Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatr wieje za darmo a słońce nie wystawia rachunku 

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

bo lud  glosuje na partie a nie na ludzi i postulat okręgów jednomandatowych nic nie zmieni co widać po senacie 

Jak ci powiedzą kilkadziesiąt razy w mediach o dużym zasięgu  , że gruszki urosną na klonie to w to uwierzysz 

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Pokaż mi choć jednego ministra, czy ministrę z obecnego rządu który ma coś mądrego do powiedzenia, pokaż choć jednego? a to są ministrowie.

każdy ma jakieś głupie wpadki ale np . Nitras jako min. sportu dobrze kombinował ale jako poseł to też durnowaty 

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Jak ci powiedzą kilkadziesiąt razy w mediach o dużym zasięgu  , że gruszki urosną na klonie to w to uwierzysz

a nie urosną ? Da się zaszczepić na odnodze gałązkę gruszy 🤣

Opublikowano

9 godzin temu, racyl napisał(a):

Popatrz na strukturę programów tvp info to jest dosłownie ten sam styl tylko pod inną nazwą programu.

Nie da się ukryć( było za pis)  - niebezpieczne związki (jest za KO)

Nawet program satyryczny ma swój odpowiednik :

w tyle wizji (PIS) - kwiaty polskie (KO)

NO jednak jest inaczej nie ma choćby zmyślonych wiadomości jakie były za Kurskiego czasami nawet jest krytyka rządu. Oczywiście tvp zawsze była i będzie za rządzącymi bo od nich dostaje kasę i ich ludzie tam rządzą. Ale teraz nie jest to tak siermiężne i tępe jak za Kurskiego.

9 godzin temu, racyl napisał(a):

Wiedzą ,że za to się nie siedziało to dołożyli mu groźby karalne 

To już chyba ostatnia kadencja psl w sejmie

No przecież ten idiota od tej gnojówki sam nagrał te swoje groźby karalne to poszedł w sumie prokuratorowi na rękę i sam zebrał na siebie dowody. To wyjątkowy idiota musi być 

9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ostatnio ofiarą zrownaną z ziemia jest niejaki Hołownia - od bohatera do zera. Tusk go rozegrał jak przedszkolaka.

Hołownia jest ofiara swojej głupoty. Pierwszy spadek w sondażach spowodowała gadka że nie ma co dalej pisowców ścigać podobnie mówił psl zaraz po wyborach 2023.  Potem była ro***erducha kampanii Trzaskowskiego. Gdzie w debacie zamiast Nawrockiego atakował Trzaskowskiego. Mój ojciec który na Hołownię głosował i ludzi do tego namawiał oglądając debatę stwierdził co on kur robi. Gwoździa do trumny politycznej sobie wbił tym spotkaniem z Kaczyńskim po nocy i to u Bielana. Tusk nie musiał tu nic robić Hołownia się sam zaorał w polityce. Podobną drogę obrała pani Pełczyńska Nałęcz. Która prawdopodobnie nie zostaniemszefową PL 2050.

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

no i mamy to co mamy

ostatni przykład z brzegu - złamano nawet procedury ratyfikacji tej umowy z merkosur i złamali je właśnie ci elektorzy co gdyby referendum było automatyzmem to nie było by wątpliwosci a tak jest i będzie ta umowa kwestionowana przez jej adwersarzy.

w dobie rewolucji informacyjnej żadnym problemem technicznym jest władza obywatelska bezpośrednia

Myślisz że referendum coś zmieni. Ludziom się sprzedaje tematy jak proszek do prania. Kto ładniej opakuje największy kit ten go sprzeda. Patrz Nawrocki. Nie wielkie dokonania szemrane wątki w przeszłości nawet dobrze mówić i zachowywać się nie umiał. Ale pieniądze i reklama zrobiły swoje. 

Godzinę temu, Desperado napisał(a):

A o czym to świadczy?  o upadku świadomości wyborców.

Ciemny lud wszystko kupi sprzedaje się pomysły na referenda czy ludzi w kampanii wyborczej jak proszek i czekoladę. łady produkt ładna reklama i ludzie kupują patrz Nawrocki. Człowiek znikąd z nie wielkimi dokonaniami. Z Szemranymi wątkami w przeszłości nie umiał dobrze mówić zachowywać się nie uważał nic. Trochę czasu i dużo pieniędzy i mamy ładny produkt na kandydata na prezydenta. Który wygrał.

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gnojówka najlepszy nawóz 😛Stefan jeszcze będzie tym chwalił do sąsiada, zobacz ministrem jestem słabym ale trawnik umiem najlepiej nawozić , trawa soczysta jak na narodowym 🙈

Alena podjazd mu wyleli. I była by może jakaś grzywna gdyby ten debil co wylewał nie nagrał kierowanych przez siebie do ministra gróźb karalnych.

29 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dokładnie, ja też nie wierzę w samobójstwo to był twardy facet , nawet eksperci mówią że to nie był typ samobójcy 

Twardego to on grał w mediach. Po którejś kampanii gdzie dostał 2 % zona opowiadała ze zamknął się w pokoju i przez tydzień z nikim nie gadał. Jak by był zdzwiony zawiedziony bo na co niby liczył.

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty poparłeś człowieka który się ściska z przestępcami na Jasnej Górze ...

Jeśli dokumenty Leppera były prawdziwe, to Donald nawet od mafii pruszkowskiej pieniądze dostawał lub pożyczał 😉 I wcale nie bronie Karolka🙂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rowan napisał(a):

Jeśli dokumenty Leppera były prawdziwe, to Donald nawet od mafii pruszkowskiej pieniądze dostawał lub pożyczał 😉 I wcale nie bronie Karolka🙂

Myślę że będzie problem znaleźć polityka który działał w latach 90-tych i nie brał od którejś z grup przestępczych ... Jedni finansowali Tuska, inni PSL, kolejni Kaczyńskich, kolejni jeszcze innych ...

A i Karolek jakoś bardzo podobny do Nikosia, może to być tylko zwykły przypadek ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Poczytaj sobie 

No co po takim niezbyt udanym wyborze 

Kosiński z Kamyszem poziom trzymają...

Kulturalny, religijny, dobry człowiek....

Czy to zły wybór?

• Haha 1
Opublikowano

No właśnie… To tersz pytanie, dlaczego głupi lud nadal na nich głosuje i pozwala trzymać się w polityce?🙄 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Myślę że będzie problem znaleźć polityka który działał w latach 90-tych i nie brał od którejś z grup przestępczych ... Jedni finansowali Tuska, inni PSL, kolejni Kaczyńskich, kolejni jeszcze innych ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rowan napisał(a):

No właśnie… To tersz pytanie, dlaczego głupi lud nadal na nich głosuje i pozwala trzymać się w polityce?🙄 

Bo oni mają finansowanie ... A bez dobrego finansowania nie masz szans się wybić ... Jedni mieli Amber Gold, inni SKOKi ...

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co Braun sensownego zrobił ?? Oprócz pajacowania i zdobywania głosów debili którym to imponuje ?? Co Braun zrobił dla Polski i Polaków ?? Posłem był, teraz jest europosłem, jakieś osiągnięcia ??

Ma takie same osiągnięcia jak pozostałe 90% innych polityków.

Dla ciebie wszyscy mający inne zdanie jak ty  to debile. Marnujesz sie tam w tych bobowych pierdach  taki alfa i omega.

A ludzie nie głosują na Brauna, tylko przeciwko systemowi popis bo ma mają już tego dosyć. Alternatywą była konfederacja, ale Mentzen się odsłonił i wyszło że to taki współczesny Dyzma.

Zaraz powstanie coś ala Polska 2050 żeby próbować rządzić razem z KO za 2 lata.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ciemny lud wszystko kupi sprzedaje się pomysły na referenda czy ludzi w kampanii wyborczej jak proszek i czekoladę. łady produkt ładna reklama i ludzie kupują patrz Nawrocki. Człowiek znikąd z nie wielkimi dokonaniami. Z Szemranymi wątkami w przeszłości nie umiał dobrze mówić zachowywać się nie uważał nic. Trochę czasu i dużo pieniędzy i mamy ładny produkt na kandydata na prezydenta. Który wygrał.

No wiem, nie udało się dopiąć systemu Trzaskowskim, dlatego to wycie, które zewsząd słychać znakomicie.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo oni mają finansowanie ... A bez dobrego finansowania nie masz szans się wybić ... Jedni mieli Amber Gold, inni SKOKi ...

No dobra, czyli w tej chwili przyznajesz to, że nadal rządy sprawują przestępcy i komuniści. I się na to godzisz… 

Opublikowano
Teraz, Rowan napisał(a):

No dobra, czyli w tej chwili przyznajesz to, że nadal rządy sprawują przestępcy i komuniści. I się na to godzisz… 

A masz jakiś inny wybór ?? Jakaś partia która kandydowała w ostatnich wyborach nie pasowała do twojego opisu ??

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

bo lud  glosuje na partie a nie na ludzi i postulat okręgów jednomandatowych nic nie zmieni co widać po senacie 

Okręgi jednomandatowe w senacie są ustawką, aby być przeciwwagą dla pisuaru. Jest tak przez sondaże sejmowe, gdzie głosujemy na partie. Wprowadźmy jednomandatówki w sejmie przy jednoczesnej możliwości kandydowania tylko w okręgu, w którym mieszkamy min. 5lat. Żadnych spadochroniarzy.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ma takie same osiągnięcia jak pozostałe 90% innych polityków.

Dla ciebie wszyscy mający inne zdanie jak ty  to debile. Marnujesz sie tam w tych bobowych pierdach  taki alfa i omega.

A ludzie nie głosują na Brauna, tylko przeciwko systemowi popis bo ma mają już tego dosyć. Alternatywą była konfederacja, ale Mentzen się odsłonił i wyszło że to taki współczesny Dyzma.

Zaraz powstanie coś ala Polska 2050 żeby próbować rządzić razem z KO za 2 lata.

Dokładnie, nic dodać nic ująć, Mentzen u mnie głosu nie dostanie na pewno.

6 minut temu, Rowan napisał(a):

Mało tego, on ich popiera, tylko tak na wszelki wypadek od czasu do czasu nie, w razie by przegrali.     :P

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Dokładnie, nic dodać nic ująć, Mentzen u mnie głosu nie dostanie na pewno.

Ja tak samo. Konfederacja tak, ale bez tego peowskoego czopka Mentzena.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Mało tego, on ich popiera, tylko tak na wszelki wypadek od czasu do czasu nie, w razie by przegrali.     :P

Dziadek, ale twój PiS czy Konfederacja też idealnie pasują do tego opisu xD Złodzieje-Ziobro, komuniści-Piotrowicz, daleko szukać nie trzeba xD Korwin-Mikke to z czego finansuje swój polityczny byt ??  Z brydża się utrzymuje ?? xD To taki jeden też podobno w totka wygrał xD 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Dziadek, ale twój PiS czy Konfederacja też idealnie pasują do tego opisu xD Złodzieje-Ziobro, komuniści-Piotrowicz, daleko szukać nie trzeba xD 

Czy ja gdzieś pisze że popieram pis? Brauna poprę.

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A masz jakiś inny wybór ?? Jakaś partia która kandydowała w ostatnich wyborach nie pasowała do twojego opisu ??

Są mniejsze partie, które nie łapią progów, złożone z ludzi, którzy nie brali udziału w zniszczeniu krajowego dobytku, nie najedli się pieniędzmi z prywatyzacji, ale mało kto na nich zwróci uwage, bo przecież „oni i tak się nie przebiją”…

A co do Karolka, to jego chociaż można szanować za to, że się swoich kumpli nie wyparł jak został prezydentem i sie z nimi spotyka😆 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, kolejny po Ryśku co się PiSu wyrzekł xD Teraz to już nie popierają xD 

Ciekawe kogo ty poprzesz? dalej psl?   tylko wątpię czy się zmieści do sejmu.     :P