Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rząd Tuska jest wspaniały wiec co  robić wraz Ministrem - Finansów Domański .

Zasada pewności prawa

Ministerstwo Finansów w uzasadnieniu projektu konsekwentnie wskazuje, że celem zmian jest zwiększenie skuteczności ścigania poważnych przestępstw skarbowych - które często ujawniają się po wielu latach - oraz rozdzielenie odpowiedzialności podatkowej od karnej.

Fiskus chce ścigać podatników po latach. Kontrowersyjny projekt wraca do gry

Projekt nowelizacji Kodeksu karnego skarbowego i Ordynacji podatkowej trafił do Rządowego Centrum Legislacji. Zmiany, o których głośno było już w maju ubiegłego roku, mogą w praktyce zlikwidować realne przedawnienia podatków i otworzyć fiskusowi drogę do ścigania podatników nawet po wielu latach.

Technicznie ma to nastąpić poprzez uchylenie art. 44 § 2 Kodeksu karnego skarbowego. W praktyce oznacza to, że nawet jeśli urząd skarbowy nie może już dochodzić podatku w postępowaniu podatkowym, postępowanie karne skarbowe nadal będzie możliwe, a zarzuty będą mogły być stawiane po upływie wielu lat.

https://www.wnp.pl/rynki/fiskus-chce-scigac-podatnikow-po-latach-kontrowersyjny-projekt-wraca-do-gry,1026604.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Taaaa korba jest spowodowana potrzebą wskazania narodowi przeciwnika innego niż Ukraina. Ruskim wali się na baniaki sytuacja, z obywateli większej nienawiści do Ukraińców wykrzesać się nie da, to jak zwykle winny jest zachód.😂 A że Polska zawsze była wskazywana jako pierwotny winowajca, to był czas się przyzwyczaić.

A u nas jak robią? Identycznie. Pokazują jakieś lipne badania, że Polacy najbardziej nie lubią Białorusinów i Ruskich co jest nieprawdą.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polacy najbardziej nie lubią Ruskich co jest nieprawdą.

A to kogo najbardziej nie lubią ?? Bo ja na 1 miejscu postawiłbym właśnie kacapów, a na 2 mandarynkę z USA ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

Choćby na pokaz własny wewnętrzny kacapy muszą jakoś odreagować

Dziwne że to odreagowanie tak przypadkowo zbiega się z Węgierskimi knowaniami. Przypadek? 

Aaaaa nasze patriotyczne prawicowce tam siedzą i cmokają Orbana w penisa.

https://wiadomosci.wp.pl/atak-na-tuska-na-wegrzech-polska-wypowie-wojne-rosji-7252323295254848a

"Powiązany z obozem Viktora Orbana węgierski portal Mandiner wykorzystuje wypowiedzi polityków bez realnego znaczenia, by budować narrację o rzekomej eskalacji wojny z Rosją przez Unię Europejską. Tym razem celem ataku stał się premier Polski Donald Tusk"

'Mandiner, serwis blisko związany z partią Fidesz, od 1 stycznia 2025 roku należy do Mathias Corvinus Collegium - potężnej fundacji finansowanej przez państwo węgierskie. Jej przewodniczącym jest Balazs Orban, członek rządu Viktora Orbana."

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@nie a co to się dzieje w Kanale Zero ?? Stanoski już rozpoczął ocieplanie wizerunku swoich mocodawców ??? 

https://www.youtube.com/watch?v=nLOdvgHXtwY

Walczy o byt dla swojej szczujni. Najpierw centrowy elektorat nie dał się nabrać, że to niezależny kanał informacyjny. Teraz Jarosław zaniemaga w psie za chwilę wezmą się za łby więc pis pachnie politycznym trupem. To się chłopina kieruje w stronę wyborców obu konfederacji. Których poparcie rośnie. Po prostu chłop ma w d*pie obiektywność ale dobrze czyta rynek.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

"Powiązany z obozem Viktora Orbana węgierski portal Mandiner wykorzystuje wypowiedzi polityków bez realnego znaczenia, by budować narrację o rzekomej eskalacji wojny z Rosją przez Unię Europejską. Tym razem celem ataku stał się premier Polski Donald Tusk"

Orban zaczyna tonąć i szuka jakiejkolwiek brzytwy za którą mógłby się chwycić ...

• Like 1
Opublikowano

pewnie najbardziej znienawidzonym narodem byli by żydzi ale czy ktos by sie odważył opublikować tak sondaż ?  Rosja to raczej nie była by wysoko na tej liscie 

ogladałem  odcinek z Kalingradu kanału zero i był ok . ten kanał padł ofiarą lewicowej wojenki i szukania haka na ten kanał 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

ogladałem  odcinek z Kalingradu kanału zero i był ok . ten kanał padł ofiarą lewicowej wojenki i szukania haka na ten kanał 

Nie no, Stanoski bez powodu się wielokrotnie spotykał z Obsrajtkiem przed uruchomieniem tej swojej propagandy xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kanał Zero padł ofiarą swoją nie jakiejś lewicy. Po prostu zamiast pokazywać życie jakim sjest wzięli się za agitację Tak są tam pewnie jakieś powiedzmy neutralne audycje jak choćby wspomniany film ale ogólny obraz jest jaki jest i widzowie to omijają Bojke tam pracuje też robi filmy o Rosji. Też są ok ale w komentarzach u niej widziałem, że widzowie mieli za złe że bierze udział w tym zero.

Po prostu widza Arlety BOjke który jest ciekawy Rosji nie przez politykę nie interesują brednie Stanowskiego. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

ee , zauwazcie , polska ma deficyt gigantyczny i jest rosnąca gospodarka a rosja ma owiele mniejszy i jest upadającym krajem i gdzie tu jest propaganda ?  Oczywiscie Polska ma lepsze perspektywy rozwoju ale tez ma swoje problemy 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Dziwne że to odreagowanie tak przypadkowo zbiega się z Węgierskimi knowaniami. Przypadek? 

Aaaaa nasze patriotyczne prawicowce tam siedzą i cmokają Orbana w penisa.

https://wiadomosci.wp.pl/atak-na-tuska-na-wegrzech-polska-wypowie-wojne-rosji-7252323295254848a

'Mandiner, serwis blisko związany z partią Fidesz, od 1 stycznia 2025 roku należy do Mathias Corvinus Collegium - potężnej fundacji finansowanej przez państwo węgierskie. Jej przewodniczącym jest Balazs Orban, członek rządu Viktora Orbana."

węgry tylko wyprzedzają Historię bo popatrz jakie "gieroje" w reszcie xujni; przecież smrodu takiego strachu przed ew atakiem kacapów nie da się nie wyczuć w najdalszych zakątkach planety jakim xujnia obecnie śmierdzi i tylko potrafi jakimiś padalcami typu tych czarzastych się Trumpowi postawić a brak jaj by twardo putinowi a tylko wkoło "nie chcemy wojny z rosją" nie drażnić rosji" etc, itp.
Im bardziej ten smród będzie wyczuwalny tym bardziej zachęci rosję do właśnie straszenia tą wojną bo tym razem to my jesteśmy tymi małpami w klatce a rosja pałą nap.ala i mają tam nawet niezły ubaw. Orban uciekł w w kąt trej klatki i do paniki małp się nie przyłącza a nawet zaczyna też i jego ona bawić
widzisz - taka potężna xujnia a z jednym orbanem wewn sobie nie może poradzić
żałośnie to wygląda i radził bym się do nagonki na ziobrę nie przyłączać (ani "w drugą stronę") bo to przejaw zgnilizny systemu w którym tylko od faktu kto jest u władzy zależy kto będzie ścigany przez prawo a kto będzie ścigał
Państwo w którym raz można być prokuratorem i pełnowładnym ministrem a zaraz wygnańcem ściganym przez system sądowniczy już nie ma władzy sądowniczej i za jej zniszczenie jednakowo w Polsce odpowiadają pisdzielce jak i popaprańce i jednako boleśnie jedni i drudzy za to zapłacą
skoro skasowali prawo to sami tego chcieli jak sami zostaną potraktowani bez wyjątku z której bandy by nie byli

czas samotnych wilków nastaje ;) 

btw samotnych wilków
Klawitera w najnowszym "techweek-u" zalecam obejrzeć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał(a):

pewnie najbardziej znienawidzonym narodem byli by żydzi ale czy ktos by sie odważył opublikować tak sondaż ?  Rosja to raczej nie była by wysoko na tej liscie 

Żydzi i ukraińcy. 

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał(a):

ee , zauwazcie , polska ma deficyt gigantyczny i jest rosnąca gospodarka a rosja ma owiele mniejszy i jest upadającym krajem i gdzie tu jest propaganda ?  Oczywiscie Polska ma lepsze perspektywy rozwoju ale tez ma swoje problemy 

Panie to wszystko jest oszustwo 

Opublikowano (edytowane)

no i się wyjaśniły nasze wątpliwości z końcówki ub r.
czyli to było jednak wrogie przejęcie i Inpost nie jest już konkurencją dla fedex; jest ich włanością
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2026-02-09/inpost-ma-nowego-wlasciciela-rafal-brzoska-jasno-o-siedzibie-w-polsce/

po\zostaje tylko obstawiać w jakiej skali czasowej Inpost zostanie "wygaszony" ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

ja nie korzystałem z in post bo nie był konkurencyjny cenowo , a nawet był najdrozszy ten prezes zrobił dobrą reklame chyba tym podatkiem płaconym W PL . Chyba poczta ma dobrą oferte cenowo , prowadziła rozmowy z orlen zeby sie połączyć i to by wyglądało ciekawie ma orlen ma swoja paczke 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Chyba poczta ma dobrą oferte cenowo , prowadziła rozmowy z orlen zeby sie połączyć i to by wyglądało ciekawie ma orlen ma swoja paczke 

Taaa, awizo w skrzynce i kilka dni na paczkę po kraju xD

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

ja nie korzystałem z in post bo nie był konkurencyjny cenowo , a nawet był najdrozszy ten prezes zrobił dobrą reklame chyba tym podatkiem płaconym W PL . 

dla mnie złotówka w jedną czy drugą nie robi różnicy jeśli chodzi o różnicę nawet 50 metrów w podległości do paczkomatu a że Inpost tutaj wygrywa to ...
poczekaj jak zaniknie ta marka to zobaczysz po ile będą przesyłki a sprzedajni politycy już zadbają aby nie dało się tak łatwo stworzyć kolejną konkurencję od podstaw która by zmusiła doi takich poziomów cen jakie właśnie staną się niebawem tylko historycznym wspomnieniem "dobrych czasów" ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, awizo w skrzynce i kilka dni na paczkę po kraju xD

tu troche jest do poprawy bo czas zdecydowanie za długi no i poczta wymaga pokwitowania odbioru , a kurier zostawia bez podpisu 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

w smart nie ma inpost 

w jakim "smart"; bo to słowo jest nadużywane i teraz wszystko jest "smart" nawet jeśli z natury wymaga tylko tępego wysiłku

jedyne czego

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

poczta wymaga

to likwidacji jeśli nie dorówna prywatnemu sektorowi w swojej branży