Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tera na bób przerzuć ą się i po zarobku

A niech się przerzucają ... Ja nikomu nie bronie ... Tylko bez nawadniania to będą 2t/ha jak przyjdzie susza i na koszty nie zostanie jak będzie po 4zl/kg ...

Będzie 8tys z ha gdzie same nasiona to obecnie około 3tys, opryski kolejne 3tys, pracownicy 4tys i będzie dokładka ...

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Pewnie na bób przeszli.

Raczej kurczaki ... Młodzi ludzie nie chcą wieprzowiny, wolą drób ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Kurczaki też przyjdą z merkosuru

w dodatku będzie to oszczędność energii, bo po zjedzeniu takiegu udka będziesz świecił całą noc

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Można się bawić? Można...

Klient co ode mnie zboże bierze dzwonił że jutro przyjedzie i chwilę pogadaliśmy. To sprzedał kilka dni temu jeszcze w dobrej cenie. A część zostawił bo trochę za małe i ma w plecy ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Klient co ode mnie zboże bierze dzwonił że jutro przyjedzie i chwilę pogadaliśmy. To sprzedał kilka dni temu jeszcze w dobrej cenie. A część zostawił bo trochę za małe i ma w plecy ... 

A u mnie dzisiaj rano jakieś takie ściany z prefabrykatu jechały na tirach jak kiedyś bloki murowali i se myślę co to gdzie to A se potem przypomniałem że w sąsiedniej wiosce klient na rusztach chlewnie buduje i właśnie gotowe ściany dźwigiem poustawia i zaraz będa świnki biegać 

Tylko z tego co się zorientowałem to on będzie tylko chodził i doglądał A to firma od a do z wszystko robi czyli tak jakby nie jego ale na jego polu tylko dzierżawi, zapewne Holender

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Dzwoniłem pytać o bydlaki to jeden mówił że sam szuka bo trzeba opasy trzymać teraz 🤣

U mnie prawie każdy mleczak już swoje pasie, bo paszowoz i ładowarka i tak są, a gorsze bele i odpady po krowach się mocznik ie posypie i tanim ziarkiem i jest 

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podziękuj raczej swojemu debilowi wysmarowanemu samoopalaczem że pcha mleko do Europy ...

A co ma dbać o niemieckie interesy? zazwyczaj rządzący dbają o własne interesy, a nie obcych państw.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, marulekk napisał(a):

A u mnie dzisiaj rano jakieś takie ściany z prefabrykatu jechały na tirach jak kiedyś bloki murowali i se myślę co to gdzie to A se potem przypomniałem że w sąsiedniej wiosce klient na rusztach chlewnie buduje i właśnie gotowe ściany dźwigiem poustawia i zaraz będa świnki biegać 

Tylko z tego co się zorientowałem to on będzie tylko chodził i doglądał A to firma od a do z wszystko robi czyli tak jakby nie jego ale na jego polu tylko dzierżawi, zapewne Holender

Który sobolewiak znowu dostawia?

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, marulekk napisał(a):

Nie daleko mnie całą chlewnie wyszalowali i wszystkie ściany, łacznie że szczytami leli beton gruszek.  Teraz rozszalowane i dach robią. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Dzwoniłem pytać o bydlaki to jeden mówił że sam szuka bo trzeba opasy trzymać teraz 🤣

Jak coś to mam parę odsadków, 7 tysięcy sztuka, brać bo zaraz nie będzie niczego.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Desperado napisał(a):

Trzeba być kretynem żeby nie założyć elektronicznej, tylko latać na pocztę za listem poleconym jak mnie listonosz nie zastanie w domu, lub płacić za wysyłkę i jeszcze czekać za listonoszem który jest teraz prawie widmem.

Człowieka nie jesteś w stanie skusisz jeśli czegoś nie chcesz a I też tacy ludzie nie mogą być pominięci w takich sprawach aby nie zostało na lodzie. 

3 godziny temu, slawekes napisał(a):

Tobie to dobrze. Ja jak na chwilę tylko usiądę, to PKB od razu spada, i panika na giełdzie się robi.

@Bezduszna Dostałem ten poradnik... Co mam tu wpisać, gdyby ktoś chciał nas rozdzielić, i jakimś cudem mu się to udało?

Jak-przygotowac-sie-na-kryzys-Najwazniejszy-jest-plan-2-scaled.jpg

Gratuluję i mnie jeszcze nic nie ma w skrzynce

Najlepiej jak byś wpisał Katarzyna później NN miejscowość oczywiście Warszawa a numer telefonu 503.... dalej nie pamiętam 😀😀😀 😀 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Człowieka nie jesteś w stanie skusisz jeśli czegoś nie chcesz a I też tacy ludzie nie mogą być pominięci w takich sprawach aby nie zostało na lodzie. 

Hemoglobina, halucynacja, taka sytuacja...

• Haha 2
Opublikowano

-4 ,sypie slabo..

4 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Brzydko nazywasz swoją połowę 😒😒😒

peselu nie oszukasz 🤣

4 godziny temu, HF86 napisał(a):

Ja tam normalnie pogadam. Czy dzieci grzeczne, czy kobita zdrowa 😂

to chyba popu was chodzi ..ja przed wiekami do waszych przodkow..

4 godziny temu, HF86 napisał(a):

Ja mam nadzieję że do kolendy zdążą mi nakazy podatkowe wydrukować to wtedy mam 100 % frekwencję 😁

robilo u was starostwo powiatowe aktualizacje budynkow do podatkow ?

pozniej byy pielgrzymki do gminy czemu 3 razy wiecej placa..

3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

U mnie w parafii jak opowiadają ludzie to niestety zawsze chodziło o pieniądze ale tylko dla nich nie dla wiernych aby dobry uczynek zrobić 

Jeśli jednego roku się nie przyjęło księdza drugiego roku trzeba pójść do kościoła i niemalże błagać aby odwiedził ponieważ on jednego roku nie zapłacili pieniędzy że na darmo przyszedł do nich i zapukał. 

Nawet jak sąsiadce umarł mąż i poszła do kościoła załatwić formalności to probosz sprawdził czy przyjmował księdza a nie przyjmowała tylko chodziła do koscioła  i odmówił nabożeństwa za zmarłego w kościele.Drugiej mąż się powiesił choć sama była wierząca i praktykująca i chciała nabożeństwa to ja o mało nie uksmieniolomowal więc ja o swoje parafii mogę dużo opowiedzieć o samą też nie raz odczułam że to nie są księża ani ludzie tylko zwykli podrwbiacze nie mający nic w wiarą doczynienia. Jednocześnie zaznacze że obydwie też oprócz tych dwóch przyczyn odmowy nie miały też wystarczających środków aby zapłacić za mszę za zmarlego. Więc znaleźli powód aby odmówić a wyjść z twarzą. 

Jednak i druga poszła do drugiego i udało się bez problemu. 

Ja mam dziwna parafie która tylko żeruje na swoich parafianach. I tylko słychać daj daj i daj tak jak w rządzie poniekąd. 

mzoe ktos ja zapyta w jakiiej parafii takie dziwy.

mnie zablokowala dawno/

chco bylem jedynym ktory nie watpil ze to kobieta ..sztuczna bo sztuczna ale kobieta 😂

2 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Jacusia teściowa zmusiła do ślubu czy tam wybrała- tak pisał, dokładnie nie pamiętam

ze tez ciebie taka nie spotkala-nie muislabys freda marszczyc i konta zmienaic ..

1 godzinę temu, Wełpa napisał(a):

Miasto królów Polski 🙋

IMG20260108124501.jpg

trzeba bylo na zielonym skrecic i chwila  u mnie.

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A niech się przerzucają ... Ja nikomu nie bronie ... Tylko bez nawadniania to będą 2t/ha jak przyjdzie susza i na koszty nie zostanie jak będzie po 4zl/kg ...

Będzie 8tys z ha gdzie same nasiona to obecnie około 3tys, opryski kolejne 3tys, pracownicy 4tys i będzie dokładka ...

Raczej kurczaki ... Młodzi ludzie nie chcą wieprzowiny, wolą drób ...

sa rejony gdzie i bez nawadniania warzywa rosna..

Opublikowano
38 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mówiłem żeby ze mną ona nie rozmawiała?

Opublikowano (edytowane)

A kto pod moim tekstem napisa swoje zdanie na temat o którym się wypowiedziała.  

Sama tego nie zrobiłam.

Edytowane przez Bezduszna