Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i po co znowu się wystawiasz na strzał? 

4 minuty temu, KlimekPL napisał(a):

@galan99 ty jesteś botem spamującym losowe treści czy żywym czlowiekiem bo już ciężko sie połapać? 😅

Człowiekiem, tyle ze chorym

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

no i po co znowu się wystawiasz na strzał? 

Człowiekiem, tyle ze chorym

Co miernoto ? pokaż swojego tęczowego partnera 

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, jacus napisał(a):

to juz dawno neaktualne.

dlatego napisałem 

W dniu 21.02.2026 o 12:22, dysydent napisał(a):

dawno już temu bo przed "epoką pisowską" pamiętam przypadkiem zasłyszaną rozmowę paniusi z Jednym takim z budowy którąśmy prowadzili i miał fuchę glazurnika

- ja jako lekarka zarabiam pół tego co pan

- a bo trza sie było uczyć - nie bez tonu autentycznej wyższości odpalił gostek

tyle że wracają warunki ku temu aby powróciło

tylko tym razem z innych niż wtedy powodów

najlepsza kadra medyczna albo wyjechała z Polski albo kończy wymierać i w bardziej sprywatyzowanej służbie zdrowia zanim rynek wypromuje najlepszych trochę potrwa a politycznie - zobacz - porównanie poparcia dla ekstremów tylko urosło prawicowym takim braunom i okolicznym a gdzie jest niemal połowa elektoratu dla pogrobowców sld bo nawet psl ideowo skręciło w prawo; i do kościoła zaczęli chodzić i... 

system teoretycznie powszechnej opieki medycznej już tylko szczątkowo uchował się w ostatnim bastionie jakim są te sławetne sor-y i może co prostsze usługi szpitalne ale na jakim toto państwowo szpitalne poziomie to szkoda gadać.

Komercjalizacja medycyny już jest faktem a kierunek jest ku jeszcze bardziej i może wczesnym popaprańcom się to nie udało to "żaba już teraz jest tak podgotowana" że tym razem .... a na powrót przytłaczającej większości lewicy to się za bardzo nie zanosi jaką miała w czasach - nazwijmy - Kwaśniewskiego
zmieniania klimatu i biseksualności gatunku ludzkiego im się zachciało to inaczej nie mogą skończyć jak właśnie kończą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał(a):

A ja owszem i gnoja zawsze wyczuję i zaorzę.

czyżbyś miał jakieś bodaj epizody typowo rolniczej edukacji? no mnie w takiej uczyli do czego używa się g... obornika i bywa wysoce przydatny i rzeczywiście - dopiero gdy przyorany xD 

p.s.

być może padło tu i Twoje kierunkowe wykształcenie ale nie czytam personalnych tu nie moich (mnie tyczących) obrzucanek ... nawozami organicznymi to mogłem przegapić w razie by...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Rowan napisał:

12 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

sex na studiach jest, ale z tabletkami

No ale jak Ty sobie to wyobrażasz inaczej? Przecież chyba byś nie chciał aby Twoja córka np na drugim roku studiów zaszła w ciąże, a na dodatek jeszcze z jakimś gołodupym kretynem… 🙂 

rowan, no to oczywiste.,ze.z.tabletkami. mie namawiam do prokreacji ma stidiach. mapisalem ,ze sex jest ale z tabletkami, a to dzietnosci nie zwiekszy. po drugie tabletki w ttm wieku bardzo mocno wplywaja na plodnosc w pozniejszych latach. zobacz zaleznosc, mlode dziewczyny po 20 bez studiow rodza, 2-4 dzieci, wcale mie patologia, a po studiach 25 i w gors do 30, karoera, albo ja bym chciala alw nie moge zajsc. najpierw obawaa o to ze zajde.w ciaze na studiach, potem po stidiach- .soboe jeszcze rok moze 2. przeciaga sie na 3. dziewczyna na pod 30, ale juz tabletki nierze prawie 10 lat. ok . wkoncu sie dexyduje, ale zaczynaja sie schody, obnizona plodnosc, cysty, przerosty bl.slizowej, edometrium, wlokniaki. lament, bo nie moge miec dzieci. zrozumialy, nie kazdy jest lekarzem, nie kazdy wie co robi 10 lat antykoncepcji. ja sie z toba mie sprzeczam, ale to sa tematy na ktorych sie akurat troche znam. ubolewam nad tym, ze tak latwo przyjemnosc jest wykorzystywana dla uszczerbku na zdrowiu.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał(a):

no mnie w takiej uczyli do czego używa się g... obornika i bywa wysoce przydatny i rzeczywiście - dopiero gdy przyorany xD 

Niektórzy go przed oknem trzymają, bo takiej wartości trzeba pilnować🙈🤭

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

rowan, no to oczywiste.,ze.z.tabletkami. mie namawiam do prokreacji ma stidiach. mapisalem ,ze sex jest ale z tabletkami, a to dzietnosci nie zwiekszy. po drugie tabletki w ttm wieku bardzo mocno wplywaja na plodnosc w pozniejszych latach. zobacz zaleznosc, mlode dziewczyny po 20 bez studiow rodza, 2-4 dzieci, wcale mie patologia, a po studiach 25 i w gors do 30, karoera, albo ja bym chciala alw nie moge zajsc. najpierw obawaa o to ze zajde.w ciaze na studiach, potem po stidiach- .soboe jeszcze rok moze 2. przeciaga sie na 3. dziewczyna na pod 30, ale juz tabletki nierze prawie 10 lat. ok . wkoncu sie dexyduje, ale zaczynaja sie schody, obnizona plodnosc, cysty, przerosty bl.slizowej, edometrium, wlokniaki. lament, bo nie moge miec dzieci. zrozumialy, nie kazdy jest lekarzem, nie kazdy wie co robi 10 lat antykoncepcji. ja sie z toba mie sprzeczam, ale to sa tematy na ktorych sie akurat troche znam. ubolewam nad tym, ze tak latwo przyjemnosc jest wykorzystywana dla uszczerbku na zdrowiu.

Chłopie teraz pieski są w modzie. Na targowiskach wiejskich przez cały rok najlepiej się sprzedaje gotowe żarcie dla psów. Zobacz ile masz weterynarzy .

Jak biega jakiś pies w okolicy to zaraz go łapią, robią mu zdjęcie i face. Kiedyś to ludzie się bali zaczepiać obcych psów a teraz jak ktoś tylko zrobi zdjęcie i wstawi to każą mu go łapać i zabezpieczać 

13 minut temu, dysydent napisał(a):

Jeszcze będą z Ciebie ludzie 😁

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Aleeee on wcale nie powiedział że nie uznaje napaści na Polskę. Tylko że wojna 4 lata trwała. Czyli uznają iż właściwie skińczyła się w 1944, bo wtedy już wiedzieli że przejebali wojnę.

Opublikowano

Niemcy, w 2022 roku zamówiły 35 myśliwców F-35, teraz Niemcy rozważają kupno dodatkowych 35 sztuk F-35.

dlaczego nie kupują europejskich : Gripenów, Rafaleów czy  Eurofighterów, tylko każą polsce kupować złom a sami kupują najlepsze??

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Czyli uznają iż właściwie skińczyła się w 1944, bo wtedy już wiedzieli że przejebali wojnę.

czy możesz zacytować, że tak powiedział?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee on wcale nie powiedział że nie uznaje napaści na Polskę. Tylko że wojna 4 lata trwała. Czyli uznają iż właściwie skińczyła się w 1944, bo wtedy już wiedzieli że przejebali wojnę.

gdy był dopowiedział coś w stylu - o udziale rosji w wojnie z niemcami wszystko było by ok

pewnie teraz dopowie bo Tusk rzeczywiście postawiony w ujowej pozycji; ani może się zgodzić ani mu wolno się postawić i do matematycznego porządku szkopów przywoływać

mało to pocieszające ale jednak - czasem i bycie Tuskiem bywa ujowe :P 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/firmy/czarny-scenariusz-dla-azotow-zaskakujacy-efekt-umowy-ue-z-mercosur/9reh0c5https://businessinsider.com.pl/firmy/czarny-scenariusz-dla-azotow-zaskakujacy-efekt-umowy-ue-z-mercosur/9reh0c5

xujnia chce zdjąć cła z importu nawozów spoza xujni

a nie lepiej zdjąć wszystkie opłaty węglowe z przemysłu nawozów sztucznych wewn xujni? bilans węglowy i tak będzie zachowany w skali globalnej a przemysł ... bodaj ta gałąź przemysłu xujnianego odzyska chociaż część konkurencyjności na rynkach globalnych.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, nie napisał(a):

czy możesz zacytować, że tak powiedział?

"Jak stwierdził Merz, wspomniany konflikt "będzie wkrótce trwać cztery lata". - To dłużej niż II wojna światowa - oświadczył."

Noooo faktycznie, czyli pewnie już po  Stalingradzie uznali że przejebali.

Edytowane przez mirro