Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po całej akcji Ziobry w Republice policja zmieniła treść listu, dopisała gdziny,skasowała drugi numer komendy i dodała że dzwonić na 112.

Kto jest peowoskim bezmózgiem? 

Od początku było tak podane ty k**wa debilu, ciekawe dlaczego nie zadzwonił na 112? Co ciekawe za ziobry to na 100% działało dokładnie tak samo, więc zbyszek kręci bekę również z samego siebie, ale zarublikowe ćwierćmózgi się nie zorientują.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, tomek222 napisał(a):

Od początku było tak podane ty k**wa debilu, ciekawe dlaczego nie zadzwonił na 112? Co ciekawe za ziobry to na 100% działało dokładnie tak samo, więc zbyszek kręci bekę również z samego siebie, ale zarublikowe ćwierćmózgi się nie zorientują.

Ty nawet ćwierć mózgu nie masz.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Stul ryja

Bo co ??? Bo Ksysio tak chce xD Idź się popłacz do mandarynki, może zerwie z nami kontakty xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Stul ryja

Ty nawet ćwierć mózgu nie masz.

Spierdalaj głąbie, czego twój ulubieniec nie zadzwonił na 112?

Opublikowano

Ty to masz nasrane z tym trumpem. Przyznaj podoba ci się? Chciałbyś mu zrobić dobrze jak robiłeś księdzu proboszczowi?

Możesz zrobić swojemu imiennikowi. Pewnie też lubi takie akcje.

13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Aaaa, przepraszam, znam jednego Krzyśka na twoim poziomie, taki lokalny żul, chodzi zaszczany, obsrany i w sumie tak jak ty gada od rzeczy ...

Ja nie znam miejscowych żuli. Pewnie też są jakieś tomki ale to nie moje środowisko.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty to masz nasrane z tym trumpem. Przyznaj podoba ci się? Chciałbyś mu zrobić dobrze jak robiłeś księdzu proboszczowi?

Nie wiem jakie masz fantazje, ale skoro ciągle gadasz o tym księdzu proboszczu to widocznie jesteś stałym gościem plebanii od wielu, wielu lat xD W sumie wiem dlaczego tak bronisz tych czarnuchów, syndrom sztokholmski ... 

Opublikowano

Minister Waldemar Żurek poinformował, że koordynowany przez niego zespół ds. tzw. afery Epsteina będzie musiał zwrócić się do USA o udostępnienie pełnej, również nieujawnionej dotąd, dokumentacji dotyczącej sprawy.

niech jeszcze poprosi o akta w sprawie morderstwa kenediego 🤣 jprd jacy debile 🤣

15 minut temu, tomek222 napisał(a):

ty k**wa debilu

9 minut temu, tomek222 napisał(a):

Spierdalaj głąbie

@Krzysztof81 zagotowałeś po-łgłowka 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał(a):

te decyzje zapadły za pierwszej kadencji trumpa

dlaczego miałby je pozrywać?

...

te decyzje zapadły jak kacapy ukrów napadły i nałożyły się dwa czynniki przyspieszające po polskiej stronie wybór akurat jankesów za głównego dostawcę bo na budowanie własnych możliwości produkcyjnych było już za późno
pierwszy to właśnie akurat proamerykańska opcja u władzy w Polsce
no i ta wojna
... oj dużo by pisać i nawet zacząłem ale po namyśle dałem sobie spokój

Trump jawnie już gra na nie drażnienie rosji przynajmniej w sprawach dla tej rosji lokalnych i jakaś mała Polska nie jest warta aby z rosją ostrzejszy konflikt zaczynać na terenie logistycznie łatwiejszym dla rosji bo nie rosja zagraża jankesom a cała wschodnia Azja z którą przegrywają gospodarczo i ten konflikt wygra ta strona po której staną kacapy

i tu też dalej nie zamierzam rozwijać bo i po tym co powyżej powinno zrodzić się u co bystrzejszych przerażenie
Polska już jest w strefie ruskich wpływów tylko jeszcze tego nie wie nie tylko Polska ale i sama rosja a wtedy mało istotne czy będziemy mieli jedną eskadrę jakich latadeł jankeskich najnowocześniejszych mniej czy więcej czy nie będziemy mieli wcale bo kosmos zdominowali jankesi i bez wsparcia z orbity to będzie tylko broń o zasięgu naziemnych systemów rozpoznania o ile w ogóle nie zostanie zdalnie zablokowana bo jawnie widać że USA to taki sam "gieroj" jak te kacapy - silny wobec słabych, słaby wobec silnych a zwłaszcza z czymś takim na czele jak ta szajka Trumpa
Jeśli ktokolwiek wiarygodny z moskwy zagwarantuje jankesom ze w razie ich ataku na Pekin choćby i nuklearnego się wtrącał nie będzie ze strony rosji i stanie bodaj neutralnie to jankesi ruskim wpływom oddadzą nie tylko Warszawę ale i Berlin bo gospodarczo sobie zawsze z takimi patałachami jak ruskie zawsze radzili to i tym razem sobie poradzą a z Azją z kolei poradzą sobie miltarnie zaś gospodarczo nie 

Przecież to widać jak na dłoni i wprawdzie prawdziwe braterstwo broni polsko niemieckie ruskim dało by do myślenia tylko że "jak świat światem nigdy Niemiec Polakowi..."
no właśnie i Trump sekundy się nie zawaha sprzedać Polskę za paczkę chińskich fajek byle se te fajki mógł osobiście z Pekinu zawłaszczyć. 

My dla anglosasów jesteśmy obcy i już germanie im bliżsi a że Historia dała im prezent nas akurat po ich stronie to jest dla nich nazbyt tani prezent aby zań ryzykować wojnę z połączonymi siłami gospodarki Chin oraz złomowiska nuklearnego rosji, nawet jeśli ruskie trochę swój arsenał zapuścili to chinole szybko wyklepią a wtedy na tej planecie nie będzie siły aby się takiemu układowi przeciwstawić nawet dominując w kosmosie.

Tobie mogę zadać takie pytanie bo na pewno zrozumiesz jego podtekst - czy lewactwo amerykańskie jest mądrzejsze od dowolnego innego? Czy trzeba było dopiero Trumpa aby USA wszem i wobec ogłosiły że rosji nie postrzegają jako zagrożenie?

mam wyjaśniać dalej czy @nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

Minister Waldemar Żurek poinformował, że koordynowany przez niego zespół ds. tzw. afery Epsteina będzie musiał zwrócić się do USA o udostępnienie pełnej, również nieujawnionej dotąd, dokumentacji dotyczącej sprawy.

niech jeszcze poprosi o akta w sprawie morderstwa kenediego 🤣 jprd jacy debile 🤣

@Krzysztof81 zagotowałeś po-łgłowka 🤣

Będzie sprawe Epsteina wyjaśniał gdzie modelki z Polski jeździły ruchać się za kase naganiane przez Fibaka.

Niech wyjaśni afere podkarpacką i zatoke sztuki jak taki mocny w sexaferach.

Oni tak zawsze.

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

te decyzje zapadły jak kacapy ukrów napadły

sprzęt był kupowany/zamawiany wcześniej (fort trump) a wojna tylko przyspieszyła kolejne zakupy/zamówienia

19 minut temu, dysydent napisał(a):

Trump sekundy się nie zawaha sprzedać Polskę za paczkę chińskich fajek byle se te fajki mógł osobiście z Pekinu zawłaszczyć. 

oczywiste, tak samo jak każdy inny niemiec, francuz, itd., ........... i kilku polaków, też by się znalazło

20 minut temu, dysydent napisał(a):

i tu też dalej nie zamierzam rozwijać bo i po tym co powyżej powinno zrodzić się u co bystrzejszych przerażenie
Polska już jest w strefie ruskich wpływów tylko jeszcze tego nie wie nie tylko Polska ale i sama rosja

tak jak ukraina zajęta w 2 dni 🤣

to te bazy w redzikowie i powidzu to prezent dla ruskich, jak przyjdą to już na gotowe, żeby im nie było smutno że nic nie ma? 

22 minuty temu, dysydent napisał(a):

Jeśli ktokolwiek wiarygodny z moskwy zagwarantuje jankesom ze w razie ich ataku na Pekin choćby i nuklearnego się wtrącał nie będzie ze strony rosji i stanie bodaj neutralnie

dobry żart 🤣🤣

30 minut temu, dysydent napisał(a):

i jakaś mała Polska nie jest warta aby z rosją ostrzejszy konflikt zaczynać na terenie logistycznie łatwiejszym dla rosji bo nie rosja zagraża jankesom a cała wschodnia Azja z którą przegrywają gospodarczo i ten konflikt wygra ta strona po której staną kacapy

nie tylko polska, ale każde inne państwo nic nie znaczy w interesie usa

oczywiście, że chcieliby mieć rosję po swojej stronie w konflikcie z chinami, ale jest to nierealne

32 minuty temu, dysydent napisał(a):

Trump jawnie już gra na nie drażnienie rosji

kto zablokował gazociągi ns? kto dostarcza ukrainie broń i dane wywiadowcze pozwalające na uderzenia w głąb rosji? kto namówił indie do zakończenia zakupów rosyjskiej ropy? kto blokuje kubę i aresztował maduro aby ograniczyć wpływy putina w ameryce południowej? kto przejmuje ruskie tankowce z floty cieni? kto dogadał się z grenlandią i zablokował wydobywanie metali ziem rzadkich na grenlandii przez chiny i kto chce budować bazy na grenlandii, żeby mieć kontrolę nad północnym szlakiem handlowym, żeby kontrolować ruskie i chińskie statki, osłabianie chin to również osłabianie rosji (i wzajemnie)

nikt nie osłabia rosji tak jak trump

a jeśli będzie trzeba oddać ruskim kawałek ukrainy (kilka hektarów więcej nie sprawi, że rosja zostanie potęgą), to trump to zrobi, pod warunkiem, że doprowadzi to do, względnego chociaż, pokoju w europie, żeby usa mogły się skupić na azji

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, nie napisał(a):

brednie, jakiej konkurencji? usa sprzedają broń do ponad 100 państw na świecie

na sprzedaż broni musi być zgoda kongresu, a nie, że trump sam coś sprzeda bo mu się tak uwidzi 

Chiny i ruscy to nie konkurencja?  No proszę cię... .   😂 

Opublikowano

dzięki @nie już chociażby za przeczytanie mojej pisaniny a tym bardziej za swój punkt widzenia i to bez osobistych wyjazdów; co tu na tym forum jest rzadkością
Nie odniosę się do niczego z tych odpowiedzi bo z paroma gotów'em się i zgodzić ale głównie dlkatego że na razie nie mam czasu. Postaram się ew później o ile coś mi nie wyskoczy i zapomnę
to tylko nic znaczące forum i bardziej tu artykułujemy cokolwiek dla samych siebie niż innych. Może dość nie przemyślałem i wszystkich kwestii nie zdołałem zmieścić ale jako całość moje przesłanie było mniej więcej takie - nie mamy zbyt wielu powodów aby bezgranicznie ufać jankesom a za Trumpa niewiele się zmieniło a jeśli to na gorsze.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, nie napisał(a):

a jeśli będzie trzeba oddać ruskim kawałek ukrainy (kilka hektarów więcej nie sprawi, że rosja zostanie potęgą), to trump to zrobi, pod warunkiem, że doprowadzi to do, względnego chociaż, pokoju w europie, żeby usa mogły się skupić na azji

Zapewniam cię, że Trump będzie na Ukrainie walczył z Rosją do ostatniego ukraińskiego żołnierza, pod warunkiem, że ukraińcy będa płacić za zużytą broń i amunicję, a poniewaz tak się nie dzieje, albo zakręci kurek z pomocą na dobre i rosjanie zdobędą to, czego chcą, albo ukraińcy im to sami oddadza pod dyktando amerykanów. Trump nie jest taki głupi, aby uwikłać się w drugi Wietnam, gdzie skorumpowana lokalna władza bya tak znienawidzona przez własne społeczeństwo, ze tej wojny nie dałoby się wygrać. Na Ukrainie tez państwo jest tak skorumpowane, że obywatele powoli zaczynają podnosić głowę i protetsować. W pewnym momencie po prostu Trump to wykorzysta i siłą usunie komika z tronu, jak Maduro.

Opublikowano

Dagmara Pawełczyk-Woicka

Zero zaskoczenia. Oficjalnie. @JudgesSsp zezwoliła swoim członkom na kandydowanie do @KRS_RP na podstawie obowiązującej ustawy. Nie byłoby w tym nic niezwykłego, ale ta sama @JudgesSsp złożyła zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez członków @KRS_RP I kandydatów w wyborach 2018 i 2022 roku. Członkom @KRS_RP zarzuty postawił Nadzwyczajny Rzecznik @MS_GOV_PL Cezariusz Baćkowski!

Dodatkowo w 2018 roku SSP Iustitia podjęła uchwałę o usuwaniu ze stowarzyszenia sędziów, którzy będą kandydować do KRS.

peowska praworządność = władza i kasa

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciężko powiedzieć. Najpierw utopili w Wietnamie, później Afganistanie a jak władze przejmą demokraci to mogą i w Ukrainie.

Poczytaj, co te "demokratyczne" wietnamskie władze wyczyniały i jak w ciągu roku na łeb poleciało dla nich poparcie, dla amerykanów również

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Poczytaj, co te "demokratyczne" wietnamskie władze wyczyniały i jak w ciągu roku na łeb poleciało dla nich poparcie, dla amerykanów również

Ja to wszystko  wiem. Oni mieli tyle wspólnego z demokracją co Platforma Obywatelska z obywatelami.

Chodziło mi o to że zaczeli rozpierdol w tych krajach i nie doprowadzili do końca. Oni zawsze mają dobry start a później brak planu. Jedynie co w Iraku jest jakiś względny spokój albo po prostu brak informacji.

Zająć jakiś kraj przy takiej potędze militarnej dla USA to jak splunąć. Schody zaczynają się gdy trzeba to utrzymać.

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja to wszystko  wiem. Oni mieli tyle wspólnego z demokracją co Platforma Obywatelska z obywatelami.

Chodziło mi o to że zaczeli rozpierdol w tych krajach i nie doprowadzili do końca. Oni zawsze mają dobry start a później brak planu. Jedynie co w Iraku jest jakiś względny spokój albo po prostu brak informacji.

Zająć jakiś kraj przy takiej potędze militarnej dla USA to jak splunąć. Schody zaczynają się gdy trzeba to utrzymać.

Tak samo rosja nie była nigdy w stanie utrzymać Polski. Podbic - tak, ale w dłuższej perspektywie niepotrafili nami rządzić tak, aby mieć z tego korzyść. Musieli utrzymywac to około 1/3 swojego wojska, co było kosztowne i kłopotliwe, a także hamowało rozwój nas jak i rosji.

Amerykanie też wobec słabych krajów, gdzie ludność nie stoi murem za władzą, sa "silni", myslę, że w przypadku orsji skończyliby jeszcze szybciej niż Hitler czy Napoleon. 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

i po co ci zawodowi kabareciarze są potrzebni
wystarczy poczytać tytuły prasowe xD 

Screenshot 2026-02-08 at 08-53-06 „Wracamy do czasów pierwszego Tuska”. Rynek pracy w najgorszym stanie od lat. Codziennie znika 200 etatów.png

pisałem o tym  - że można kupic na nielubianego sąsiada SOR w sklepie i go podpi.... do PIORIN