Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A JuEsEj oddała nas ruskowi w Jałcie

a, to usa były właścicielem polski, że ją oddali ruskim? 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, trzeba przejrzeć na oczy, że jUeSAj nie jest wartym zaufania sojusznikiem

kto dwa razy musiał ratować europę, przed nią samą? może godne zaufania niemcy lub rosja?

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Rowan napisał(a):

Polecam dokładnie poczytać o tym jakie były poczynania Józefa Beck’a, polskiego ministrwa spraw zagranicznych POCHODZENIA żymskiego…

Musiałbym zamknąć oczy na to żeby nie widzieć jak niemcy zdominowały europę nią rządzą 

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

a, to usa były właścicielem polski, że ją oddali ruskim? 

kto dwa razy musiał ratować europę, przed nią samą? może godne zaufania niemcy lub rosja?

Ooo, przyszedł amerykański murzyn i będzie bronił mandarynkowego idioty xD

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? To że mój pradziadek miał z kimś na wsi konflikt nie znaczy że i ja muszę mieć konflikt z tą rodziną ...

Ty wymordowania, wyburzenia porównujesz do konfliktów sąsiedzkich ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Ty wymordowania, wyburzenia porównujesz do konfliktów sąsiedzkich ?

To sobie poczytaj o potopie szwedzkim ... Powinniśmy z tego powodu zerwać kontakty dyplomatyczne z Szwedami na najbliższe 1000 lat. Z Czechami za najazd Brzetysława tak samo.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Przestań to głupotę sprzedawać ludziom. 

• Haha 1
Opublikowano

To sobie poczytaj o potopie szwedzkim ... Powinniśmy z tego powodu zerwać kontakty dyplomatyczne z Szwedami na najbliższe 1000 lat. Z Czechami za najazd Brzetysława tak samo.

Jakoś na Ruskich Racyl nie narzeka....🤭

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Szwedzi nie są tacy zachłanni jak niemcy i nie wyrządzili nam tyle krzywd

Trzeba być ślepym żeby nie widzieć, że niemcom zawsze będzie w głowie zdominowanie polski

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

tak wyglądają fakty kontra urojenia = znowu zaorany 🤣 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Jakoś na Ruskich Racyl nie narzeka....🤭

Ruski sobie siedzi u siebie i za jakiś czas zacznie robić interesy z niemcem .

Bo jak to tomasz opowiada nie ma co się obrażać na wieki wieków 😄

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tu nie masz racji z tym postrzeganiem historii - bo w międzyczasie Rosja stała się naszym głownym wrogiem, a my wspomagaliśmy Szwecję w wojnie z Rosją.

Sprawy potopu szwedzkiego zeszły wówczas na dalszy plan

Patrząc tak, jak to rysujesz, to powinniśmy nienawidzic swojego sąsiada, bo napewno pochodzi od Kaina

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Szwedzi nie są tacy zachłanni jak niemcy i nie wyrządzili nam tyle krzywd

Ty zwyczajnie głupi jesteś ... Poczytaj jakie spustoszenie w naszym kraju było spowodowane przez potop szwedzki i potem III wojnę północną. 

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Patrząc tak, jak to rysujesz, to powinniśmy nienawidzic swojego sąsiada, bo napewno pochodzi od Kaina

Mi tylko chodzi o to że historię powinniśmy znać, ale dlaczego prawnuczek ma odpowiadać za to co zrobił pradziadek. To że pradziadek był mordercą nie oznacza że trzeba piętnować prawnuczka, trzeba oceniać jego czyny a nie to co było X lat temu ...

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Ruski sobie siedzi u siebie i za jakiś czas zacznie robić interesy z niemcem .

Ale jakieś reparacje też by nam mógł...

Czemu twój prezes nigdy od nich nic?

Wystarczy że wille ma dzięki ruskiemu mirowi?

• Like 1
Opublikowano

Ty zwyczajnie głupi jesteś ... Poczytaj jakie spustoszenie w naszym kraju było spowodowane przez potop szwedzki i potem III wojnę północną. 

Idąc twoim tokiem rozumowania i nie obrażania się na sąsiadów to jaka jest skala interesów szwedzkich i niemieckich w Polsce ?

Ty masz naprawde wyjebane w tej głowie , wszystkim wypominasz krzywdy tylko nie niemcom 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale jakieś reparacje też by nam mógł...

Czemu twój prezes nigdy od nich nic?

Robisz to z głupoty czy po to żeby umniejszyć winy niemców 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, racyl napisał(a):

Teraz to obrażanie bo jednak to Niemcy największe zło nam wyrządzili 😄

Od ostatniej wojny nie mamy nawet 100lat 

niemcy twierdzą że ruscy i obecnie oficjalnie propagowana w Polsce jest optyka niemiecka a to że w kwestii "ziem odzyskanych" rację może mieć akurat putin; samo przyznanie tego jest zagrożone karą za "dezinformację" mimo iż jest obiektywną Prawdą obecny kształt terytorialny Polski jako pochodna zdobyczy wojennych armii czerwonej.
Kwestią czasu jest tylko kiedy niemcy swoje zjednoczenie potraktują oficjalnie jako tylko jeden z etapów odwracania skutków tych zdobyczy.

p.s
Napisałem - "może mieć" a nie - "ma" co formalnie nie może być uznane za potwierdzenie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Rowan napisał(a):

Nasz” rząd, DAŁ broń ukrom, która z dużym prawdopodobieństwem może być skierowana w naszą strone

Tam zaraz nie będzie miał kto kierować tej broni w którąkolwiek stronę.🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Idąc twoim tokiem rozumowania i nie obrażania się na sąsiadów to jaka jest skala interesów szwedzkich i niemieckich w Polsce ?

Ty masz naprawde wyjebane w tej głowie , wszystkim wypominasz krzywdy tylko nie niemcom 

Nie. Ja po prostu nie żyje tym co było kiedyś, historię pamiętam, ale nie ma co nią żyć, patrzeć trzeba do przodu, nie do tyłu ... Przyszłość możemy zmienić, przeszłości się nie da ( oprócz głupich książek które zaklamują historię ) ...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

jestem ciekawy jakie to wielkie procesy myślowe musiały zajść w twojej głowie, żeby coś takiego mogło powstać?

• Haha 1
Opublikowano

Nie. Ja po prostu nie żyje tym co było kiedyś, historię pamiętam, ale nie ma co nią żyć, patrzeć trzeba do przodu, nie do tyłu ...

Idziesz do przodu i nie widzisz kto kogo chcę zdominować  i kto na kim chcę najwięcej zarobić