Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj czytania w sejmie próbowali wprowadzić zakaz dla pirotechniki i fajerwerków, zaprosili se Dodę elekrodę i ta zamiast pier**lić o fajerwerkach obnażyła całą pato prawdę o schroniskach i wałach w nich występujących. Co się dzieje dzisiaj? Julki płaczą na tiktoku co by to było jakby doda się dowiedziała co się dzieje w hodowlach zwierząt rzeźnych xD. Taka tam, zmiana kozła ofiarnego. To jest stan umysłu. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Stawiam dobra flaszkę że tylko zejdzie ten śnieg i już ruszą z nawozami oporowcy żeby pszenica po 600 zł już szybciej rosła. 

Sam rusze z npk na łąki i kizerytem 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał(a):

Dobra czterdziestka nigdy z pustym żołądkiem i pełną torbą z domu nie wypuści 😁

Dokładnie. Widać że trochę wiesz 

12 minut temu, 6465 napisał(a):

U mnie już dziś tłusty czwartek😋

IMG_20260121_132910.jpg

Wygląda na domową robotę 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

jak te 88 u Ciebie w niku to rocznik a nie wiek to całym rokiem Ci powinien tak stać a nie tylko wiosna 😀😀😀

Dobrze kombinujesz że 88 to rocznik. Nie narzekam 

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał(a):

U mnie już dziś tłusty czwartek😋

IMG_20260121_132910.jpg

Nie patrz na daty, ja to swojej też czasem powtarzam że środę to i w poniedziałek można celebrowac 😂

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tyż umiem....

e31b09a0-7b7b-4b79-8ecc-5886732d79ff.jpg

Pioter, jakoś dużo tej słomy ścielisz na raz...

Jakbym miał tak jak ty robić to wolałbym wcale nie robić...

Słomy jest w uj to można ścielić, przynajmniej nie ma kłopotów z podorywką bo sieczki nie ma.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tyż umiem....

A mi się wydaje, że normalnie, one se to rozgrzebią same 

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tyż umiem....

Oj Urszula czeka za rogiem. Toć tak nie wolno nawozów naturalnych składować 😱

39 minut temu, 6465 napisał(a):

Screenshot_2026-01-21-14-21-27-222_com.google.android.apps.maps.jpg

Idę spać o 21:30 cza będzie jechać dalej. 

W poniedziałek przez teren wroga nie jedziesz ? Muszę do Verl jechac to może by tak na pace jak imigrant 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kiedyś jak pracowałem w korporacji to byly tam takie na stanowiskach panny +35. Były tak popierdolone, że nie szło wytrzymać. Jedna później jak znalazła bolca to złagodniała od razu.

Potrzeba rozmnażania czyli seksu jest to bardzo ważna potrzeba, bez tego każde zwierzę szaleje, podobnie i człowiek, tylko że człowiekowi rzuca się na głowę, jednemu bardziej, innemu mniej, znam kilku starych kawalerów a i stare panny też, to niestety są to ludzie przekręceni, delikatnie mówiąc odpierdala im. 

Z resztą daleko szukać nie trzeba, tutaj też jest kilka przypadków. 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakbym miał tak jak ty robić to wolałbym wcale nie robić..

Już pisałem.

To najlepsza opcja..u mnie.

Co miesiąc pięć rozrzutników...widełkami ładowane...

A później na wiosnę, rach, ciach...i rozwiezione...

23 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Toć tak nie wolno nawozów naturalnych składować 😱

Jak nie, jak tak...

Opublikowano

Zimy ciąg dalszy

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Słaba ta cywilizacja tam.

A ciekawe... @jacus, a ty masz swój własny, osobisty las?🤔

Oczywiście , nawet drzewa mam policzone..na palcach ręki 🤣

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I co robić z płodami z tych 10ha dzierżaw? Oddawać pszenicę po 600 a kukurydzę za 300? Za dzierżawę płacić 1000/ha, czyli oddawać 1,5 tony pszenicy przy plonie 6 ton bo na więcej nie ma co liczyć bez gnoja. Gdzie tu sens i logika?

Pszenicę hima 620 a kukurydzę 380 płaciła netto.

Potem coś w górę poszło

Pzz Kraków 820.

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Popatrz na przykłady z historii. Taki przykład ZSRR. Tam kołchozy zajmowały bodajże ponad 80% ziemi a produkowały żywności jakoś ledwo 1/3. W praktyce większość żywności produkowali kołchoźnicy na swoich działkach przyzagrodowych, które obrabiali nieraz ręcznie lub konno, po pracy w kołchozie. Wniosek jest prosty - odpowiednie zarządzanie i logiczne wytłumaczenie - ten co ma czegoś dużo nigdy nie dopilnuje tego w takim stopniu jak ten co ma mniej. Lub tak zwany efekt skali. Nadrabia ilością.

Te komunisty to nie znamy VII przykazania.

1 zil do kołchozu 2 do domu.

Nie ma co daleko szukać w radoczy jeszcze niedawno coś podobnie szło.

5 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Wieta co. Motocykl sprzedałem na jesień bo w sumie na nim nie jeździłem, a teraz taka pogoda zimowo wiosenna i może by tak co kupić? 

Pjoter nie podśmiechuj, może by jakie d*py powyrywał. 

To pod jubilat jedz do 30 +.

4 godziny temu, Popier96 napisał(a):

Podjadę do Ryśka przy żniwach, to może da się karnąć germańcem. 

Lepi do Zetorka on ma motur

4 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Teraz tak jest, że jak masz 14 lat i nie masz partnera to nie idziesz na wesele bo obciach

Ja szukam czterdziestki akurat. Weszły renty wdowie i szkoda żeby się to zmarnowało. Wcześniej myślałem jak Pioter. Poczekaj parę lat, lubi pieniądze to i on zmieni zdanie

To na suwalki musisz uderzyć 😂

4 godziny temu, s_z_k napisał(a):

Kurde to dużo mi czasu nie dajecie 😂

Moja stara młodsza była niż ty i już 2;dzieci miała 

4 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Bobek jak by ci to powiedzieć.. Co nagle to po diable

Sam wiesz najlepiej dlaczego

Może nie ci da namiary na swoje byle?

3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

nie wiem ale tak po tygodniu bez to się ciężko już żyje 😀😀😀

Jak stara skończyła 50 to postanowiłem dać jej spokój 

Tygodnia nie wytrzymałem🤣🤣🤣

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Screenshot_2026-01-21-14-21-27-222_com.google.android.apps.maps.jpg

Idę spać o 21:30 cza będzie jechać dalej. 

Jakąś dziwna ta mapa 

Opublikowano
3 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Stawiam dobra flaszkę że tylko zejdzie ten śnieg i już ruszą z nawozami oporowcy żeby pszenica po 600 zł już szybciej rosła. 

Mówisz, ze z kizerytem jeszcze ze 2 miesiące poczekać?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacor73 napisał(a):

Mówisz, ze z kizerytem jeszcze ze 2 miesiące poczekać?

Czyli w nawozach Niemiec jest mile widziany i ciebie 😁 ale już jak chodzi o Niemcy i ich politykę to już nie. 😁

Widać że dwulicowość jest w cenie😁

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli w nawozach Niemiec jest mile widziany ale już jak chodzi o Niemcy i ich politykę to już nie. 😁

Widać że dwulicowość jest w cenie😁

Przestań już pierd..ić te głupoty, uja się znasz a wszędzie wsadzasz ten swój długi kindol. Biegasz po wszystkich tematach i udajesz eksperta w każdej dziedzinie.

Tego Mariusza to dobrze popierdo...iło z tą weryfikacją, ale zobaczył cud kobietę i teraz nie bardzo chce prowadzić z tobą konwersacje🤣🤣

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał(a):

To pod jubilat jedz do 30 +.

Lepi do Zetorka on ma motur

E w tej 30 to same wyposzczone mamuśki. Byłem w tamtym miesiącu na mieście to idź pan w ch*j, nie moje klimaty już.