Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie efekty tego amerykańskiego idzie im całkiem niezłe są takie ,że  Ajatollaha Alego czy jak mu tam zastąpił jeszcze bardziej radykalny jego syn. Który jest jeszcze bardziej wrogo nastawiony do zachodu i jakich kolwiek rozmów i jest jeszcze bardziej za dociskaniem śruby w kraju. Drugie nieźle, to to, że przez cieśninę Ormus mogła pływać tylko chińskie statki co daje Chinom pewną dodatkową przewagę nad zachodem. faktycznie nieźle.  A dalej nie ma chętnych do wejścia do Iranu siłami lądowymi . CO w zasadzie niweczy tę całą rozpierduchę i to całe nieźle.

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

ciekawe jaki mają plan na Iran bo napewno maja , teraz nowym przywodzcą duchownym Iranu został syn poprzednika więc będzie ciężko o dogadanie sie to jest najgorszy wybór z możliwych dla USA , więc pozostaja tylko eliminacja kolejnego 

Plan to mieli Ci spod Gwiazdy Dawida… A usa tylko wykonywała rozkazy. 

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

dalej nie ma chętnych do wejścia do Iranu siłami lądowymi . CO w zasadzie niweczy tę całą rozpierduchę i to całe nieźle.

Wcale mnie to nie dziwi. Kraj duży, a potencjał militarny zdecydowanie większy niż to pokazują media.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

ciekawe jaki mają plan na Iran bo napewno maja , teraz nowym przywodzcą duchownym Iranu został syn poprzednika więc będzie ciężko o dogadanie sie to jest najgorszy wybór z możliwych dla USA , więc pozostaja tylko eliminacja kolejnego 

a jaki mogą mieć od tego co zwykle?
rozwalić ile się da z siły państwa atakowanego aby wyszło z tej wojny najsłabsze wobec swoich bezpośrednich sąsiadów i zostawić własnemu losowi czyli łasce i niełasce tychże sąsiadów a później to już będzie zależało po której stronie się już tam lokalnych wojenek stanie i pomoże tzn temu kto będzie bardziej jankeskie interesy reprezentował.
Iran wyrastał na ponadregionalną potęgę i nawet zaczynał wierzyć że już wyrósł a że se wybrał na kumpli chinoli i kacapów to go jankesi sprowadzają do małej użyteczności dla kogokolwiek; gdyby zakumplował się z jankesami to by kacapy tam mieszały  choćby i tym pajacem
330px-Crown_Prince_of_IRAN_Reza_PAHLAVI_

to nie jakiś "nieślubek" Tego o?
330px-Louis_de_Fun%C3%A8s_Suisse_1970.jp

prawda? ;) xD

Opublikowano
12 minut temu, Rowan napisał(a):

Wcale mnie to nie dziwi. Kraj duży, a potencjał militarny zdecydowanie większy niż to pokazują media.

wczoraj oglądałem film jak Hiszpanie rozwalili inków w Peru w 15 wieku , garstka Hiszpanów przeciw tysiącąm inków , tak anglicy w chinach w okresie wojny opiumowej  a co posiadają Iranczycy to widać Ukraincy jeszcze dzieki zachodowi część rakiet zestrzelą a iran co ma lub miał , rosyjska technika jest przestarzała 

Opublikowano

Jeśli ceny będą rosnąć, rząd będzie podejmować działania - @motykamilosz, minister @ME_GOV_PL, @nowePSL w Porannej Rozmowa RMF

dobrze, że nie rosną 🤣🤣

----------------------------------------------------------------------------------

smacznego, zakute łby 🤣

Opublikowano

a nie mówiłem @12Pafnucy?
długo nie trzeba było czekać; Czarnek dla udowodnienia słuszności swojej linii politycznej nie dość że wykosztował się na panele fotowoltaiczne na dachu gotów ponieść koszty na tych paneli demontaż bo Mu jakiś pismak wypomniał
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/przemyslaw-czarnek-tlumaczy-sie-z-oze-sroze-bede-demontowal-te-panele/3yfjfpp,79cfc278

podpuścili głupka i sam udowodni że głupek
skoro już poszły te koszty i te panele coś jednak przecież dają tej elektryki to nawet gdyby miały się nie zwrócić to skoro już są i działają to przynajmniej straty umniejszą  bo już teraz działają bezkosztowo.

miszcz ekonomii jak cholera xD

• Haha 2
Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał(a):

wczoraj oglądałem film jak Hiszpanie rozwalili inków w Peru w 15 wieku , garstka Hiszpanów przeciw tysiącąm inków , tak anglicy w chinach w okresie wojny opiumowej  a co posiadają Iranczycy to widać Ukraincy jeszcze dzieki zachodowi część rakiet zestrzelą a iran co ma lub miał , rosyjska technika jest przestarzała 

To Persowie, nie powinno się ich lekceważyć. Z resztą… Czas pokaże 😉

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czego oczekiwałaś po Czarnku, przecież to zwykły idiota ...

FB_IMG_1773056226961.jpg

Po tobie to się nie ma co spodziewać że zrozumiesz dlaczego tak powiedział 😂

Tak jak on kupił z własnego wyboru przy  dofinansowaniu z gminnego programu za 8 tys to każdy prawie kupiłby 😄

34 minuty temu, dysydent napisał(a):

długo nie trzeba było czekać; Czarnek dla udowodnienia słuszności swojej linii politycznej nie dość że wykosztował się na panele fotowoltaiczne na dachu gotów ponieść koszty na tych paneli demontaż bo Mu jakiś pismak wypomniał
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/przemyslaw-czarnek-tlumaczy-sie-z-oze-sroze-bede-demontowal-te-panele/3yfjfpp,79cfc278

skoro już poszły te koszty i te panele coś jednak przecież dają tej elektryki to nawet gdyby miały się nie zwrócić to skoro już są i działają to przynajmniej straty umniejszą  bo już teraz działają bezkosztowo.

Następny inteligent się znalazł 😄 który nie rozumie po jakim czasie się zwraca taka inwestycja i od kiedy zaczyna dopiero zarabiać 😄

Opublikowano

Tylko że zamordyzmu nie służy narodowi i nauce ,  dokładniej to Hiszpanie zdobyli Peru właśnie dzięki podzielonemu narodowi , atak na Iran teraz po tych demonstracjach to nie jest przypadek warto poczytać o ,, strażnikach rewolucji " w Iranie jakie mają prawa i co mogą 

11 minut temu, Rowan napisał(a):

To Persowie, nie powinno się ich lekceważyć. Z resztą… Czas pokaże 😉

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał(a):

"Będę demontował te panele z dachu w pewnej perspektywie"

dostał dofinansowanie to zamontował, jak się wyeksploatują to je zdemontuje - co tutaj dziwnego?

polska, jak każde państwo w eu, musiała inwestować w srOze, niezależnie kto by u nas rządził (nawet konfederacja), ale po kryzysie energetycznym w 2022r. nastąpiło lekkie zawahanie w eu i zamiast budowy następnych wiatraków i paneli rząd powinien inwestować w atom, który został włączony do unijnej taksonomii zrównoważonego finansowania

co do srOze to ma raję - jest to przyczyna obecnych kłopotów w europie: energetyka, przemysł, budownictwo, rolnictwo ......................

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

dostał dofinansowanie to zamontował, jak się wyeksploatują to je zdemontuje - co tutaj dziwnego?

nie dziwnego a pociesznego - kontekst polityczny

Temu Zychowiczowi jeszcze kanał z jutuba wywalą jak będzie tak jechał po żydostwie; i co z tego że ma rację?

szkoda że nie jestem na Linuksie bo bym se ten film zrzucił na kompa
choć zaraz
https://video.genyt.com/7TvnEnkvPHo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

nie dziwnego a pociesznego - kontekst polityczny

pocieszne to dopiero będą jak się rozkręci z programem wyborczym :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, nie napisał(a):

"Będę demontował te panele z dachu w pewnej perspektywie"

polska, jak każde państwo w eu, musiała inwestować w srOze, niezależnie kto by u nas rządził (nawet konfederacja), ale po kryzysie energetycznym w 2022r. nastąpiło lekkie zawahanie w eu i zamiast budowy następnych wiatraków i paneli rząd powinien inwestować w atom, który został włączony do unijnej taksonomii zrównoważonego finansowania

co do srOze to ma raję - jest to przyczyna obecnych kłopotów w europie: energetyka, przemysł, budownictwo, rolnictwo ......................

Goebbels nikt tak nie zrobi idioty z człowieka jak pis ze swego wyborcy. Wam tłuką do pustych łbów jakie to wszystko bee a sami kupują montują zakładają a wy szczekacie, ze to bee. Kurski o was mawiał- ciemny lud wszystko kupi i wy kupujecie. 

Każdy myślący wie, że panele zwłaszcza przy większym domu rodzinie i zwiększonym poborze energii się sprawdza ale pisowskiemu wyborcy łatwo wmówisz że to diabeł wcielony.

Tak tak będzie dementował po 25 latach jak sprawność paneli mocno spadnie. ty dalej wierzysz w to jak on cię buja?

Tak samo w Trumpa uwierzyliście i wszystko inne. Ciemnota i tyle. Czarnek kupił panele bo rozumie że to się sprawdza a was w durni robi i wy jeszcze go bronicie, że będzie demontował. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Goebbels nikt tak nie zrobi idioty z człowieka jak pis ze swego wyborcy. Wam tłuką do pustych łbów jakie to wszystko bee a sami kupują montują zakładają a wy szczekacie, ze to bee. Kurski o was mawiał- ciemny lud wszystko kupi i wy kupujecie. 

Każdy myślący wie, że panele zwłaszcza przy większym domu rodzinie i zwiększonym poborze energii się sprawdza ale pisowskiemu wyborcy łatwo wmówisz że to diabeł wcielony.

Tak tak będzie dementował po 25 latach jak sprawność paneli mocno spadnie. ty dalej wierzysz w to jak on cię buja?

co hitler znowu zmyślasz?

na twoje kłamstwa nikt się nie nabierze 

Image

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, racyl napisał(a):

Następny inteligent się znalazł 😄 który nie rozumie po jakim czasie się zwraca taka inwestycja i od kiedy zaczyna dopiero zarabiać 😄

coraz mniej się z Twoimi opiniami liczę że nawet już tym razem nie zamierzam Ci tłumaczyć jak i co rozumiem a co nie i raczej jeszcze powinieneś pamiętać że zawsze jestem w stanie udowodnić że jeśli już coś piszę to wiem dużo więcej niż konieczne w temacie jeśli już się na jakiś porywam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nie napisał(a):

co hitler znowu zmyślasz?

na twoje kłamstwa nikt się nie nabierze 

Jakie  kłamstwa? Czarnek ma panele na dachu was straszy, ze to zło a wy go tłumaczycie ,że będzie zdejmował. Goebbels. Anglicy donoszą, że stary ajatollah był umierający bo miał raka. Reżim w Iranie był przygotowany na jego śmierć. Amerykanie z Żydami zabili umierającego starego człowieka. Może nawet skrócili jego cierpienie. Noż k następny sukces jak z panelami Czarnka które on kiedyś będzie zdejmował. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Amerykanie z Żydami zabili umierającego starego człowieka.

hitler tylko się nie popłacz, jak ci tak go żal, to wyślij jego rodzinie pieniądze 😂

Edytowane przez nie
Opublikowano

Donald Trump zapędził się w kozi róg. Jego specjalna operacja wojskowa, która w trzy dni miała obalić władze w Iranie właśnie  wzięła kompletnie w łeb. O ile irańczycy nie lubili ajatollaha i panującego reżimu, to jednak bardziej nienawidzą amerykanów. Oni doskonale pamiętają, jak wyglądało życie za czasów szacha, którego popierało USA, wcale nie było różowo. Persowie są jednak patriotami i nie oddadzą kraju opalaczowi za możliwość chodzenia bez chusty na głowie w przypadku kobiet.  Powiem szczerze - takie były moje założenia i się sprawdziły. Kraje dookoła Iranu sa wściekłe, europa zaczyna szorowac po dnie, a jej władze zaczynają rzucać takie same pomysły, jak niektórzy nasi "myśliciele", że temperatura 16 stopni w domu w zimie jest całkiem OK. A teraz - jak energia jest droga, to nie ograniczymy podatków, tylko zużywajcie jej mniej. Wrócą widze w tym roku dwudzieste stopnie zasilania, a ludzie będą się ustawiać w kolejkach po paliwa na kartki, jak tak dalej pójdzie. Wystarczy popatrzeć na minę ministra finansów, gdy zadano pytanie o obniżenie VAT i akcyzy na paliwo - Jezus w czasie biczowania przechodził chyba mniejsze katusze.

Opublikowano

58 minut temu, dysydent napisał(a):

coraz mniej się z Twoimi opiniami liczę że nawet już tym razem nie zamierzam Ci tłumaczyć jak i co rozumiem a co nie i raczej jeszcze powinieneś pamiętać że zawsze jestem w stanie udowodnić że jeśli już coś piszę to wiem dużo więcej niż konieczne w temacie jeśli już się na jakiś porywam.

Co taki człowiek z demencją jak ty może udowodnić 😂.

Zapewne szkodliwość i prześladowania alertów RCB 😂

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nie napisał(a):

hitler tylko się nie popłacz, jak ci tak go żal, to wyślij jego rodzinie pieniądze 😂

Goebbels ty mnie tu Hitlerem nie zdenerwujesz bo Gebbelsem jesteś nazwany nie tylko przeze mnie lub Urbanem za te propagandę. Sam na Goebbelsa lub Urbana pracujesz głosząc hasła, że Czarnek ma oze sroze zdejmować z dachu. A po co je tam założył jak to takie be jak was ciemnotę straszą. 

Jak tam pierwszy dzień urzędowania premiera Czarnka i oze sroze go zaorało? Kiedy zdejmuje to z dachu? Ciemny pisowski ludzie który wszystko kupi.

32 minuty temu, jahooo napisał(a):

Donald Trump zapędził się w kozi róg. Jego specjalna operacja wojskowa, która w trzy dni miała obalić władze w Iranie właśnie  wzięła kompletnie w łeb. O ile irańczycy nie lubili ajatollaha i panującego reżimu, to jednak bardziej nienawidzą amerykanów. Oni doskonale pamiętają, jak wyglądało życie za czasów szacha, którego popierało USA, wcale nie było różowo. Persowie są jednak patriotami i nie oddadzą kraju opalaczowi za możliwość chodzenia bez chusty na głowie w przypadku kobiet.  Powiem szczerze - takie były moje założenia i się sprawdziły. Kraje dookoła Iranu sa wściekłe, europa zaczyna szorowac po dnie, a jej władze zaczynają rzucać takie same pomysły, jak niektórzy nasi "myśliciele", że temperatura 16 stopni w domu w zimie jest całkiem OK. A teraz - jak energia jest droga, to nie ograniczymy podatków, tylko zużywajcie jej mniej. Wrócą widze w tym roku dwudzieste stopnie zasilania, a ludzie będą się ustawiać w kolejkach po paliwa na kartki, jak tak dalej pójdzie. Wystarczy popatrzeć na minę ministra finansów, gdy zadano pytanie o obniżenie VAT i akcyzy na paliwo - Jezus w czasie biczowania przechodził chyba mniejsze katusze.

No patrz a tak tego Trumpa tu hołubiliście. Taka była wasza radość jak go wybrali. I co już się nie podoba? Coś takiego? A gdzie te hasła, że Trump nie chce z Tuskiem gadać tylko z Nałrokim? Gdzie ten miliard dolarów na Gazę?

Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał(a):

Za pieniądze z safe brać i produkować amunicję .

Tutaj widzimy fabrykę Firmy Polska Amunicja - Pawła Poncyliusza.
Nic nie widzą tylko zakute łby.

Ach same p ....py .

Może być zdjęciem przedstawiającym silos, kombajn, horyzont i trawa

A to nie fabryka izer??

5 godzin temu, nie napisał(a):

zakłamany peowski sekciarzu nie jesteś w stanie zrozumieć, że inni potrafią myśleć samodzielnie a nie tylko klepać propagandę

Czemu po nocach nie piszesz.jak zawsze ?

Hubcio ma coś wspólnego z rolnictwem a ty?

Bicie konia się nie liczy😂

4 godziny temu, jarecki napisał(a):

Bo Inkowie to była nieliczna warstwa, jak u nas szlachta, którzy rządzili niewolnikami.

Ich imperium to był domek z kart.

O broni palnej i koniach to nie wspomnę..

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

On się tak brzydził paneli że aż dom oddał żonie..

3 godziny temu, racyl napisał(a):

Po tobie to się nie ma co spodziewać że zrozumiesz dlaczego tak powiedział 😂

Tak jak on kupił z własnego wyboru przy  dofinansowaniu z gminnego programu za 8 tys to każdy prawie kupiłby 😄

Popraw mnie jeśli się mylę ..

Z tego programu to było kilka paneli,chyba do 4 kw, a nie pół dachu. 8 sztuk??

U nas załapali się ci przy korycie albo ich rodziny

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, racyl napisał(a):

Co taki człowiek z demencją jak ty może udowodnić 😂.

Zapewne szkodliwość i prześladowania alertów RCB 😂

no; niech Ci będzie i demencja powodem że nie za chętnie co naprawdę wartościowego chcę ot tak za free udowadniać komukolwiek
tak czy inaczej jesteś skazany na siebie; powodzenia
niech Cię alerty RCB prowadzą :D 

Teraz, jacus napisał(a):

On (Czarnek) się tak brzydził paneli że aż dom oddał żonie..

to wspólnoty majątkowej nie ma z żoną? przecież taki prorodzinny.
coś wyczytałem w necie że nie ma domu swojego a to o to chodziło bo głębiej nie wnikałem i jeszcze wyczytałem że taki to profesor i taki mądry, wykształcony a dał się wrobić w kredyt frankowy?
Czego oni ich tam na tym KULu uczą? 

to ja już wolę ze swoją

Godzinę temu, racyl napisał(a):

demencją

zostać :P