Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał(a):

Należało 20 -30 lat temu ogrniczyć budownictwo na ursynowie i całym regionie , za kilkanascie lat to llotnisko będzie w centrum miasta bo zachodnia cześć stolicy ma dobre warunki do osadnictwa i sie urbanizuje , falenty , raszyn itd 

no ale sie nie ograniczyło bo kolejne rządy nie patrzą długofalowo a w perspektywie kadencji. Jedno co można teraz zrobić to wygonić działkowców i powiększyć obszar lotniska do samej S2. 

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał(a):

Co do Cargo to nie ma znaczenia czy będzie ono realizowane na jednym czy trzech lotniskach. 

z cyklu: nie mam pojęcia, ale będę się wymądrzał 

im więcej piszesz tym bardziej pokazujesz jak mała jest twoja wiedza, a najlepsze jest to wywyższanie się ponad wszystkich; wszyscy są głupi, tylko on jaśnie oświecony, z zerowym pojęciem na większość tematów

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał(a):

A z okolic okęcia  powinni wyp.....ić działkowców.

Łoooooo to co urodzi się na tych działkach, to samo zdrowie. Tylko szamać.

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

im więcej piszesz tym bardziej pokazujesz jak mała jest twoja wiedza, a najlepsze jest to wywyższanie się ponad wszystkich; wszyscy są głupi, tylko on jaśnie oświecony, z zerowym pojęciem na większość tematów

taaaaa, znowu bez konkretów i przykładów, ale jakoś musisz się ratować 😂 

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

gadam z celnikami - już są podobno pogadanki, że "towary z Mercosur mają mieć priorytet" 

No tak było nie zmyślam...

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

a znajomości z celnikami każą mi wierzyć

Ciekawe że zawsze podpierasz sie "znajomoścjami" żeby wyszło na twoje jak ci argumentów brakuje, zaczynam wierzyć że są one zmyślone...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Generalnie to działkowcy są zarazą. Że też nikt nie umie sobie z tym draństwem poradzić

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, nie napisał(a):

Jest lotnisko w Radomiu, z niego i tak nikt nie chce latać, to zrobić tam Cargo ;) S7 blisko. Na coś przyda się to nikomu nie potrzebne lotnisko ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tomek222 napisał(a):

No tak było nie zmyślam...

Ciekawe że zawsze podpierasz sie "znajomoścjami" żeby wyszło na twoje jak ci argumentów brakuje, zaczynam wierzyć że są one zmyślone...

mam swoje lata, mam trochę znajomych, a że nie kończyłem zasadniczej szkoły zawodowej d/s piłowania młotków, to i ludzi mam trochę znajomych na stanowiskach

ja nikogo nie zmuszam, żeby mi wierzył, nie chcesz - nie wierz

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

Generalnie to działkowcy są zarazą. Że też nikt nie umie sobie z tym draństwem poradzić

Dwa lata temu oddałem 50 hektarów przy S17. Aaaaaa plantację stalerzowałem. Wyszły takie wyniki metali ciężkich w szparagówce że w życiu bym tego nie tknął.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał(a):

ale wron i innych szpaków z czereśni nie trza zganiać bo samoloty wypłoszyły

a poważniej to nielepsze wszelkie plony z pól do kilku km od nawietrznej dla wszelkich dróg o większym natężeniu ruchu
albo w strefach odpływowych z takich dróg, ze stref smogowych przy większych miastach; wszędzie "samo zdrowie"

p.s.
a nie widziałem tego tuż nad moim gdy swój post pisałem 
zatem i ja "nie zmyślam" nawet jak zmyślam

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał(a):

Zacytuj cos jeszcze od tych kłamliwych niemców z Sudwest Presse. O reparacjach nie PISzą?😂

welt.de

Wolfgang Ischiner (szef Monachijskiej Konferencji Bezpieczeństwa i były ambasador Niemiec w USA i Francji, wpływowa postać):
"Jeśli obecnie możemy wydać tyle pieniędzy na obronę, a kwestia reparacji ze strony polskiej elity politycznej pozostaje otwarta, to dlaczego nie dać im na przykład okrętu podwodnego, fregaty lub może jakiegoś sprzętu wojskowego?" "Moglibyśmy zapewnić te rzeczy naszym polskim przyjaciołom bezpłatnie, by wzmocnić ich zdolność do obrony. Ten gest kosztowałby pieniądze, ale byłby "niezwykle dobrą inwestycją w polityczną mądrość".
"Prócz wymiaru militarnego zwróciłbym uwagę naszej klasy politycznej, że stała, ale nie histeryczna presja, w sprawie reparacji (tym bardziej nie dystansowałbym się od tego "tematu") może w dłuższej perspektywie uruchomić w niemieckiej elicie refleksję na temat konieczności rozwiązania problemu."

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał(a):

no ale sie nie ograniczyło bo kolejne rządy nie patrzą długofalowo a w perspektywie kadencji. Jedno co można teraz zrobić to wygonić działkowców i powiększyć obszar lotniska do samej S2. 

Pierwszy plan budowy lotniska wraz z infrastrukturą drogowo- kolejową powstał w latach 70 ubiegłego wieku więc nowe lotnisko to plan start i przez ostatnie lata był w głowach polityków 

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Dwa lata temu oddałem 50 hektarów przy S17. Aaaaaa plantację stalerzowałem. Wyszły takie wyniki metali ciężkich w szparagówce że w życiu bym tego nie tknął.

to pomijam. Chodzi mi głównie o patologię w dużych miastach. W Wawie na mokotowie przy Odyńca 10 ha dziadostwa. Przy Żwirki 18 ha, przy Hynka 25ha, przy Grójeckiej 13ha i takich tematów jest w samej Wawie kilkadziesiąt. To jest skandal żeby nikt tego draństwa nie wygnał z obrębu miast.

11 minut temu, nie napisał(a):

welt.de

Wolfgang Ischiner (szef Monachijskiej Konferencji Bezpieczeństwa i były ambasador Niemiec w USA i Francji, wpływowa postać):
"Jeśli obecnie możemy wydać tyle pieniędzy na obronę, a kwestia reparacji ze strony polskiej elity politycznej pozostaje otwarta, to dlaczego nie dać im na przykład okrętu podwodnego, fregaty lub może jakiegoś sprzętu wojskowego?" "Moglibyśmy zapewnić te rzeczy naszym polskim przyjaciołom bezpłatnie, by wzmocnić ich zdolność do obrony. Ten gest kosztowałby pieniądze, ale byłby "niezwykle dobrą inwestycją w polityczną mądrość".
"Prócz wymiaru militarnego zwróciłbym uwagę naszej klasy politycznej, że stała, ale nie histeryczna presja, w sprawie reparacji (tym bardziej nie dystansowałbym się od tego "tematu") może w dłuższej perspektywie uruchomić w niemieckiej elicie refleksję na temat konieczności rozwiązania problemu."

no i co z tego?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Jakiej kontroli nie przejdzie w Niemczech?

a o tej jeśli przez polskie porty wpłynie
ze trzy minuty od linkowanego momentu

nawet nie musiałem swoich filmów wrzucać na chmurowe serwery z tej granicy by tu podlinkować

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973 kliknąłem w kilka tych twoich linków i teraz takie gówno mi się wyświetla na tym całym pejsbuku, co zrobić żeby tego nie było ?? xD To chyba jedna z tych możliwości tego AI od Muska, Grok to się nazywa ?

Może być zdjęciem przedstawiającym skóra

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał(a):

taaaaa, znowu bez konkretów i przykładów, ale jakoś musisz się ratować 😂 

żeby duża firma kurierska zrobiła swoją regionalną bazę na lotnisku to potrzebuje:

dobrego, szybkiego dojazdu drogowego i kolejowego, dłuższego pasa startowego, hektary powierzchni, nowoczesne magazyny, działalność lotniska 24h na dobę, terminal celny, kostnicę, gabinet weterynaryjny, izolatki dla zwierząt, pomieszczenia do przechowywania materiałów radioaktywnych, pomieszczenia z regulacją temperatury, itp.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Rolnik1973 kliknąłem w kilka tych twoich linków i teraz takie gówno mi się wyświetla na tym całym pejsbuku, co zrobić żeby tego nie było ?? xD To chyba jedna z tych możliwości tego AI od Muska, Grok to się nazywa ?

teraz będziesz zrzucał winę na @Rolnik1973 ? zboczeńcu :D 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

teraz będziesz zrzucał winę na @Rolnik1973 ? zboczeńcu :D 

No on cały czas tu wkleja jakieś gówna generowane przez AI ...

Teraz, mirro napisał(a):

Aleeeee jazda. To już pod obrazę majestatu podpada.

To jest nic. W USA wykorzystywali tego całego Grok'a do generowania Trumpa w pełnej naturze xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Zacytuj cos jeszcze od tych kłamliwych niemców z Sudwest Presse. O reparacjach nie PISzą?😂

41 minut temu, nie napisał(a):

welt.de

33 minuty temu, Ulman napisał(a):

no i co z tego?

ty też z choroszczy??

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tomek, ty zboczeńcu 🙆