Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

na wiosce w dzień wesela skąd pochodzi panna mloda sasiad cały dzień woził gnojowice od bydła prawie po sasiedzku , nie byli skonfliktowani , udał żę nie wiedział że jest wesele a jebało nie miłosiernie , znam obydwu bo to na mojej wiosce , a nawet blisko siebie mieszkają , gnojowica swiska jebie na kilka km a jak wylejesz w warunkach słonecznych i bez deszczu to i trzy tygodnie smierdzi 

a jeszcze nie dawno to pis ukrywał wydatki i dług publiczny 

To już idiotyzm jeden drugiemu na złość wylewać 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał(a):

a jeszcze nie dawno to pis ukrywał wydatki i dług publiczny 

Teraz można się bez granicznie zadłużać Polskę  🤣 Żadne dzieci i wnuki tych długów już nie będą spłacać 🤣

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

To tak trudno odnieść wrażenie, że zgadzam się nim . 

TAK

No i widzisz jak ty nie rozumiesz rzeczy najprostszych? To wyliczenie prowokacyjne dla bałwanów takich jak ty i jest kompletnie błędne. 

I jedzmy dalej- skoro wyliczenie jest od czapy to wysiłku się i znajdź błąd 

Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał(a):

oją jednoznaczną oceną jest doliczyć tę pożyczkę do puli deficytu budżetowego czyli trzeba znowelizować ustawę budżetową i od tego może Prezydent uzależnić niewetowanie safe

Pan Prezydent ma nadzieję że dadzą mu te pieniądze co trza Trumpowi zapłacić, żeby Pan Prezydent mógł do ichniego exclusive club zapisać Jak dadzą, to nie zawetuje pożyczki.. Tylkooooo żeby potem nie było jak w tym klubie made in Jeffrey Epstein. Bo jeszce jaki prezydencki rozwód będziemy mieli . A tego Ojczyzna nie wytrzyma.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał(a):

No i widzisz jak ty nie rozumiesz rzeczy najprostszych? To wyliczenie prowokacyjne dla bałwanów takich jak ty i jest kompletnie błędne. 

I jedzmy dalej- skoro wyliczenie jest od czapy to wysiłku się i znajdź błąd 

Dla mnie jest jasne że TUSK z koalicją łupi bardziej teraz polaków niż PIS w czasie pandemii gdzie baryłka ropy i dolar był droższe 

Chcesz robić z siebie błazna to rób dalej 

Pod koniec stycznia 2022 roku cena baryłki przebijając poziom 90 USD  a dolar kosztował 4,49 zł . W Polsce wtedy było darcie mordy że paliwo jest sporo ponad 5zł przez co rząd zadziałał mechanizmami i cena na stacjach spadła na początku lutego do 5zł. 

Teraz mamy tańszą baryłkę i dolara a poziomu 5zł i mniej nie widać 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał(a):

Chyba nigdy nie widziałeś żadnej większej gotówki na oczy i wydaję ci się 500tys jakąś astronomiczną sumą

Takie rzeczy jak taka loteria była sprawdzana przez prawników i było pozwolenie od skarbówki to że za jakiś czas inaczej wydaję się urzędnikom to nic nowego  

Nawet wyszukiwarki internetowej nie umiesz obsługiwać 🤣

Nie nie widziałem , człowieku daj spokój nie o to tu chodzi ile gotówki on na tych losach na vat cie kręcił może i robił bez rachunku ale w dużym mieście w dzisiejszych czasach tylko znajomemu możesz to zrobić. Tak więc go za loterie dojechali a ni że paragonów nie dawał. A nawet jak przyjąć, ze na lewo robił to na podatkach oszukiwał i tyle. 

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

500 tys zł to objetosciowo jest dużo a wartosć normalna , tłomaczenie żę szuka działki to jest dla idiotów , własnie tacy jak on wmawiają jaka to gotówka jest dobra , ma warsztat brał gotówke od klienta nie wystawiajac faktóry za robote i cała filozowia , vat na usługi to chyba 8% wiec nie dużo ale podatek dochodowy to ładnie się dorobi na nie wiedzy klienta bo klient zazwyczaj płaci normalie 

Na vat cie to on na tych losach kręcił może i na lewo bez rachunku coś robił. Ale dzisiaj w dużym mieście to tylko znajomemu możesz bo reszta nie wiesz kto. I nawet nie chodzi o to, że US auto podstawi ale zwyczajnie coś pójdzie nie tak i będzie problem np reklamacja czy coś 

Co do jego tłumaczeń no cóż dużo ludzi w to wierzy. 

2 godziny temu, racyl napisał(a):

To już gotówką nie można płacić w warsztacie ? 😄 I wszyscy w tym warsztacie koniecznie nie chcieli paragonów ? 😄

Tyle razy już tłumaczyłem bądź poważny.

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak by za pisu nie było takich spraw. Człowieku daj se spokój wy wszędzie politykę widzicie musicie mieć naprawdę nudne i przykre życie. 

10 minut temu, mirro napisał(a):

Pan Prezydent ma nadzieję że dadzą mu te pieniądze co trza Trumpowi zapłacić, żeby Pan Prezydent mógł do ichniego exclusive club zapisać Jak dadzą, to nie zawetuje pożyczki.. Tylkooooo żeby potem nie było jak w tym klubie made in Jeffrey Epstein. Bo jeszce jaki prezydencki rozwód będziemy mieli . A tego Ojczyzna nie wytrzyma.🤣

Oczywiście, że jeśli Tusk da miliard na cyrk Trumpa to Nawrocki podpisze zaraz po głosowaniu w senacie bez żadnych poprawek. On ma gdzieś strachy pisu długami Niemcami on walczy o swoje. Musi mieć jak podlizywać się Trumpowi. A nie da się lepiej podlizać jak dać mu miliard dolców.

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Na vat cie to on na tych losach kręcił może i na lewo bez rachunku coś robił. Ale dzisiaj w dużym mieście to tylko znajomemu możesz bo reszta nie wiesz kto. I nawet nie chodzi o to, że US auto podstawi ale zwyczajnie coś pójdzie nie tak i będzie problem np reklamacja czy coś 

Sam sobie przeczysz pisząc, że znany człowiek z blisko pół milionem subskrybentów mógł coś robić bez faktur 

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

ten obecne jak sie zabawia KO  bedą widoczne 120 mld porzyczki z KPO  i teraz 150 mld zł SAFE, to same odsetki to 10 mld na rok które spacać trzeba od razu 

No to popatrz na to ile trzeba płacić odsetek 

Koszty obsługi długu budżetowego (dziury budżetowej) w Polsce rosną z powodu rekordowego zadłużenia i wysokich stóp procentowych. W 2024 roku wydatki na ten cel wyniosły kilkadziesiąt miliardów złotych, a w kolejnych latach szacunki wskazują na dalszy wzrost, przekraczając 100 mld zł.
Oto najważniejsze informacje:
  • 2024 rok: Koszty obsługi długu Skarbu Państwa zaplanowano na poziomie ok. 66,5 mld złotych. Dane Eurostatu sugerują, że koszty w całym sektorze finansów publicznych mogły być jeszcze wyższe, przekraczając 80 mld zł.
  • 2025 rok: Szacuje się, że rząd wyda na odsetki od długu blisko 100 mld zł.
  • Perspektywa 2026 roku: Prognozy wskazują na dalszy wzrost kosztów obsługi długu, przewidując kwoty rzędu 115 mld zł. 
Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

ten obecne jak sie zabawia KO  bedą widoczne 120 mld porzyczki z KPO  i teraz 150 mld zł SAFE, to same odsetki to 10 mld na rok które spacać trzeba od razu 

a nie wiem ile tych odsetek i o te odsetki głównie chodzi bo kapitał inflacja zeżre do poziomów mniej uciążliwych niż dzisiaj to wygląda i diabeł w owych szczegółach bo suma odsetek może być większa niż sam kapitał i jego realna wartość za kilka lat. Tak że z tym spłacaniem przez wnuki bym nie przesadzał i najistotniejsze jest to jak wpłynie to wszystko w skali najbliższych góra czterech może pięciu lat na ogólne relacje gospodarcze w kraju. Gdyby rzeczywiście wydali te pieniądze w Polsce, w polską myśl techniczną, fizyczne zakłady zbrojeniowe a nie gotowy produkt to było by idealnie tylko ja jakoś nie wierzę w gospodarność urzędasów państwowych nie ważne jakiej opcji politycznej i dla zasady jestem przeciwko pożyczkom budżetowym a - póki co - nie słychać aby owo safe miało być rodzajem linii kredytowej dla sektora prywatnego i obawiam się opcji najgorszej że jest celowane na gotowy produkt; ew bieżące wydatki choćby na te @mirrowe gacie miast fabryki i tych gaci bo nigdy się zadłużanie nie skończy wszak sprzęt wojenny jest co do zasady - jednorazowego użytku nawet w czasach pokoju a zwłaszcza te "gacie"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

Tobie wystarczy dać 10zł przy sklepie i będziesz w pełni zadowolony 😄.

Pod tym waszym sklepie nie trzeba żadnego wpisowego 😄

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał(a):

Dla mnie jest jasne że TUSK z koalicją łupi bardziej teraz polaków niż PIS w czasie pandemii gdzie baryłka ropy i dolar był droższe 

Chcesz robić z siebie błazna to rób dalej 

Pod koniec stycznia 2022 roku cena baryłki przebijając poziom 90 USD  a dolar kosztował 4,49 zł . W Polsce wtedy było darcie mordy że paliwo jest sporo ponad 5zł przez co rząd zadziałał mechanizmami i cena na stacjach spadła na początku lutego do 5zł. 

Teraz mamy tańszą baryłkę i dolara a poziomu 5zł i mniej nie widać 

Ale ty masz upodobanie w samozaorywaniu.  Liczyć nie potrafisz ale jest dla ciebie jasne 😄 Na jakiej podstawie jest jasne skoro nie rozumiesz całego mechanizmu cenowego?

A po ile byłoby paliwo gdyby surowiec był za darmo?

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Tobie wystarczy dać 10zł przy sklepie i będziesz w pełni zadowolony 😄.

Ja , jak się napiję to wódę i tak z czasem wypocę.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, mirro napisał(a):

Tylkooooo żeby potem nie było jak w tym klubie made in Jeffrey Epstein.

zaraz komisja do sprawy Epstein znajdzie powiązania z Ziobrem 

22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Co do jego tłumaczeń no cóż dużo ludzi w to wierzy. 

chyba coś w tym jest , ludzie są coraz bardziej swiadomi co daje faktura 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ale ty masz upodobanie w samozaorywaniu.  Liczyć nie potrafisz ale jest dla ciebie jasne 😄 Na jakiej podstawie jest jasne skoro nie rozumiesz całego mechanizmu cenowego?

A po ile byłoby paliwo gdyby surowiec był za darmo?

Za darmo to ty masz swoją głupotę. Niby chcę być wyjątkowy a jest zwyczajnym prostakiem 😄

Opublikowano

I znowu bełkoczesz i udajesz głupka? Wiesz ile by kosztowało paliwo przy darmowej baryłce czy jak zwykle to cie przerośnie.

BTW - nie wierzę że ty cokolwiek studiowałeś ale jeśli by tak jednak było to przynosisz wielki wstyd uczelni i całemu szkolnictwu wyższemu. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

BTW - nie wierzę że ty cokolwiek studiowałeś ale jeśli by tak jednak było to przynosisz wielki wstyd uczelni i całemu szkolnictwu wyższemu

Ja tam nawet mu wierzę. Ale ponieważ za mało imprezował, to nie nabrał dystansu do życia.🤣

Zmarnował te lata.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

o tym jak Rymanowski chyba nawet niechcący podpuścił Siemoniaka do zaprzeczenia jakoby coś mądrego ów Siemoniak był zdolny powiedzieć "... w żadnym kontekście" (cudzysłów to słowa samego Siemoniaka) 
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32601848,blad-w-wywiadzie-z-prezydentem-rymanowski-przeprasza-siemoniaka.html#do_w=77&do_v=1523&do_st=RS&do_sid=2491&do_a=2491&e=RelRecImg8&do_upid=1523_ti&do_utid=32601848&do_uvid=1771179782595

oczywiście 'Bogdan Rymanowski szybko się do tego odniósł. "Wypowiedź anonimowego członka rządowej administracji, którą cytuje Wirtualna Polska, omyłkowo przypisałem dzisiaj ministrowi Tomaszowi Siemoniakowi. Pana ministra za pomyłkę przepraszam" - napisał dziennikarz'

w tym wszystkim owe przeprosiny nabierają wagi najprzedniejszego szyderstwa xD 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał(a):

I znowu bełkoczesz i udajesz głupka? Wiesz ile by kosztowało paliwo przy darmowej baryłce czy jak zwykle to cie przerośnie.

BTW - nie wierzę że ty cokolwiek studiowałeś ale jeśli by tak jednak było to przynosisz wielki wstyd uczelni i całemu szkolnictwu wyższemu. 

W porównaniu do ciebie studiowałem dziennie na państwej uczelni a nie jak ty na jakimś colegium tumanum okazyjnie 😄

Już robiłeś z siebie błazna twierdząc, że mojego kierunku i specjalności nie ma na politechnice lubelskiej 😄. Zapomniałeś jak się zbłaźniłeś ? , mało ci jeszcze tego ?🤣

Darmową baryłkę to będziesz miał jak wydobędziesz ze swojego wychodka po pradziadku 😄

17 minut temu, mirro napisał(a):

Ja tam nawet mu wierzę. Ale ponieważ za mało imprezował, to nie nabrał dystansu do życia.🤣

Zmarnował te lata.

Ile lat gryzłeś na darmo ziemię żeby z tego nie mieć nic na starość ? 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Ile lat gryzłeś na darmo ziemię żeby z tego nie mieć nic na starość ? 🤣

Aaaaa ktoś mi obiecywał że będę miał jakąś starość?😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaaa ktoś mi obiecywał że będę miał jakąś starość?😂

No tak pod sklepem tęż nikt nie obiecuje czy jutro ktoś przyjdzie z kasą 

Normalni ludzie czy to policjanci, strażacy czy wojskowi w twoim wieku to już dawno mają emerytury i pracują albo prowadzą firmy a ty siedzisz dniami i opowiadasz jak to było zanim się ciebie pozbyto 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał(a):

Troszke nieprecyzyjnie napisałeś… Po pierwsze to zrobili „skok” na przedsiębiorców obniżając vat z 23 na 8%, a potem i tak ON był za chwile z 6 na 8zł, na dodatek jeszcze go nie było. A potem sterowali cenami robiąc krzywde hurtownikom, którzy mieli wyższe ceny niż stacje orlenu. Tak oto pis zerżnął wtedy na kase obywateli…

Opublikowano
53 minuty temu, racyl napisał(a):

Sam sobie przeczysz pisząc, że znany człowiek z blisko pół milionem subskrybentów mógł coś robić bez faktur 

Niczemu nie przeczę mógł robić bez faktur ale za loterie go szczyścili sam powiedziął w drugim filmie po zatrzymaniu. Nie wiem o co ty tutaj walczysz. Zakładam, że to zwykły ośli upór. Koleś jak cała reszta youtubowych gwiazdorów jest podejrzany, że mógł oszukiwać na podatkach w tym mnie i ciebie a ty jeszcze go bronisz. Niech służby wyjaśniają

28 minut temu, mirro napisał(a):

A taka na bezdomnego jest najlepsza.😂

Mu chodziło o to, że jak mechanior robi naprawę i nie weźmiesz faktury to ci może środkowy palec pokazać jak coś pójdzie nie tak. I że ludzie są coraz bardziej świadomi i chcą faktury choćby na ewentualność reklamacji.

• Like 1