Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkości kontyngentów na towary z Mercosur 

• Wołowina – do 99 000 ton rocznie przy stawce 7,5% (55% świeża/chłodzona; 45% mrożona)[21]; według opracowania EPRS kwota ta odpowiada ok. 1,2% rocznej konsumpcji wołowiny w UE (ok. 8 mln ton)[28].
  • Wieprzowina – kontyngent 25 000 ton rocznie[29].
  • Drób – kontyngent 180 000 ton duty-free, wprowadzany stopniowo przez 5 lat[21].
  • Cukier – w ramach istniejącego kontyngentu: 180 000 ton surowego cukru trzcinowego do rafinacji duty-free; dodatkowo 10 000 ton duty-free dla Paragwaju[21].
  • Etanol – 450 000 ton duty-free (przemysł chemiczny) oraz 200 000 ton z obniżoną stawką (1/3 pełnego cła) dla pozostałych zastosowań; wdrażanie stopniowe przez 5 lat[21].
  • Miód – 45 000 ton duty-free (stopniowo przez 5 lat)[21].
  • Ryż – 60 000 ton duty-free (stopniowo przez 5 lat)[21].
  • Sery – kontyngent 30 000 ton[30].
  • Mleko w proszku – kontyngent 10 000 ton[30].
  • Mleko modyfikowane dla niemowląt – kontyngent 5 000 ton[30].

I to tyle na temat "teorii" bo w praktce UE nie ma żadnych mechanizmów, aby te ilości kontrolować, tak, jak z handlu z Ukrainą już to pokazali

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał(a):

tak sobie słucha debaty w kanale zero na temat umowy z merkosoul i przeciwnicy tej umowy nie przygotowoli żadnych merytorycznych dowodów , kłamią i manipilują .

Ten z polski 2050 r powiedział że chłopy i tak będą produkować żywność. 

Czujecie siię niewolnikami, że musicie przez kolejne lata będzie produkować po tych samych lub niższych cenach

Opublikowano

Image

za nic mają ludzkie życie 🤮

dyrektorzy szpitali dostali ultimatum, albo działacie tak żeby nie przekraczać limitów i nie robić zaległości (czyli ograniczacie przyjęcia) albo wylatujecie ze stanowiska

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Czytaj czytaj jak twój pisowski kolega od maleńkości był karmiony czekoladą przez niemieckiego pana. Chwali się tym i komuś z Choroszczą wyjeżdża. Niemiec SS man gołodupców paczkami karmił a oni mu hołd oddają. 

Ty chyba naprawde masz jakiś problem😅NIGDY nie zagłosowałem ani nie byłem ani za PISem ani za PO. 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Rdzenny wyborca psl 😄

Ty tak poważnie?😅 Już kiedys pisałem, jak dla mnie obecnie wszyscy są do wysłania kolejnym samolotem 😅

Opublikowano
2 minuty temu, Rowan napisał(a):

Ty tak poważnie?😅 Już kiedys pisałem, jak dla mnie obecnie wszyscy są do wysłania kolejnym samolotem 😅

dzisiaj tak ale w dniu wyborów trzeba na kogoś postawić 

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał(a):

Temat jest cały czas ten sam a ty próbujesz go rozmyć , wmawiając to że nikt nie odczuje mercosur 😄

Ale to nie dyskusja o odczuwaniu tylko o tym czy masz jakiekolwiek pojęcie o tym co piszesz. Na razie wychodzi żeś zagubiony jak dzecko we mgle. 

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

• Wołowina – do 99 000 ton rocznie przy stawce 7,5% (55% świeża/chłodzona; 45% mrożona)[21]; według opracowania EPRS kwota ta odpowiada ok. 1,2% rocznej konsumpcji wołowiny w UE (ok. 8 mln ton)[28].
  • Drób – kontyngent 180 000 ton duty-free, wprowadzany stopniowo przez 5 lat[21].
  • Cukier – w ramach istniejącego kontyngentu: 180 000 ton surowego cukru trzcinowego do rafinacji duty-free; dodatkowo 10 000 ton duty-free dla Paragwaju[21].
  • Etanol – 450 000 ton duty-free (przemysł chemiczny) oraz 200 000 ton z obniżoną stawką (1/3 pełnego cła) dla pozostałych zastosowań; wdrażanie stopniowe przez 5 lat[21].

I to tyle na temat "teorii" bo w praktce UE nie ma żadnych mechanizmów, aby te ilości kontrolować, tak, jak z handlu z Ukrainą już to pokazali

A do tej pory były mechanizmy kontrolujące?

Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał(a):

jedynie zagrożeniem jest ten Etanol według mnie 

21 godzin temu, hubertuss napisał(a):

juz niechce mi sie tego tematu zastrzelenia od nowa omawiac ale jest nowe nagrania z którego  wynika że ona chciała raczej celowo przejechać agenta to tyle w temacie 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał(a):

Ale to nie dyskusja o odczuwaniu tylko o tym czy masz jakiekolwiek pojęcie o tym co piszesz. Na razie wychodzi żeś zagubiony jak dzecko we mgle. 

A do tej pory były mechanizmy kontrolujące?

nie było, bo wszytsko z Mercosur było objęte cłem

Opublikowano

Noooooo to ciekawe.

https://wiadomosci.wp.pl/potem-zaczelo-sie-pieklo-nauczycielka-opowiada-swoja-historie-7241674487552992a

"Nauczycielka podkreśla, że nie był to zwykły krzyż, wyprodukowany w celach religijnych. – Od początku było jasne, że to nie jest przedmiot czci religijnej, tylko fragment halloweenowego przebrania. "

No i co teraz? Przecież hallowen to działo szatana i wszystko co z nim związane akceptowalne nie jest. Czyli że Pani nauczycielka stanęła w obronie tradycyjnych chrześcijańskich wartości oraz zapobiegła niewłaściwemu wykorzystaniu symboliki krzyża. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Noooooo to ciekawe.

https://wiadomosci.wp.pl/potem-zaczelo-sie-pieklo-nauczycielka-opowiada-swoja-historie-7241674487552992a

"Nauczycielka podkreśla, że nie był to zwykły krzyż, wyprodukowany w celach religijnych. – Od początku było jasne, że to nie jest przedmiot czci religijnej, tylko fragment halloweenowego przebrania. "

No i co teraz? Przecież hallowen to działo szatana i wszystko co z nim związane akceptowalne nie jest. Czyli że Pani nauczycielka stanęła w obronie tradycyjnych chrześcijańskich wartości oraz zapobiegła niewłaściwemu wykorzystaniu symboliki krzyża. 

Ciekawe dla nie rozumnych !!!

Krzyż to krzyż !!

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Ciekawe dla nie rozumnych !!!

Krzyż to krzyż !!

I jego miejsce jest w kościele lub prywatnym domu jak ktoś chce. A szkoły i urzędy powinny być wolne od symboli religijnych ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Odwrócony też?🤣

A Ty jak staniesz na głowie czy rękach to jesteś Miruś czy nie ?

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I jego miejsce jest w kościele lub prywatnym domu jak ktoś chce. A szkoły i urzędy powinny być wolne od symboli religijnych ...

Krzyż w jakimś budynku  nikomu złego nie wyrządził 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

od nauczyciela wymaga sie zrozumienia a nie nie działania impulsywnego .

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

A Ty jak staniesz na głowie czy rękach to jesteś Miruś czy nie ?

Co prawda służyłem w "cyrku" przez 5 lat, ale krzyża se odwrotnie nie wieszałem.🤣

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Co prawda służyłem w "cyrku" przez 5 lat, ale krzyża se odwrotnie nie wieszałem.🤣

To jesteś nadal miruś stojący na głowie czy nie ?

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

od nauczyciela wymaga sie zrozumienia

Ale Ona działała ze zrozumieniem. Rozpoznała to jako element szkodliwej kultury śmierci która przyszła ze zgniłego zachodu i zajęła się tym jak należy.

1 minutę temu, racyl napisał(a):

To jesteś nadal miruś stojący na głowie czy nie ?

Aleee co to ma do rzeczy? 

• Haha 1