Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał(a):

Zapomniałeś jak to było z ruskimi , i kto pierwszy ograniczył dostawy , i po co był nordstream , 

Bo jak pisowcy fikali do ruskich i nie pasował im gazociąg przez Polske i branie kasy za przesył, to ruski z niemcem pokazali im jak się to załatwia.

Tak jak pisałem… Trzeba się było DOGADAĆ…

• Haha 1
Opublikowano

UBEZPIECZYCIELE ANULUJĄ UBEZPIECZENIE OD RYZYKA WOJENNEGO.
Firmy takie jak Gard, Skuld, NorthStandard, London P&I Club i American Club ogłosiły, że anulowanie ubezpieczenia wejdzie w życie 5 marca, zgodnie z informacjami opublikowanymi 1 marca na ich stronach internetowych.
Zgodnie z ogłoszeniami ubezpieczenie od ryzyka wojennego nie będzie obejmowało wód irańskich, a także Zatoki Perskiej i wód przyległych.

nie potrzeba żołnierzy, wystarczą ubezpieczyciele aby statki nie pływały

Prezydent USA Donald Trump we wtorek dokona przeglądu opcji politycznych mających na celu kontrolę cen energii po niedawnych atakach związanych z Iranem. Jednym z nich jest propozycja udzielenia pomocy tankowcom przepływającym przez strefy konfliktów w uzyskaniu ubezpieczenia – poinformowały dwa źródła zaznajomione ze sprawą.

teraz musi sprzątać po kolegach, a trzeba było znaleźć sobie innych :D 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

widać brazowe już z tyłu wyłazi, ceny energii sa jak zapał pod bombą w USA

Opublikowano
4 minuty temu, Rowan napisał(a):

Bo jak pisowcy fikali do ruskich i nie pasował im gazociąg przez Polske i branie kasy za przesył, to ruski z niemcem pokazali im jak się to załatwia.

Tak jak pisałem… Trzeba się było DOGADAĆ…

Bolek powiedział tak .

Podczas swojego wystąpienia na wystąpienia na Europejskim Forum Nowych Idei (EFNI) w Sopocie Lech Wałęsa zdradził, że przed laty był bardzo blisko rozerwania Federacji Rosyjskiej:

"Chciałem rozerwać Rosję, ale Amerykanie mnie powstrzymali. Madeleine Albright przyjechała do mnie i powiedziała: Panie prezydencie, ani kroku dalej, bo świat wyleci w powietrze. Miała rację. To mnie zahamowało."

https://www.facebook.com/photo?fbid=1323077439848241&set=a.469698251852835

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „dio Gdat www.radiogdar Radio Gdańsk www.radiogdansk.pl sk k Ra dio wwv TOSTREFA STREFA CIEKAWOSTEK CIEKA 12 Wałęsa: Chciałem rozerwać Rosję, ale Amerykanie mnie powstrzymali.”

• Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

U

Właśnie szuka nowych. Próbują po raz kolejny wkręcić Kurdów w walkę.😂

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

"Chciałem rozerwać Rosję, ale Amerykanie mnie powstrzymali. Madeleine Albright przyjechała do mnie i powiedziała: Panie prezydencie, ani kroku dalej, bo świat wyleci w powietrze. Miała rację. To mnie zahamowało."

Uuuuuuu silna babka, jak powstrzymała taką bestię.🤣

Opublikowano

Tusk znowu obiecuje; tym razem że zapasy ropy w Polsce są duże i jeszcze wzrastają

https://www.money.pl/gospodarka/tusk-zapowiada-interwencje-ws-cen-paliw-akcje-orlenu-runely-7260364549765248a.html

czyli na polskim rynku paliw jest jeszcze gorzej niż myślimy skoro nie było nikogo innego do takich zapewnień i musiał sam Tusk.

jeszcze zawalił akcje Orlemu tymi obietnicami
no qwa czego się nie czepi to spaprze, już lepiej żeby wcale się nie odzywał

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Tusk znowu obiecuje; tym razem że zapasy ropy w Polsce są duże i jeszcze wzrastają

https://www.money.pl/gospodarka/tusk-zapowiada-interwencje-ws-cen-paliw-akcje-orlenu-runely-7260364549765248a.html

czyli na polskim rynku paliw jest jeszcze gorzej niż myślimy skoro nie było nikogo innego do takich zapewnień i musiał sam Tusk.

no qwa czego się nie czepi to spaprze, już lepiej żeby wcale się nie odzywał

pisałem o tym pół godziny temu: Nothing to see here !

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Naród i opozycja chcieli informacji? To się dowiedzieli. Nastepnym razem nie będa pytać a zamiast tego prosić Allacha aby Pan Premier przypadkiem nie odpowiedział na niezadane pytanie.🤣

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

czyli na polskim rynku paliw jest jeszcze gorzej niż myślimy

A widzisz? I tu dopiero pojąłem geniusz Obajtka. Jakby nie połączył Orlenu z Lotosem , to dzisiaj spadłyby akcje dwu firm. A tak spadną akcje tylko jednej. 🤣 Polska nie zasługuje na takiego geniusza.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

pisałem o tym pół godziny temu: Nothing to see here !

ja tylko natknąłem się na Twój wpis o Azotach które wstrzymały przyjmowanie zamówień na nawozy; jeśli coś przegapiłem to trudno. Najwyżej dwa razy zostało tu powtórzone. 
Kiedy politycy zapewniają że nie ma się czego bać to właśnie czas na panikę i lepiej żeby niczego ci politycy ani dementowali ani zapewniali w takich sytuacjach jak obecny bajzel wokół tej nowej wojny
Ten Tusk naprawdę wierzy że Mu jeszcze ktokolwiek i gdziekolwiek w cokolwiek wierzy?

9 minut temu, Ulman napisał(a):

to trzeba kupować

na razie jeszcze nie; Tusk na pewno zasobu swoich obietnic jeszcze nie wyczerpał

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

ja tylko natknąłem się na Twój wpis o Azotach które wstrzymały przyjmowanie zamówień na nawozy; jeśli coś przegapiłem to trudno. Najwyżej dwa razy zostało tu powtórzone. 
Kiedy politycy zapewniają że nie ma się czego bać to właśnie czas na panikę i lepiej żeby niczego ci politycy ani dementowali ani zapewniali w takich sytuacjach jak obecny bajzel wokół tej nowej wojny
Ten Tusk naprawdę wierzy że Mu jeszcze ktokolwiek i gdziekolwiek w cokolwiek wierzy?

dodaj - politycy, którym Polacy już za grosz nie ufają

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał(a):

A widzisz? I tu dopiero pojąłem geniusz Obajtka. Jakby nie połączył Orlenu z Lotosem , to dzisiaj spadłyby akcje dwu firm. A tak spadną akcje tylko jednej. 🤣 Polska nie zasługuje na takiego geniusza.

tylko jeszcze odpowiedz czym'eśmy se zasłużyli na "prawdomówność" Tuska?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

tylko jeszcze odpowiedz czym'eśmy se zasłużyli na Tuska?

Ale na Tuska też nikt nie zasługuje , nikt go nie oczekiwał a on jednak przyszedł i jest. Tak Allach chciał.🤣

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Ale na Tuska też nikt nie zasługuje , nikt go nie oczekiwał a on jednak przyszedł i jest. Tak Allach chciał.🤣

Tak, wszedł, cały na biało

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

może jednak by z Tym Trumpem pogadać? On coraz lepszej wprawy nabiera na "wybrańców" allachowych 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

może jednak by z Tym Trumpem pogadać? On coraz lepszej wprawy nabiera na "wybrańców" allachowych 

Uważasz że zapamięta których "wybrańców" ma usuwać a których zostawić? 😂

Nawet papież już zamilkł. Z obawy że przez pomyłkę padnie na niego.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Jak by nie patrzeć i z kim w tej wojnie nie sympatyzować to mamy tutaj przypadek zbrodni wojennej a to czy umyślnej czy nie niczego nie zmienia że to była zbrodnia
https://wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32636662,tysiace-osob-na-pogrzebie-iranskich-uczennic-najmlodsze-mialy.html

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Nawet papież już zamilkł. Z obawy że przez pomyłkę padnie na niego.

a o szamanach religijnych to może nie ze mną
zbyt stronniczy jestem
lub z drugiej strony - nazbyt obiektywny

dobra - to skomplikowane

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał(a):

tylko jeszcze odpowiedz czym'eśmy se zasłużyli na "prawdomówność" Tuska?

władza zawsze jest odzwierciedleniem społeczeństwa którym rządzi co prawda z reguły w krzywym zwierciadle, prawie zawsze przerysowanym i karykaturalnym bo to skrajności z reguły się wybijaja, w myśl zasady "głośniejszej mniejszości" 

Ale jednak.

Więc sam sobie odpowiedz...

• Thanks 1