Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Goebbelsowi nie wytłumaczysz. On próbuje wszystkiego byle by tylko pis Nałorki i Trump byli świętymi. Nie wiem co tam Trump w akcie frustracji po kompromitacji w Davos nagadał ale nawet coś w faktach tvn należącego do Amerykanów się za naszymi żołnierzami ujęli.

To jest właśnie mentalność chłopa pańszczyźnianego. Skoro Trump napluł na sojuszników w tym nas to Goebbels i inni uznają, ze tak trzeba. Hasło murem za polskim mundurem przestaje działać bo pis ma taki interes. Nie żyjący już pan Szczygło czy jak mu tam wiedział jak zgnoić polskiego żołnierza gdy interes pisu tego wymagał.

Tak samo pis gnoił rolnika gdy interesem było pomagać UA. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Historia pokazała  jak traktują Polskiego żołnierza . 

Polscy żołnierze, walczący u boku aliantów zachodnich od 1939 do 1945 roku  Narwik, Bitwa o Anglię, Tobruk, Monte Cassino -  zostali pominięci w oficjalnym zaproszeniu na londyńską Paradę Zwycięstwa 8 czerwca 1946 roku. Był to efekt politycznych ustępstw Wielkiej Brytanii wobec Związku Sowieckiego oraz uznania komunistycznego rządu w Polsce . 

Jeszcze jedno wspomnienie .

owa te, często cytowane w kontekście bohaterstwa Polaków pod Monte Cassino, przypisywane są brytyjskiemu generałowi Haroldowi Aleksandrowi, dowódcy 15. Grupy Armii, a nie amerykańskiemu. Powiedział on: "Jeżeliby mi dano do wyboru między którymikolwiek żołnierzami, których bym chciał mieć pod swoim dowództwem, wybrałbym Was – Polaków

zostali pominięci w oficjalnym zaproszeniu na londyńską Paradę Zwycięstwa 8 czerwca 1946 roku.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
52 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czyli wniosek jest jeden. Umiesz liczyć, licz na siebie.

Toooo nie takie proste. Jeżeli żołnierz wykonujący rozkazy będące wolą polityków ma liczyć na siebie, to jest najprostsza droga do tragedii. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Co do zasady ekonomista przemawia uczeń Balcerowicza wie że Umowa z Mercosur jest opłacalna dla Polski tylko ten rolnik wiecznie nie zadowolony .

Przestańcie podważać ekonomistów .

Mercosur to szansa dla polskiej gospodarki i polskich firm.

https://www.facebook.com/reel/2333262643821873

jeszce raz walniesz takiego klocka bez sensu, a sam osobiscie zawnioskuję o wakacje dla ciebie 

niech nie wyciągaja tego oszołoma, bo KO nie przejdzie progu wyborczego

dla mnie Balcerowicz i Rysio od sześciu króli to fronowi wykłądowcy na Kollegium Tumanum

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Mieć takiego  Minister Rolnictwa Polska czekała latami .

Wielki dzień dla polskiej wsi! Sejm przyjął DWA kluczowe projekty - ustawę o Aktywny Rolnik oraz ustawę o ochronie polskiego rolnictwa .

Minister Dotrzymujemy słowa .

Pieniądze z dopłat trafią do prawdziwych rolników – kończymy z fikcją.

Polska ziemia zostaje w polskich rękach – skutecznie ją chronimy .

To realizacja Waszych postulatów i konkretne wzmocnienie gospodarstw. Dziękuję za poparcie! Teraz Senat i podpis Prezydenta. 

Opublikowano
14 godzin temu, racyl napisał(a):

To ty chcesz porównywać poległych  43 naszych żołnierzy do 2400 amerykańskich ?

Chłopie opanuj się w swoich zapędach i stań w szeregu gdzie twoje miejsce 

Może też chcesz popracować na liczbach jak ulman ?😄

Dla takich łachmytów to Pan Ulman.

Ale ja posługujesz się cyframi to mam dla ciebie temat  do rozważań 

Na upainie zginęło coś ok 12 tys cywili i i Putin jest ludobójcą. W Hiroszimie i Nagasaki  usrael za jednym podejściem załatwił 120 tys cywilów a po powikłaniach popromiennych liczba zmarłych wzrosła do ok 350 -400 tys. Czy to znaczy że usraelczyki to swołocz 30x gorsza od ludobójcy Putina? Jak taki dylemat skomentujesz?

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał(a):

Toooo nie takie proste. Jeżeli żołnierz wykonujący rozkazy będące wolą polityków ma liczyć na siebie, to jest najprostsza droga do tragedii. 

tych polityków również

co i tak dla tego żołnierza pocieszające nie jest

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

A żebyś wiedział.

najgorzej, jak żołnierz zaczyna się zastanawiać, czy to, co wykonuje, to wola narodu, czy wola polityków

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

czy to, co wykonuje, to wola narodu, czy wola polityków

Tzn co? Że wyciągnie karteczkę i zacznie czytać po raz kolejny rotę przysięgi a tam stoi że ma bronić konstytucji? Iiiiiiiii faktycznie pójdzie i obroni?🤣

• Like 1
Opublikowano

Żołnierz nie jest od politykowania tylko od wykonywania rozkazów. Czasami wychodzą z tego różne kwiatki jak w USA za Bidena partytety,  gdzie baby rozbijały samoloty albo zatapiały statki-to chyba gdzies w Australi czy gdzieś tam.

Idąc do wojska trzeba być świadomym że będzie trzeba słuchać poleceń debili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

i powinno to być zapisane na jednym z pierwszych miejsc formuły przysięgi a przynajmniej :umowy zaciągu"; czy jak to się tam nazywa

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bardzo smutna refleksja, ale dotyczy ona każdego szczebla kariery, Nawet w stopniu generała masz zawsze choć jednego debila nad sobą.🤣

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Bardzo smutna refleksja, ale dotyczy ona każdego szczebla kariery, Nawet w stopniu generała masz zawsze choć jednego debila nad sobą.🤣

Oglądałem ostatnio Forrest Gumpa. Sceny szkolenia, kiedy sierżant pyta po co tu jest. Forest mowi żeby wykonywać polecenia sierżanta. Ten odpowiada że musi mieć IQ 160 a później że z takim talentem zostanie generałem 😉. W USA mają takie same podejście.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szef-cia-z-tajna-wizyta-w-polsce-temat-rozmow-pozostaje-tajny/trpcptz,79cfc278

temat/cel wizyty poz\ostaje tajny
oj to se możemy podywagować
jako to że ten "szczurzy uskok" przyjechał z informacją typu - "my wiemy że Trump to ruska wtyka ale nie zamierzamy nic z tym robić i nie próbujcie tego podawać do publicznej wiadomości ani do nas z tym kablować ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Jedno nie wyklucza drugiego. Z Murańskim było tajne.🤣🤣🤣

I co mu taki Tygrysek mógł powiedziec jak on jedyny kontakt z wojskiem miał jak ogladał serie Rambo i Szeregowca Rayana a w kwesti wywiadu to kilka filmów z Jamesem Bondem.

• Haha 2