Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee on wcale nie powiedział że nie uznaje napaści na Polskę. Tylko że wojna 4 lata trwała. Czyli uznają iż właściwie skińczyła się w 1944, bo wtedy już wiedzieli że przejebali wojnę.

kilkanaście dni temu darłeś mordę, że tramp obraził polskich żołnierzy a w II wojnie światowej to już nie bło tych polskich żołnierzy 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

"Jak stwierdził Merz, wspomniany konflikt "będzie wkrótce trwać cztery lata". - To dłużej niż II wojna światowa - oświadczył."

Noooo faktycznie, czyli pewnie już po  Stalingradzie uznali że przejebali.

nie mówił o domysłach tylko o "trwaniu wojny"

zmyślasz i próbujesz tłumaczyć niemiecką świnię, lepiej sprawdź jaką flagę masz na mundurze :D   

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

kilkanaście dni temu darłeś mordę, że tramp obraził polskich żołnierzy a w II wojnie światowej to już nie bło tych polskich żołnierzy 

Weź opanuj sie.  ( to tak grzecznościowo się odniosę)

1 minutę temu, nie napisał(a):

zmyślasz i próbujesz tłumaczyć niemiecką świnię,

Ni próbuję usprawiedliwiać, tylko drę łacha ze sposobu liczenia trwania wojny przez Niemca. Zjedz batonik, bo chyba cukier Ci spadł.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, nie napisał(a):

Niemcy, w 2022 roku zamówiły 35 myśliwców F-35, teraz Niemcy rozważają kupno dodatkowych 35 sztuk F-35.

dlaczego nie kupują europejskich : Gripenów, Rafaleów czy  Eurofighterów, tylko każą polsce kupować złom a sami kupują najlepsze??

warte cytatem powtórzenia na jeszcze jednej stronie

tylko tyle bo cóż tu więcej można skomentować?

11 minut temu, jacus napisał(a):

A co na to Norwegowie na ten przykład ? Albo Czesi??

Ktoś to w ogóle zauważył ? Francuzi. Belgowie? Holendrzy? 

A Luksemburczycy??

O Finach bym zapomniał.

a bo to pierwszy raz kiedy Polska musi rozumu uczyć resztę europejskiej szwendaniny? Grunwald to był tylko jeden z epizodów i - jak widać - ciągle tej edukacji za mało
choć na razie to bardziej na coś podobnego do Wiednia się zanosi

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

10 minut temu, dysydent napisał(a):

tylko tyle bo cóż tu więcej można skomentować?

tutaj też komentarz zbędny

teraz peowce chcą brać kredyt od niemców na rozwój armii, a każdy kto ma przeciwne zdanie to zdrajca

a co było wcześniej? likwidacja jednostek i zmniejszanie liczebności wojska, wyśmiewanie pomysłów na zakupy uzbrojenia i tworzenia wot

Donald Tusk zapowiedział, że Polska osiągnie wkrótce zdolność zaminowania wschodniej granicy w ciągu 48 godzin.

nie mają takich możliwości żeby zrobić to nawet w rok

chcą budować z safe fabryki min a nie mają nawet technologii 

a to jest najlepsze:

Polska w 2012 roku zobowiązała się wyrzec stosowania min przeciwpiechotnych. W ciągu czterech lat od chwili podpisania, wprowadzającego ten zakaz Traktatu Ottawskiego, nasz kraj zniszczył całe zapasy posiadanych min, wynoszące ponad 1 mln sztuk. 

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

dlaczego nie kupują europejskich : Gripenów, Rafaleów czy  Eurofighterów, tylko każą polsce kupować złom a sami kupują najlepsze??

czy możesz zacytować, że tak powiedział?

A co chcą nam Meserszmity sprzedać? Czego ty się znowu naćpałeś? Kto każe nam kupować jaki złom od kogo? Goebbels wy szalejecie łżecie ale po co.

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Ni próbuję usprawiedliwiać, tylko drę łacha ze sposobu liczenia trwania wojny przez Niemca. Zjedz batonik, bo chyba cukier Ci spadł.

jakoś nie widziałem tam emotek, które tak ochoczo wstawiasz, ale najważniejsze, że potrafisz się zreflektować 👍

Opublikowano

naciski by kupic francuskie , czy to najpierw mysliwce, potem beznadziejne caracale byly ogromne. natomiast fajne leopardy przerwali produkcje, dopiero niedawno przywrócono. niestety, dla mas mie wystarczy. k2 fajne,.leopardy fajne, niepotrzebne abramsy, natomiast ciekawe sa chellengery.

Opublikowano (edytowane)

Czołgi mamy samoloty mamy nie bardzo wiem co nam każą kupować Niemcy od siebie. Co do abramsów to i prawda. Z trzech rodzajów czołgów jakie mamy najgorszy dla nas jest amerykański bo jest najcięższy i wiele mostów go nie utrzyma. Na a2 specjalnie dwa mosty przerabiali w zeszłym roku.

Caracale były jakie były otumaniono społeczeństwo jaki to zły zakup a potem nie było nic w zamian. Choć Antek naobiecywał polskim zakładom gruszek na wierzbie. Nie wiem jak oni wczoraj z tego pisu mieli odwagę do tej Stalowej Woli jechać i tłumaczyć tam, że kasa która w dużej mierze trafiła by tam jest nam nie potrzebna.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
49 minut temu, nie napisał(a):

jakoś nie widziałem tam emotek, które tak ochoczo wstawiasz

Akurat teraz piszę z "grata" który tych emotek nie przewiduje. Kiedyś wstawiałem też te "ruchome" ale się zjebało. Jak piszę z nowszego to emotki są. Jeśli tylko to Cię nurtowało, to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ale tak musi zostać.

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

romans z koreanczykami byl ciekawy!

no
dalej to jeszcze tylko Nowa Zelandia ale tam tylko płody rolne mają do sprzedania
"Przyjaciół szukaj blisko a wrogów daleko"; no i po czorta te wszystkie przysłowia?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

no
dalej to jeszcze tylko Nowa Zelandia ale tam tylko płody rolne mają do sprzedania
"Przyjaciół szukaj blisko a wrogów daleko"; no i po czorta te wszystkie przysłowia?

Przyjaciół swoich trzymaj blisko, a wrogów jeszcze bliżej, abyś mógł widzieć każdy ich ruch

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Przyjaciół swoich trzymaj blisko, a wrogów jeszcze bliżej, abyś mógł widzieć każdy ich ruch

a to dlatego Tego Tuska szkopy tak hołubią
ale z tymi muzułmańskimi wrogami to jednak przesadzili

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

Jeśli masz więcej rozumu niż on, to poczytaj na ten temat.

Jacus sprawdziłeś już te dyplomy? ..bo widzisz, ja już, swoje...i wiesz co...nie mam ani jednego...dyplomu...🤭

Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

ale z tymi muzułmańskimi wrogami to jednak przesadzili

Albowiem księga mówi różnie w różnych sytuacjach. Wojownik podążający ścieżką Allacha wie jak je rozróżnić.

Opublikowano
4 godziny temu, Rowan napisał(a):

Niektórzy go przed oknem trzymają, bo takiej wartości trzeba pilnować🙈🤭

uzupełnię - mowa o oborniku czyli kolokwialnie zwanej "kupie gnoju"

na tym forum to całkiem przydatna broń u bezbronnych w cokolwiek innego
wzajemne obrzucanie się gnojem jest tu w lepszym guście niż dowolne wszystkie inne rodzaje dyskusji

• Haha 2