Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Kurde, jutro -7 podają. Ty pewno masz powałki i na nie wrzucasz. Ja muszę rozbebeszyć folie i na ramkach zostawić. 

Nie, daję pierścień i na ramki. Żadnych folii nie stosuję. Jedynie jak daję nadstawki to folia tam gdzie nie idą ramki z dołu. Ogólnie jestem wrogiem folii.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie, daję pierścień i na ramki. Żadnych folii nie stosuję. Jedynie jak daję nadstawki to folia tam gdzie nie idą ramki z dołu. Ogólnie jestem wrogiem folii.

Czemu? 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tylko nielicznym pokazuje kim tak naprawdę jestem a tutaj nie warto być sobą dla nikogo. 

A czy jesteś wolnego stanu jeśli można wiedzieć?

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepiej idź sznurki w płocie wymień, żeby się nie przewrócił ...

lepiej wez sznurek i jedz do gdanska 😂

ta kolejna to gdzie uciekla ? 

52 minuty temu, Desperado napisał(a):

Tylko że ja to nie Kujawy, Ty byś nie chciał wiedzieć co te z małopolski odwalali u nas, a jest ich tu masa.   xD

juz zapomniales jak sie sam osmieszyles ??  nawet nie wiedziales ze z podkarpacia jestes 😂

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

juz zapomniales jak sie sam osmieszyles ??  nawet nie wiedziales ze z podkarpacia jestes 😂

Weź się sam nie ośmieszaj, nawet nie wiem gdzie to zadupie jest. xD

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tylko nielicznym pokazuje kim tak naprawdę jestem a tutaj nie warto być sobą dla nikogo. 

Nigdy nie dorównasz Kallinie, nie to że jej kadzę czy coś, ale z taką hardością jak twoja, nie dorównasz, nawet nie próbuj. 

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Popier96 napisał(a):

Czemu? 

Bo to do niczego niepotrzebne. Woda się skrapla. Zakitują. Po co to komu? Nigdy nie zastosowałem i nie zastosuję w zimie/wczesną wiosną. Chcę dać wodę to daję czystą wodę albo piołun w słoiku na pajączek.

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Tak patrzę to większość na forum to nie są 100% rolnicy tylko dwuetatowcy lub żony ich pracują poza rolnictwem ....

A jak ktoś trzy etaty ciągnie? I co mają do tego ich żony? Każdy jest kowalem swego losu. Nie ma przymusu trzymania się tylko rolnictwa. Dywersyfikacja dochodów jest bardzo zdrowa dla psychiki. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zarobią pośrednicy jak zwykle, mleko tanie a w sklepie nie za bardzo , dziś zrobiłem zdjęcie cen masła 🤦

IMG_20260108_111858_876_LL.jpg

Phi. W biedronce masło z mlekowity było po 2.99. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Żywność nie stanieje, to jest więcej niż pewne. Tu chyba bardziej chodzi o to żeby zlikwidować rolnictwo indywidualne jak jest teraz i stworzenie molochów . 

głównie chodzi o to żeby Niemcy i cała ta banda sprzęgła tam technologie maszyny auta itp większość nazistów po wojnie uciekło do Ameryki Łacińskiej południowej z ukradzionym złotem zainwestowali i teraz chcą sprzedawać do europu

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kallina86 napisał(a):

Na JD to może jeszcze by człowiek nazbierał, ale te paliwo ... xD 

Spoko luz. Karol ma kartę stałego klienta...w GOPS-ie😉

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał(a):

A jak ktoś trzy etaty ciągnie? I co mają do tego ich żony? Każdy jest kowalem swego losu. Nie ma przymusu trzymania się tylko rolnictwa. Dywersyfikacja dochodów jest bardzo zdrowa dla psychiki. 

Ty przecież na 3 etatach jedziesz. Taki zachłanny jesteś.

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Nigdy nie dorównasz Kallinie, nie to że jej kadzę czy coś, ale z taką hardością jak twoja, nie dorównasz, nawet nie próbuj. 

Nie znając osoby potrafisz ja określić. 

Brawo za dobrą ocenę osoby która nie pokazuje siebie aż dziwne że ukończyłeś psychologię z takim podejściem do ludzi. 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego kombinują - rolnik aktywny, umowy dzierżawy itp wszystko żeby zmusić rolników-etatowców do oddania ziemi biznesmenom i firmom.

Kiedyś to j*bnie i nie wiadomo kto się będzie wtedy śmiał... 

-8. 

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Żywność nie stanieje, to jest więcej niż pewne. Tu chyba bardziej chodzi o to żeby zlikwidować rolnictwo indywidualne jak jest teraz i stworzenie molochów . 

Zarobią pośrednicy jak zwykle, mleko tanie a w sklepie nie za bardzo , dziś zrobiłem zdjęcie cen masła 🤦

IMG_20260108_111858_876_LL.jpg

a jutro w Lidlu 2.99

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty przecież na 3 etatach jedziesz. Taki zachłanny jesteś.

Ja to na 4 nawet

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a jutro w Lidlu 2.99

Żywa świnia 4.10 Mercosur nie podpisany nawet

Opublikowano
17 minut temu, Desperado napisał(a):

Nie no skąd...

...wcale ...🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał(a):

O panie, jak kobita ma dużą rodzinę i łazi wszędzie po wujach ciotkach, to wesele zechce gdzie na 200 ludzi z pompą wszystko.   xD

To trzeba wybrać taką co głupoty jej nie w głowie , zależy na facecie czy na imprezie 🤷

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo to do niczego niepotrzebne. Woda się skrapla. Zakitują. Po co to komu? Nigdy nie zastosowałem i nie zastosuję w zimie/wczesną wiosną. Chcę dać wodę to daję czystą wodę albo piołun w słoiku na pajączek.

Ja cały rok trzymam z folią. Za powałkę robi. 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Nie znając osoby potrafisz ja określić. 

Brawo za dobrą ocenę osoby która nie pokazuje siebie 

Widzisz, za długo już jestem na tym forum, żebym nie wiedział co takie wojowniczki jak ty próbujesz się lansować na taką, jak na tym wychodziły.   :)

• Haha 1