Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ulman napisał(a):

Czyli podsumowując nasza sytuację, 

Od Putina nic nie kupimy, od arabów kupimy ale nam nie dostarczą, od Trumpa kupimy bo załozyliśmy sobie powróz na 25 czy 30 kolejnych lat. Kupimy i to bez względu na koszty,  no bo jak nie od niego,  to skąd? A jak mu coś odpali i nie sprzeda to co?

Jesteśmy spłukani na banderland i socjalne patologie, zadłużeni po korek, nie liczymy się ani w europie ani na świecie. W międzyczasie PO z PISem zajmuje się tym czy weto będzie czy nie będzie i kogo prezes namaści na premiera. Ile % społeczeństwa jest świadome w jakim burdelu i absurdzie żyjemy 

Na dodatek jeszcze sie @racyl gdzieś stracił… Ja myśle, że wstąpił do armi USA🤣

Edytowane przez Rowan
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Trump zapowiedział zerwanie handlu z Hiszpania bo odmówili mu udostępniania bazy wojskowej , coś mi się zdaje że długo falowo Trump przyniesie więcej szkody USA niż pożytku 

Co zrobi Nałroki jako zwierzchnik sił zbrojnych gdy USA zwróci się do nas. Będzie agitował jak za wpłata miliarda na riwierę w Gazie?

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Ruchawka na Bliskim Wschodzie wkrótce odbije nam się czkawką, załamanie istniejącej w Iranie struktury i państwowości napędzi do Europy kolejne tłumy uchodźców, obcychnam kulturowo i gotowych na wszystko. A najkrótsza droga przez Rosję

A wszystko to dzięki wielkiemu przyjacielowi pisu i Nawrockiego Donaldowi Trumpowi za którym pis i Nawrocki agitują jak mogą i nawet chcą kase płacić na riwierę w Gazie.

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał(a):

Drożeje na swiecie to drożeje na Orlenie. Czego nie rozumiesz?

a czego ty nie rozumiesz ? wykorzystać sytuacje i miedz drożej od innych PL u mnie 6 50 Czechach 5 80 

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

A wszystko to dzięki wielkiemu przyjacielowi pisu i Nawrockiego Donaldowi Trumpowi za którym pis i Nawrocki agitują jak mogą

tusk, jego przygłupy i prestytutki, podpuszczeni przez niemców, wyzywają trumpa od najgorszych agentów putina i faszystów

później peowska sekta, wyprana w tvn, robi to samo, wyzywając, po całym internecie, trumpa od debili i idiotów

niemcy, widząc to, zacierają rączki, bo pokazują trumpowi, że polacy to głupki, nienawidzą usa i nie warto z nimi trzymać, jedyne państwo, z którym usa powinni współpracować to niemcy

więc jedzie kanclerz do usa i mówi: “Jesteśmy po tej samej stronie, jeśli chodzi o usunięcie tego okropnego reżimu w Iranie”.

mam nadzieję, że za niszczenie polski przyjdzie odpowiednia zapłata

• Haha 1
Opublikowano

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ze skutkiem NATYCHMIASTOWYM wydałem polecenie United States Development Finance Corporation (DFC), aby po bardzo rozsądnej cenie zapewniła ubezpieczenie od ryzyka politycznego oraz gwarancje bezpieczeństwa finansowego dla CAŁEGO handlu morskiego, w szczególności energetycznego, odbywającego się w regionie Zatoki. Będą one dostępne dla wszystkich linii żeglugowych. Jeśli zajdzie taka potrzeba, Marynarka Wojenna Stanów Zjednoczonych rozpocznie eskortowanie tankowców przez Cieśninę Ormuz tak szybko, jak to możliwe. Bez względu na wszystko, Stany Zjednoczone zapewnią SWOBODNY PRZEPŁYW ENERGII na ŚWIAT. POTĘGA GOSPODARCZA i MILITARNA Stanów Zjednoczonych jest NAJWIĘKSZA NA ZIEMI — kolejne działania wkrótce. Dziękuję za uwagę w tej sprawie! Prezydent DONALD J. TRUMP

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Rowan napisał(a):

Na dodatek jeszcze sie @racyl gdzieś stracił… Ja myśle, że wstąpił do armi USA🤣

oj tam zaraz armii
kartofle zaczęły schodzić w detalu i .... w tym roku pewnie i On ma nadprodukcję bo na kogo by się nie starał pozować to chodził zawsze za większością stada 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 4
Opublikowano
9 godzin temu, Takeda napisał(a):

dzisiaj oni zwykli ludzie, jutro ty,,,

Ja już dawno po ryju dostałem, to chyba tylko dawka przypominająca ni się należy.😂

35 minut temu, dysydent napisał(a):

kartofle zaczęły schodzić w detalu i

A ja właśnie opchnąłem zestaw kartoflany z dawniejszych czasów, Czyli sadzarkę formownicę aktywną i kombajn. Nie pomyślałem o racylu a to ziomal przeca,🤣

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

gdzie ten cytat?

Jaki cytat gdzie twoja mycka lepiej powiedz?

tusk, jego przygłupy i prestytutki, podpuszczeni przez niemców, wyzywają trumpa od najgorszych agentów putina i faszystów

później peowska sekta, wyprana w tvn, robi to samo, wyzywając, po całym internecie, trumpa od debili i idiotów

niemcy, widząc to, zacierają rączki, bo pokazują trumpowi, że polacy to głupki, nienawidzą usa i nie warto z nimi trzymać, jedyne państwo, z którym usa powinni współpracować to niemcy

więc jedzie kanclerz do usa i mówi: “Jesteśmy po tej samej stronie, jeśli chodzi o usunięcie tego okropnego reżimu w Iranie”.

Oni wyzywają wy przed nim klękacie a on i ich i was wiesz gdzie ma. Jak będziesz płacił na stacji za paliwo czy kupował nawozy to pomyśl sobie to dzięki mojemu faworytowi Trumopwi na którego zwycięstwo w stanach tak liczyłem i któremu tak kibicuje i którego tak bronię jak go Tusk wyzywa. 

PS Trump spotkał się z niemieckim kanclerzem. Narobił kolejnego burdelu i już zaczyna szukać pomocy w tej znienawidzonej Europie. Hiszpanie już pokazali figę z makiem. Ciekawe kiedy zapuka do Nałrokiego?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak, a kolejny idiota Nawrocki już myśli o wysłaniu polskich wojsk do Iranu. Jednak jak zwykle, nie bedzie wojny do ostatniego amerykanina, tylko ostatniego polaka.

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

dzięki mojemu faworytowi Trumopwi na którego zwycięstwo w stanach tak liczyłem i któremu tak kibicuje i którego tak bronię jak go Tusk wyzywa. 

Czekaj czekaj, nie tak szybko… Jeszcze kilka dni temu pamiętam jak krzyczałes, że jak sie wojna na ua zaczeła to te ceny to wina pisu… A teraz nie wina po w analogocznej sytuacji?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Gdzie pisałem, ze jak np wybuchła wojna na UA to jak cena baryłki poszła do góry to byłą wina pisu. Pis UA nie napadł tylko Rosja. Trump napadł Iran.

Jedyna wina pisu to były ceny nawozów o 50 % w jeden choć nawozy zrobione na tanim gazie. Gdyby rosły stopniowo i dotyczyły nawozów wyprodukowanych na drogim gazie było by ok. dzień oraz obniżka cen zbóż po zalaniu kraju zbożem z UA> To byłą wina pisu. Ale nie ceny paliw.

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Jedyna wina pisu to były ceny nawozów o 50 % w jeden choć nawozy zrobione na tanim gazie. Gdyby rosły stopniowo i dotyczyły nawozów wyprodukowanych na drogim gazie było by ok. dzień oraz obniżka cen zbóż po zalaniu kraju zbożem z UA> To byłą wina pisu. Ale nie ceny paliw.

Ok, to w takim razie dlaczego teraz GA wstrzymała produkcje i zerwała wszystkie kontrakty marzec i kwiecień oraz podniosła wczoraj cennik? Czy to nie takie samo działanie jak wtedy?

Tzn oficjalnie wstezymali produkcje, gdzie ja myśle, że wstezymali wywóz z zakładów tylko.

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał(a):

-----------------------------------------------------------------------------------------

tu akurat zmiana żęby wyliczać czynsz na podstawie ceny pszenicy usrednionej z 11 kwartałów jest dobra , żąden z wypowiadających sie rolników nie powiedział ile płaci za ha więc troche taki medialny krzyk pod publikę 

9 godzin temu, dysydent napisał(a):

obejrzyj sobie Zychowicza dzisiejszego
chyba ma za mało RAMu w kompie lub słaby porocek albo jedno i drugie i za dużą rozdziałkę ustawił i się trochę tnie ale idzie wytrzymać

Moj taki poboczny wniosek to najgorsze wojny bywają takie które klauny wywołują bo nie wiadomo c\zy się śmiać czy kląć bo płakać to nad każdą można już nie ważne kto i dlaczego ją wywołał.

tych krwiożerczych poebów ajatollachów chyba nic gorszego nie mogło spotkać; wykańcza ich sam naczelny klaun całej planety i gdyby nie takie właśnie zbrodnie jakie pobocznie wyskakują to czysto można skwitować i dobrze im tak bo oni nie tyle wymordowali w imię jakiegoś swojego bałwana swoich własnych współziomków i zapewne by jeszcze wymordowali i z tego co u Zychowicza usałyszałem że ofiar tej wojny przez .. który to dziś dzień od jej początku? drugi? to zginęło pono jeszcze niecały tysiąc Irańczyków gdy jeszcze kilka tygodni temu oni sami tam wyrzynali dziennie ilości idące w kilka tysięcy i by wychodziło że z dniem wybuchu tej wojny to śmiertelność w Iranie drastycznie spadła niż była dzienna statystyczna tam w czasie pokoju
ot taki paradoks 
no klaun po całości że aż mi Go trochę szkoda bo coraz więcej wskazuje że się Trump Iranem udławi

a i sprawdziłem; z zachodniego krańca Iranu do polskiego wschodniego krańca Bieszczadów jest ok 1500km a między skrajnymi krańcami; zachodnim a wschodnim Iranu jest ok 2500km
może przesadnej precyzji w tych moich pomiarach nie ma bo na szybko ale dużo bliżej z Polski do Iranu niż sam Iran rozległy

jeszcze kilka dni temu nikt nie wiedział ile było ofiar ,, powstania irańskiego '' z dysansem podchodzę do informacji . irak tez miał mięć broń biologiczna 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rowan napisał(a):

Ok, to w takim razie dlaczego teraz GA wstrzymała produkcje i zerwała wszystkie kontrakty marzec i kwiecień oraz podniosła wczoraj cennik? Czy to nie takie samo działanie jak wtedy?

Tzn oficjalnie wstezymali produkcje, gdzie ja myśle, że wstezymali wywóz z zakładów tylko.

Ja czytałem o wstrzymaniu przyjmowania zamówień na produkcję a nie wywozu nawozów z zakładów. Nie chcą produkować po wyższych cenach gazu bo zakładają, że zawierucha przynajmniej z cenami gazu  długo nie potrwa i nikt tego nawozu potem nie kupi przy dostępie do naszego rynku np nawozów z BY. Alenie walnęli ceny 50 % w górę na to co mają w magazynach jak było za pisu. Oczywiście oni nie odpowiadają za ceny rynkowe wywołane np paniką co ma miejsce np w niektórych miejscowościach np na stacjach paliw. Ale i na składach nawozów.

Wczoraj byłem w hurtowni u znajomego powiedział jest w opór.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja czytałem o wstrzymaniu przyjmowania zamówień na produkcję a nie wywozu nawozów z zakładów. Nie chcą produkować po wyższych cenach gazu bo zakładają, że zawierucha przynajmniej z cenami gazu  długo nie potrwa i nikt tego nawozu potem nie kupi przy dostępie do naszego rynku np nawozów z BY. Alenie walnęli ceny 50 % w górę na to co mają w magazynach jak było za pisu. Oczywiście oni nie odpowiadają za ceny rynkowe wywołane np paniką co ma miejsce np w niektórych miejscowościach np na stacjach paliw. Ale i na składach nawozów.

Wczoraj byłem w hurtowni u znajomego powiedział jest w opór.

Obyś miał racje 😉 Ale nie wierze w to… Na ceny paliw na orlenach przynajmniej powinni mieć wpływ, a na tych w mojej okolicy cena w ciągu jednego dnia zmieniana kilkukrotnie… Czy to kilka nowych dostaw było?🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rowan napisał(a):

Jakby malarz z Austrii zrealizował swój plan, to by dziś tej wojny nie było 😉

Ani tego forum.🤣

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Stary dement wczoraj mówi że ma największe zapasy amunicji w historii, dzisiaj ma już jej za mało ...

Boooo mu Załeński nie oddaje amunicji co dostał. A miał raz strzelić a potem oddać bo to amunicja wielokrotnego użycia.🤣

3 godziny temu, Rowan napisał(a):

Jednak jak zwykle, nie bedzie wojny do ostatniego amerykanina, tylko ostatniego polaka.

Ostanim żołnierzem w tej wojnie będzie syn Trumpa ,który bohatersko zatknie Gwieździsty Sztandar na zgliszczach Teheranu. Tyle że ten sukces zobaczą już tylko umarli. Nooooo chyba że syn Trumpa dostanie zwolnienie od ortopedy ze względu na płaskostopie. To wyznaczą kogo innego.🤣

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

"ziarnko OD ziarnka a opróżni się miarka"

No i kura zdechnie.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

obniżka cen zbóż po zalaniu kraju zbożem z UA> To byłą wina pisu

dobrze, że teraz dzięki po, mamy wysokie ceny zbóż 🤣

i paliwo nie drożeje 🤣

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał(a):

Czyli podsumowując nasza sytuację, 

Od Putina nic nie kupimy, od arabów kupimy ale nam nie dostarczą, od Trumpa kupimy bo załozyliśmy sobie powróz na 25 czy 30 kolejnych lat. Kupimy i to bez względu na koszty,  no bo jak nie od niego,  to skąd? 

Kwestia jak długo ro***erducha w zatoce potrwa. Nagle może się okazać, że ta ropa i gaz od władka będzie ok. Dla europy.