Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ludzie biorący udział w ruskiej akcji niszczenia polskiej granicy i dostający pieniądze od po, organizują akcję niszczenia kanału zero, to jeszcze polska i europa czy już trzeci świat?

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, nie napisał(a):

Mania wielkości (megalomania) to zaburzenie psychiczne charakteryzujące się urojeniowym przekonaniem o własnej wyższości, potędze, nadzwyczajnych zdolnościach lub bogactwie. Objawia się zniekształconym obrazem rzeczywistości, w którym jednostka przecenia swoje znaczenie, co utrudnia funkcjonowanie społeczne i często towarzyszy schizofrenii lub zaburzeniom afektywnym. 

Może być mechanizmem obronnym maskującym głębokie poczucie niższości lub wynikać z chorób organicznych mózgu. 

Aaaaa to dlatego wymyślili przekop, cpk i wstawanie z kolan. Jest to jakieś wytłumaczenie......

• Like 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

8 minut temu, nie napisał(a):

twój ukochany rząd 🤣🤣

Twój ile czasu załatwiał problem ukraińskiego zboża ?? Rolnicy głośno krzyczeli a debil Kowalczyk udawał że nie ma problemu ...

taka rozmowa mija sie z celem. napisalem, ze wiedzieli w listopadzie, a zareagowali w tym tygodniu. co mnie obchodzi pis, sris czy inna partia ? ja oceniam obecny rzad, poprzedni zostal oceniony w wyborach. dlaczego obrona przed takim postepowaniem rzadu jest przywoływanie poprzedniego. smiem przypuszczac, ze za dekade albo 2, jesli nastepcy tuska zrobia cos glupiego, obroncy przywolaja cos co pis zrobil 30 lat temu!? tak nie da sie merytorycznie rozmawiac. powinnismy obecnie skupic sie na tym co teraz sie dzieje, ale wy jakos jestesci przekonani,ze nalezy bronic rzadu za wszelka cene, nie wazne co robi, wazne ze pos robil zle! a jesli taki jak ja ,nie jestem zwolennikiem pis, jestem w miare neutralny, to w takiej rozmowie nie warto uczestniczyć. ulman, takie atakowanie tylko dlatego,ze ktos nie popiera rzadu, w sposob hamski, nie swiadczy dobrze o Tobie. uwlaczanie komus, kogo być może nie stac.na.takie mieso jest dialektem rynsztokowym. chcecie zachowac poziom rozmowy, forum, to nalezy rozmawiac z jakas, choc minimalna kultura. mozesz kogos nie lubić,ale zachowaj godnosc, odnos sie z szacunkiem. dobrej nocy.

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

ludzie biorący udział w ruskiej akcji niszczenia polskiej granicy i dostający pieniądze od po, organizują akcję niszczenia kanału zero, to jeszcze polska i europa czy już trzeci świat?

Oglądałem trzy odcineki Wernikowskiej i oczekiwałem trochę kontrowersji z tej Rosji , nawet dałem radę oglądnąć , teraz wypadało by się wrócić do dnia kto zarzucał prorosyjskosc za ten film tu na forum i zadać im pytanie czy są opłacani czy są zwykłymi głupkami ale ja bym postawił na to drugie 😀

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał(a):

Aaaaa to dlatego wymyślili przekop, cpk i wstawanie z kolan. Jest to jakieś wytłumaczenie......

kanał i lotnisko jako megalomania 

chyba w twoim świecie 🤣

Opublikowano (edytowane)

Niemcy chcą na siłe zbudowac historię, że polska prawica, w tym PiS jest antyukraiński, prorosyjski itp. To odwracaniekota ogonem - gdy niemcy niechcieli pomóc ukrainie, pomógł polski rząd, wiadomej opcji. Jakoś nie widzę, aby obecny coś odbierał, przeciwnie, jeszcze dorzuca kasę, którą my, polscy obywatele, będziemy musieli spłacać, bo ukraina czy wygra czy przegra, napewno nie odda ani jednego euro

Być może Ukraina coś tam spłaci -Niemcom albo USA, ale nie nam, my zostaniemy z długami do spłacenia i wrogiem za rzeką Bug.

Jeśli chodzi o materiał Wernikowskiej - ja też nie byłbym, tak samo jak ona, obiektywny. Bo ja rosję znam, rozumiem i miałbym podejście czysto subiektywne. Kobiety często na siłę szukają pozytywów, taka miłość ofiary do swojego oprawcy. 

Edytowane przez jahooo
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

Matka wrzystkicn - Krajów Unii  -Ursula von der Leyen -  działa szybko bo niema za wiele czasu na działania a wiec .

Szykuje likwidację prawa weta - ma służyć szybkiemu przyjęciu - Ukrainy do Unii już 2027 roku .

Gdy by jakieś Państwo chciało skorzystać z prawa weta - Ursula von der Leyen zapowiedziała  w prost że Unia będzie działała bez prawa weta . Żeby to uczynić zamierza uruchomić  klauzulę bezpieczeństwa .

Nadszedł czas by wdrożyć klauzulę wzajemnej obrony - wynika to z naszego traktatu 42 klauzuli 7 . Jest to nasze wspólne przyrzeczenie w razie agresji staniemy wszyscy do obrony . Ma to sens dopiero kiedy się opiera na wspólnym zaufaniu i realnych zdolnościach . Musimy podejmować decyzje szybciej ale to może oznaczać że będziemy opierać się na wyniku na głosowaniach nad większością KWALIFIKOWANĄ . ANIE JEDNOMYŚLNOŚCIĄ . W tym celu nie musimy zmieniać traktatu z tego co mamy zmiany mają nastąpić przed wyborami we FRANCJI i w Polsce .

Przypadku gdy jakiekolwiek Państwo członkowskie stanie się ofiarą zbrojnej agresji na jego terytorium pozostałe Państwa członkowskie mają stosunek do niego obowiązek udzielenia pomocy wsparcia przy zastosowaniu wszelkich dostępnych im środków zgodnie z Artykułem S1 karty Narodów zjednoczonych niema to wpływu na szczególny charakter polityki bezpieczeństwa obrony niektórych Państwa członkowskich .

Ursula von der Leyen - Traktuje UE i KE jako organ wykonawczy są Bardzo kreatywni w działaniach - Unia może podejmować decyzje w polityce obrony TYLKO  JEDNOMYŚLNIE - Artykuł 42 powołuje się - Ursula von der Leyen - ma Ustęp drugi który mówi . Wspólna Polityka bezpieczeństwa i obrony obejmuje stopniowe określenie wspólnej polityki obronnej Unii . Doprowadzi ona do stworzenia wspólnej obrony - jeśli Rada Europejska JEDNOMYŚLNIE tak zadecyduje

To nie wszystko Artykuł 42 ustęp 3 . Państwa członkowskie w celu realizacji wspólnej Polityki bezpieczeństwa i obrony ODDAJĄ DO DYSPOZYCJI UNII SWOJE ZDOLNOŚCI CYWILNE I WOJSKOWE  . ABY PRZYCZYNIĆ SIĘ  do osiągnięcia celów określonych przed Radę Państwa Członkowskie wspólnie powołujące siły wielonarodowe mogą również przekazać do dyspozycji wspólnej  polityki bezpieczeństwa i obrony .

Ursula von der Leyen NIE COFNIE SIĘ PRZED NICZYM -Na  udzielali krajom kredytów jeśli będą jakieś kraje nie posłuszne będą szantażować zawieszeniem wypłat a nawet zwrotem tych kredytów .

Ursula von der Leyen - przyjmie Ukrainę do Unii przed wyborami w Polsce .

Jeden rząd jedna Armia jeden prezydent .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Islandia w trybie przyspieszonym który nawet bardziej można nazwać - panicznym chce do xujni bo Ją parę razy Trump w przemówieniach z Grenlandią pomylił i co? Tusk chce się podpiąć do tego wszystkiego jak to niby On choć trochę się zrehabilituje za brexit bo będzie wyglądało że niby to Tusk za princepolo tambylców przekupił? :P 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

co będzie gdy się okaże że ta cała ajwaj jest przepompowaną bańką?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Nvidia-wynikami-nokautuje-prognozy-Imperium-AI-warte-tyle-co-gospodarka-Niemiec-9089241.html

przecież większość wartości księgowej amerykańskiej gospodarki to właśnie technologie cyfrowe gdy weźmy takie coś

https://smicro.pl/nvidia-gpu-baseboard-8-h200-liquid-cool-935-24287-0040-000-3

milion zł za kartę graficzną której materiałowy, energetyczny plus pracowniczy koszt wytworzenia to kilkadziesiąt góra kilkaset dolarów (kto zna technologie produkcji półprzewodników ten się zgodzi) a reszta wartości to pr0ojekt techniczny i tylko dlatego że do publicznej Wikipedii i podobnych jeszcze nie trafił ale przecież kiedyś trafi i co wtedy? 

Urealnienie wartości tych technologii i mamy zupełnie inny obraz gospodarczy planety a Lem już dawno temu owo urealnienie przepowiedział pisząc już nie pamiętam w którym ze swoich dzieł że intelekt, sztuczny rozum będzie wart tyle co piasek z którego go zrobiono. Takie ceny jak wyżej nieuchronnie doprowadzą do nadprodukcji i nietrudno sobie wyobrazić co się  wydarzy później

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tu mi się przypomina wartość CD Projekt z wyceną 40 mld ZŁ a wiec najDrozsza spółka , nawet w owym czasie wycena wyższa niŻ KGHM  . Trump zapowiedział dopłaty do kont emerytalnych-oszczędnosciowych ZAINWESTOWANYCH W giełde  do 1 tys dolarów na rok osobom które mniej mają wiec  pompowania giełdy nastąpi , ten polski projekt ustawy zakłada aby było zwolnienie z podatku belki 50 % kwoty wolnej a więc 50 tys musi byc ulokowane na GPW

19 minut temu, dysydent napisał(a):

co będzie gdy się okaże że ta cała ajwaj jest przepompowaną bańką?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Nvidia-wynikami-nokautuje-prognozy-Imperium-AI-warte-tyle-co-gospodarka-Niemiec-9089241.html

przecież większość wartości księgowej amerykańskiej gospodarki to właśnie technologie cyfrowe gdy weźmy takie coś

https://smicro.pl/nvidia-gpu-baseboard-8-h200-liquid-cool-935-24287-0040-000-3

milion zł za kartę graficzną której materiałowy, energetyczny plus pracowniczy koszt wytworzenia to kilkadziesiąt góra kilkaset dolarów (kto zna technologie produkcji półprzewodników ten się zgodzi) a reszta wartości to pr0ojekt techniczny i tylko dlatego że do publicznej Wikipedii i podobnych jeszcze nie trafił ale przecież kiedyś trafi i co wtedy? 

Urealnienie wartości tych technologii i mamy zupełnie inny obraz gospodarczy planety a Lem już dawno temu owo urealnienie przepowiedział pisząc już nie pamiętam w którym ze swoich dzieł że intelekt, sztuczny rozum będzie wart tyle co piasek z którego go zrobiono. Takie ceny jak wyżej nieuchronnie doprowadzą do nadprodukcji i nietrudno sobie wyobrazić co się  wydarzy później

Opublikowano (edytowane)

Opolskim co tam się dzieje - Nożem i siekierą mordują ludzi .

Czepili się i wspominają - Wołyń - wydarzenie  miało miejsce 83 lata temu I TRWAŁA 2 WOJNA ŚWIATOWA W TYM CZASIE .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss, Ty tu cały czas grzejesz już spalonego kotleta o prezydencie, a co zrobił Czarzasty w stolicy banderlandu…? Za coś takiego nie powinien mieć wstępu do naszego kraju. Jak można wygadywać takie rzeczy i potem jeszcze całować te szmate? 

Edytowane przez Rowan
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

575-mariusz-blaszczak-jak-zawsze-konsekwentny-w-pogladach.jpg

miałeś pokazać listę inwestycji safe

------------------------------------------------------------------------------------