Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Von der Leyen i inni eurokraci .

Parlament Europejski w głosowaniu ostatecznie zatwierdził nowy cel klimatyczny do 2040 roku - redukcję emisji CO2 o 90% oraz wejście w życie ETS2 w 2028 roku . Miało być 2027 roku ale wybory w Polsce przesunięto na rok 2028 :D

Plan na wyniszczenie unijnej gospodarki jest już kompletny  w 2030 roku emisje mają być obniżone o 55 proc., w 2040 roku o 90 proc., by w 2050 zrealizować mokry sen tych wszystkich unijnych wariatów i osiągnąć tzw. całkowitą neutralność klimatyczną. Nikt nie opuści Unii  mus spłacić wszystkie  kredyty i zobowiązania wobec unii .

Kto z Polski głosował za tym psychopatycznym celem klimatycznym :D -  Biedroń - Śmiszek i Scheuring-Wielgus z Lewicy i Kobosko z Polski2050. Jak zwykle przeciwko Polsce. Oni mają gdzieś czy będzie cię stać na paliwo, mają gdzieś czy będziesz miał z czego zapłacić gigantyczne rachunki .  PLANETA PŁONIE .

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I kto tam jest ?? PiSowskie przydupasy i Ardanowski, specjalista-przekrętas od ESKIMOSA xD Może jeszcze niech specjalistów od Zielonego Ładu zatrudnią, Kowalczyka i Wojciechowskiego xD 

Oooo, całe wasze, że sobie takie pierdy możecie napisać xD Normalnie idealne na pasek do propagandy w RusPublice, tam pełno właśnie takich debilizmów xD

A kto w ministerstwie rolnictwa? Przydupasy peło 😅

Opublikowano

Na szczęście Polacy oprzytomnieli i mamy prezydenta. Tusek dokona zniszczeń, pewnie z dekadę trzeba będzie na odbudowę, ale damy radę. Ważne aby doprowadzać sprawy do końca, zdrajców trzeba rozliczyć i przykładnie ukarać. 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

a tymczasem BP I CHEWRON  dostały koncesje na poszukiwania ropy w libi , jeszcze jak by tak ogarneli Iran to rosja możę wypaść z gry na dobre , nawet armenia zamówiła bloki do elektrowni atomowej w USA 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mówisz o Romanowskim, Ziobro i tej całej ekipie ??

dobrze wiesz o kim (akurat On) mówi i za zgrabnie Ci ta riposta nie wyszła bo i wszyscy inni wiedzą że wiesz

\co nie znosi potrzeby dyskusji którzy są tymi zdrajcami większymi, szkodliwszymi?
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-tusk-po-radzie-bezpieczenstwa-narodowego-polska-nie-bedzie-w,nId,22599461

Tusk po Radzie Bezpieczeństwa Narodowego. "Polska nie będzie wasalem USA"

Polska od czasów rozbiorów prawie zawsze była czyimś wasalem bo epizod między wojnami światowymi; pierwszą i drugą był właśnie epizodem 

zatem pozostaje pytanie do Tuska - jeśli nie USA  to czyim?

bo obecnie to pierwszym dylematem jest czy Polska w ogóle będzie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mówisz o Romanowskim, Ziobro i tej całej ekipie ??

Daj spokój, to wszystko jest teatr… Nikt nikogo z ekipy popisu nie rozliczy ani nie ukarze. Z Ziobrą, który powinien wąchać kwiatki od spodu, robią przysłowiowe gonienie króliczka, tak aby czasem go nie złapać.

Opublikowano
9 minut temu, Rowan napisał(a):

Daj spokój, to wszystko jest teatr… Nikt nikogo z ekipy popisu nie rozliczy ani nie ukarze. Z Ziobrą, który powinien wąchać kwiatki od spodu, robią przysłowiowe gonienie króliczka, tak aby czasem go nie złapać.

No przecież Kamiński i Wąsik siedzieli gdyby nie Duda kiblowali by rok czy dwa .

Opublikowano (edytowane)

i to jest właśnie problem USA; że tylko na takich opcjonariuszy ichniej wasalizacji Polski mogą liczyć

Trump to chyba zauważył i właściwie ocenił i koncentruje się na wasalizacji berlina a gdyby Mu się udało to takie tuski se mogą gadać a nawet i postawić na swoim 

Przecież Polska może sobie tylko wybrać którego stopnia jest wasalem 

no tak; propozycja @galan99-ego gwarantuje wasalstwo z tych prima sort - kacapy na ten przypadek pośredników nie potrzebują ale można ich postraszyć "jonaszowością" Polski bo gdzie Polska nie wejdzie to się zaraz to rozpada i wasalstwo drugiego stopnia jest tym fatum Polski które w razie moskwa Polskę zwasalizuje to sama też stanie się wasalem a nawet już wiadomo kogo - Pekinu

no patrzcie ile mamy wyborów :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak sobie tutaj zajrzałem z ciekawości po tym wczorajszym posiedzeniu RBN i mam jedną refleksję pomijając Wasze wyznawanie jednych czy drugich...w zakresie pożyczki zbrojeniowej, zobowiązania na ogromne pieniądze, które ma być zaciągnięte do roku 2070- jak któryś z Was bierze kredyt w banku to nie zadaje takich pytań jakie wczoraj zadał Prezydent? Jak ktoś z Was chce przystąpić do jakiejś organizacji to nie chce znać zdania małżonki na ten temat ( pytanie do tych będących w zdrowych związkach)? A po trzecie, to jak to jest, że ktoś zarządzający izbą parlamentu nie został poddany weryfikacji pod kątem dostępu do informacji niejawnych o stosownych do zajmowanego stanowiska klauzulach? To ja, jako zwykły śwundek byłem weryfikowany do ściśle tajnych i gdybym tego nie przeszedł pozytywnie, dostałbym kopa w cztery litery. To podstawowa rzecz dla obiegu informacji niejawnych  ( ta ankieta nie jest niczym nadzwyczajnym, jeśli nie ma się nic do ukrycia ). Brak tego poświadczenia na takim stanowisku zalatuje. I to mocno. Dla ludzi, którzy się z tym zetknęli jest to jasne, oczywiste i bezdyskusyjne. Więc co to za szopka??? Chyba po to, żeby Tomek mógł odgrzewać kotlety pt snus, alfons itp

Tutaj wystarczy logicznie pomyśleć 

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, dysydent napisał(a):

zatem pozostaje pytanie do Tuska - jeśli nie USA  to czyim?

wydaje mi sie żę Tusk sarżuje , w innym poscie Napisałeś żę wasalem niemiec tylko chyba Niemcy nie chcą takiego wasala co dobitnie pokazuje sposób traktowania tuska przez niemcy 

Opublikowano

to że Merz prywatnie nie lubi Tuska to jeszcze nie świadczy że całe niemcy mają jakieś większe zastrzeżenia do tuskowych poczynań, i tak nikogo lepszego tak na już w Polsce nie mają na zamiast

a co więcej to sam musiał bym pomyśleć

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

.w zakresie pożyczki zbrojeniowej, zobowiązania na ogromne pieniądze, które ma być zaciągnięte do roku 2070- jak któryś z Was bierze kredyt w banku to nie zadaje takich pytań jakie wczoraj zadał Prezydent?

Nie ta skala pożyczki. Pan Prezydent, oby Allach zachował go w dobrym zdrowiu, zadaje kijowe pytania. Szczególnie głupio to wypada kiedy ma się pretensje że nie pójdą one wprost do amerykańskich producentów uzbrojenia.

Cuś drgnęło w naszej zbrojeniówce i dobrze byłoby aby jednak parę projektów ruszyło z produkcją.

9 minut temu, jarecki napisał(a):

wydaje mi sie żę Tusk sarżuje ,

Na razie jest dobrze. Oby tylko wyczuł kiedy trza odpuścić.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Pan Prezydent, oby Allach zachował go w dobrym zdrowiu, zadaje kijowe pytania

Nie ma kijowych pytań. Każde jest dobre. Najważniejsze jest, żeby po tych pytaniach były merytoryczne odpowiedzi i dyskusja, która doprowadzi do racjonalnych wniosków i ich realizacji. Poza tym ja tam pretensji nie słyszałem. Słyszałem konkretne, proste pytania bez podteksow w kierunku państw zarówno sojuszniczych jak i wrogich. Nie idźmy w indywidualną interpretację. Słuchamy tego co zostało powiedziane a nie tego co chcemy usłyszeć. Wszyscy od razu wszystko interpretują. Chyba, że coś pominąłem, to pokaż mi ten fragment, gdzie Prezydent miał pretensje, że zakupy będą od tych a nie tamtych

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Chyba, że coś pominąłem, to pokaż mi ten fragment, gdzie Prezydent miał pretensje, że zakupy będą od tych a nie tamtych

Pretensje były już od co najmniej tygodnia.

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie ma kijowych pytań.

Są kijowe, bo w obecnej sytuacji co zostanie w kraju, tym lepiej.

• Like 1
Opublikowano

wydaje mi się żę obecnie przeceniamy role niemiec i też w możliwosci pełnych zakupów uzbrojenia od nich jest europa i można zrobić zakupy poza niemcami z drugiej strony niemcy sa naszym partnerem gospodarczym 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Pretensje były już od co najmniej tygodnia.

ale od kogo? Prezydenta czy owych uprawiajacych

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

indywidualną interpretację.

bo ja natrafiałem wyłącznie tylko na tych drugich

i może trafiłem do jakiejś bańki informacyjnej? nie wiem ... no; co tam?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Słyszałem konkretne, proste pytania

Ostatnio przy podziale innego funduszu na obronność były pytania , czemu tak mało dostaliśmy? 

Opublikowano
21 minut temu, Rowan napisał(a):

No tak, wszystko jest ustawione i umówione.

NO tak jak zajdziesz do więzienia to 90 % tam przebywających powie ci to samo.

9 minut temu, mirro napisał(a):

Nie ta skala pożyczki. Pan Prezydent, oby Allach zachował go w dobrym zdrowiu, zadaje kijowe pytania. Szczególnie głupio to wypada kiedy ma się pretensje że nie pójdą one wprost do amerykańskich producentów uzbrojenia.

Cuś drgnęło w naszej zbrojeniówce i dobrze byłoby aby jednak parę projektów ruszyło z produkcją.

Na razie jest dobrze. Oby tylko wyczuł kiedy trza odpuścić.

Wygląda to głupio ale to po części zasłona dymna te pieniądze wpompowane w polski przemysł i miejsca pracy są dla pisu mocno nie na rękę Bo przecież za Tuska miało być gorzej.

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie ma kijowych pytań. Każde jest dobre. Najważniejsze jest, żeby po tych pytaniach były merytoryczne odpowiedzi i dyskusja, która doprowadzi do racjonalnych wniosków i ich realizacji. Poza tym ja tam pretensji nie słyszałem. Słyszałem konkretne, proste pytania bez podteksow w kierunku państw zarówno sojuszniczych jak i wrogich. Nie idźmy w indywidualną interpretację. Słuchamy tego co zostało powiedziane a nie tego co chcemy usłyszeć. Wszyscy od razu wszystko interpretują. Chyba, że coś pominąłem, to pokaż mi ten fragment, gdzie Prezydent miał pretensje, że zakupy będą od tych a nie tamtych

Prezydent może zadawać pytania ale nie powinien się domagać jawnej odpowiedzi na sprawy tajne. Wydatki z safe obejmują sprawy objęte tajemnicą i prezydent powinien to rozumieć  I jakieś strzelanie fochów robienie min i że to nie pójdzie do ameryki nie powinno tu mieć miejsca. 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

wydaje mi się żę obecnie przeceniamy role niemiec i też w możliwosci pełnych zakupów uzbrojenia od nich jest europa i można zrobić zakupy poza niemcami z drugiej strony niemcy sa naszym partnerem gospodarczym 

Ale jakich Niemiec? 80 % safe możemy wydać u siebie. Wam propaganda mówi o Niemcach dlatego przeceniacie ich rolę. A w dodatku za ten szmal inni mogą u nas kupować