jesteś chory umysłowo to większą gwiazdą jesteś ... Wystarczy żulom na chodnik rzucić 10zł i zobaczysz walkę na podobnym poziomie o te 10zł ...

A weż i żuć żulom pod nogi 10 zł ,i nagrywaj jak wp***dol dostajesz za obrazę . Dostaniesz wp***dol za 10 zł ,bo ono będzie gratis ,a dychę se wezmiesz ,i powiesz ,,ot dychę zarobiłem'' :|;)

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak jeszcze pracowałem zawodowo to zajawkę na festola mieli głównie meblarze 🙈 podniecali się tym że mała bania 🤦

Nooo, a jak trzeba było kawałek płyty uciąć to jechali do hurtowni, bo nawet małej formatówki brak. To jest 'system' Panie xDxD

23 minuty temu, jahooo napisał(a):

Pamiętacie pierwsze elektronarzędzia marki TOYA, takie w żółtej jaskrawej barwie ? Otóż miałem z tej marki wkrętarkę akumulatorową i szlifierkę kątową. Oba elektronarzędzia wytrzymały około 10 lat, mimo intensywnego użytkowania. 

Dlaczego o tym piszę ? Bo się bez sensu licytujecie, która marka lepsza, a najwięcej zależy od tego, jak się użytkuje. 

Znam takich rzeźników, co każde narzędzie zarżną w kilka dni, młotowiertarki hilti sie poddają. Po prostu ludzie, którzy mają specjalny dar do niszczenia wszystkiego, co im w ręce wpadnie. A są tacy, co praktycznie każdy sprzęt są w stanie długo użytkować i cieszyc się z jego trwałości i niezawodności. Dlatego na rynku jest tyle marek sprzętu - każdy znajdzie coś dla siebie. Jeden kupi Bosch czy Makitę i będzie narzekał, drugi Dedrę i czy Yato i będzie chwalił. 

Wyznawcy festoola to specyficzni ludzie, wiem co mówię. xD

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zamawiałeś teraz? Bodajże 5 i 9 lutego mają lęgi. 

Jeszcze się nie wyrobiłem. Ale może po niedzieli ogarnę. Ja mało będę brał. 30-40max. 

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Jeszcze się nie wyrobiłem. Ale może po niedzieli ogarnę. Ja mało będę brał. 30-40max. 

Ja jeden rok tak szaleję, próbnie. Sąsiad chce 15 podchowanych, reszta, ile się odchowa to zostanie. 

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

tylko wzrokowo przebiegała weryfikacja 🙈 

@Bezduszna niestety, będziesz musiała się jednak poddać kompleksowej weryfikacji, łącznie z badaniem podwozia i innych podzespołów, o dacie przeglądu zostaniesz poinformowana w osobnym zawiadomieniu, zależy od obecności jakiegoś forumowego diagnosty w Warszawie.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja jeden rok tak szaleję, próbnie. Sąsiad chce 15 podchowanych, reszta, ile się odchowa to zostanie. 

Odchowa się 99%, a może i 100. To nie fizyka kwantowa, aby ciepło miały pod lampą przez pierwsze 2 tygodnie, a potem z górki. Ja w kwientiu/maju/czerwcu 2 turę i parę gęsiątek wezmę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pamiętaj że tylko wzrokowo przebiegała weryfikacja 🙈 

28 minut temu, jacor73 napisał(a):

Fiu fiu fiu, gdzieś ta weryfikacja dzielnicowego nie do końca została przeprowadzona wiarygodnie

No teraz jest dużo  przebierańców . W ubraniu nie zawsze da się określić.

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Odchowa się 99%, a może i 100. To nie fizyka kwantowa, aby ciepło miały pod lampą przez pierwsze 2 tygodnie, a potem z górki. Ja w kwientiu/maju/czerwcu 2 turę i parę gęsiątek wezmę. 

Ja zaprzestaję chowu kaczek, perlików. Może sobie wezmę ze 3 kaczki na wiosnę, tak żeby na gulasz i rosół było... Indyków 5 se zamówię na maj, dwa rzuty brojlerów rocznie i reszta hodowli z piórowatych to tylko nioski. No i oczywiście trochę uszatych też będzie żeby trawę spasać. Mięso dla siebie będzie, uszatych coś tam się sprzeda.

Opublikowano
24 minuty temu, konteno napisał(a):

który tam ma bmw ? @pedro2 jest u ciebie tam takie cuś 

612655463_904029605299820_72924659354669

Nie wiem. Pewnie nie.

Toć to nowa fura. Pod maską interesuje mnie tylko dolewanie płynu do spryskiwaczy. 

A nawet jak się coś zjepie to nie ma tam po co zaglądać szaremu człowiekowi. 

Opublikowano
31 minut temu, jacor73 napisał(a):

Widać że należy ci się powrót do szkoły a najlepiej do przedszkola. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...sie wtrace ...dlaczego,?

Za dużo roboty i za małe pomieszczenie. Lepiej zamiast tego więcej niosek - stały grosz przez cały rok. 

Dwa rzuty po 20 brojlerów aby dla siebie zaciukać, 5 indorów, jakąś kaczkę między kury wpuścić aby na gulasz było + uszate i mięsa dla siebie aż za dość. A wszystkie uprawy pod nioski. 

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał(a):

@Bezduszna niestety, będziesz musiała się jednak poddać kompleksowej weryfikacji, łącznie z badaniem podwozia i innych podzespołów, o dacie przeglądu zostaniesz poinformowana w osobnym zawiadomieniu, zależy od obecności jakiegoś forumowego diagnosty w Warszawie.

Weryfikację to co niektórzy tutaj powinni przejść. .

Atak jeden na jednego a nie atak wszyscy na jednego przy czym jeden to troll mający kilkanaście kont. 

Tylko dlatego aby się czymś miał żywic bo już nic mu innego nie pozostało w życiu. 

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Za dużo roboty i za małe pomieszczenie. Lepiej zamiast tego więcej niosek - stały grosz przez cały rok. 

Dwa rzuty po 20 brojlerów aby dla siebie zaciukać, 5 indorów, jakąś kaczkę między kury wpuścić aby na gulasz było + uszate i mięsa dla siebie aż za dość. A wszystkie uprawy pod nioski. 

Tak czytam ale naprawdę zajawka, wszystko co do jednej sztuki policzone, naprawdę jak na galicyjskiej wsi ale 300 lat temu. Całe uprawy pod kury nioski aż oczy przecieram 🙆 mają rozmach 😁

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wełpa napisał(a):

Tak czytam ale naprawdę zajawka, wszystko co do jednej sztuki policzone, naprawdę jak na galicyjskiej wsi ale 300 lat temu. Całe uprawy pod kury nioski aż oczy przecieram 🙆 mają rozmach 😁

Co w tym dziwnego? U nas jeszcze jest trochę takich co obrabiają sporo mniej ode mnie... 

Edytowane przez Chłoporobotnik