Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

ciagnika z pługiem bym na eskę nie puścił, bo idioci by zaraz doprowadzili do karambolu, ale zjazdy na MOP-y i stacje paliw mogły by odśnieżać

MOP tu chyba zarzadzanie maja podmioty które wygrały przetarg .GDDKIA udostępnia teren a reszte robi najemca 

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Czemu? Sam pług przypiąłem do Fenda 936 a ten 65 km/h leci spokojnie. To że ciągniki rolnicze nie mogą wjeżdżać na S -ki to nie znaczy że maszyny utrzymania tych dróg też. 

w razie kolizji ktos by bekną , traktorom podniesli predkośc od 1 stycznia do 40 km , a na eskach chyba minimalna 50 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał(a):

jak nie byłeś to co możesz wiedzieć o warunkach? 

Następny ułomny, naprawdę trzeba spędzić kilka godzin w samochodzie 😂

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

w razie kolizji ktos by bekną , traktorom podniesli predkośc od 1 stycznia do 40 km , a na eskach chyba minimalna 50 

Na Skach to zakaz wjazdu dla ciągników, nie ważne jaką prędkość osiągają ...

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy ja oglądałem Republikę. Armagedon, koniec świata i apokalipsa. 

Co tam ci ludzie po kilka godzin na mrozie 

Opublikowano

w razie kolizji ktos by bekną

Doooobra rejestrujesz JCB Fasttraca jako ciągnik balastowy, robisz se kat C wsiadasz i jedziesz jak ci się podoba S-ką.

Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Tak , tak przy tej ilości elektroniki, elektryki i do tego grzania to nic nie bierze prądu 

1 kw na godzine podobno w takim zimowym postoju co był na s7 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Na Skach to zakaz wjazdu dla ciągników, nie ważne jaką prędkość osiągają ...

\kwestia rozporządzeń, uchwał  😂. ten rząd lubi takie wydawać 🤣

1 kw na godzine podobno w takim zimowym postoju co był na s7 

Jak masz np pół baku to wiesz że masz pół baku 

Elektryki nadają się jeździć po swoim powiecie i sąsiednich 😂 dla mnie to jest zawodny sprzęt jak cała ta ekologia dokładana do samochodów spalinowych 

Już wiecie, że wigilia była wolna od pracy czy lewaczka musi wydać kolejne 0,5mln na kampanię i autopromocję 😂

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał(a):

Weż sie już nie ośmieszaj . Ile wytrzymasz na baterii a ile paliwie 

Zasięg jest nie porównywalny 

Tutaj nie można popadać w paranoje. Sam mam elektryka i na samym ogrzewaniu(jest wyposażony w pompe ciepła), na dwie godz spada 1% baterii tak mniej więcej, więc jeśli będzie miał z 70% baterii, to wytrzyma dosyć długo, gorzej jeśli ma 20% lub mniej, to wiadomo, że noże potem nie dojechać już do miejsca ładowania.

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

ja nie piszę, ile jedzie, tylko że znaczna część kierowców to kretyni i jak zobacza traktor na esce, to karambol gotowi, bo się włacza tryb kamikadze "ba ja za traktorem nie będę się wlókł"

O czym wy piszecie? To są pojazdy utrzymania ruchu i w przypadku odśnieżania czy koszenia trawy albo zamiatania są odpowiednio oznakowane, jedzie za nimi samochód ze strzałką, albo dwa, oświetlony na pomarańczowo i mrugający jak choinka noworoczna a panowie w ciągnikach robią robote. Odśnieżanie czy koszenie trawy z prędkoscią powiedzmy 5km/h.

Po autostradach czy eSkach nie jeździcie?

W piątek tak u mnie odśnieżali S61, a latem koszą trawe ciągnikami na wysięgnikach.

Tak samo nie może tam chodzić pisze ale ludzie z GDDKiA odpowiednio oznakowani i teoretycznie zabezpieczeni wchodzą i wykonują swone czynności - koszenie trawy, sprzątanie czy naprawy.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

O czym wy piszecie? To są pojazdy utrzymania ruchu i w przypadku odśnieżania czy koszenia trawy albo zamiatania są odpowiednio oznakowane, jedzie za nimi samochód ze strzałką, albo dwa, oświetlony na pomarańczowo i mrugający jak choinka noworoczna a panowie w ciągnikach robią robote. Odśnieżanie czy koszenie trawy z prędkoscią powiedzmy 5km/h.

Wszystko się zgadza, tylko ludzie zaczną się gapić na takie ciągniki, niektóre debile dzwonić na policję bo ciągnik na ekspresówce ... To tak samo jak z wypadkami, potem gapie zwalniają i zdarza się wypadek na przeciwnym pasie przez takiego gapia ...

Opublikowano

U nas drogi białe..od soli😭

6 godzin temu, Rowan napisał(a):

No właśnie, tutaj narazie jest problem, bo na dziś dzień nie widze nikogo, kto faktycznie działałby w interesie naszego kraju.

To wielkie szczęście 😭

6 godzin temu, racyl napisał(a):

Jacuś to pod przywództwem osoby leczącej 😂

Twoi lekarze już zrezygnowali.

Kierunek Tworki..

5 godzin temu, Rowan napisał(a):

Nie mówie, że nie, bo tak by pewnie było. Tylko, że nikt z nich tak naprawde nie działał w interesie naszego kraju, tylko zawsze jakiegoś inego. 

Nie dziwi Was to, że w ostatnich latach jedynym spójnym działaniem i stanowiskiem naszych elit(tfu!), jedt polityka pro ukraińska? Dlaczego w tym temacie jedni i drudzy jednym głosem mowili? Tu nie było podziału na prawice i lewice…

To może Władimir Władimirowicz ci dogodzi,

Wyjedź do kraju swoich marzeń..na co jeszcze czekasz?

5 godzin temu, Rowan napisał(a):

Przecież taka sama sytuacja była z powodzią w 24r. No wszyscy wiedzieli, że przyjdzie wielka woda, ale umyślnie nie ewakuowali ludzi i nie opróżnili zbiorników, był na to co najmniej tydzień.

Mieszkasz debilu na terenie zalewowym??

Kolejny półgłówek z konfederassiji.

4 godziny temu, Rowan napisał(a):

Gdyby pis i po nie rozdawało pieniedzy na ukraine, to by pewnie były na pomoc powodzianom. Tyle, że oni byli po części celowo zalani. Czy nie było ostrzeżeń? Nie dało się tych ludzi tydzień wcześniej ewakuowac? Nie można było wcześniej wysłać tam wojsko i żw aby w newralgicznych miejscach zbudować wały? Nie dało się spuścić w tydzień wody ze zbiorników, które były? O to nie zadbano. A raczej celowo o to nie zadbano.

Byłeś w życiu w górach ??

4 godziny temu, Rowan napisał(a):

@dysydent, wreszcie ktoś, kto widze ma podobne poglądy jak ja, a nie ślepo jest zaprogramowany na „pisdeuszów” i „platfusów” 

To nie jest powodem do dumy dla ciebie dysydent..

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja widzę ja PiSda radziła sobie z odśnieżaniem dróg xD O masz tutaj:

https://gazetakrakowska.pl/powiat-krakowski-wichura-i-sniezyca-paralizowaly-drogi-blyskalo-sie-i-grzmialo-widocznosc-spadala-do-zera/ar/c1-16001431

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sniezyce-i-fatalne-warunki-na-drogach-na-podhalu-auta-ladowa,nId,2143608

I to na Zakopiance gdzie wiadomo, że na pewno będą problemy ... Tak sobie PiSda dawała radę z zimą xD Zima ich zaskoczyła w miejscu gdzie było wiadomo że na pewno będą problemy xD 

Uderzyło w południe.chwila i biało 

Godzinę temu, racyl napisał(a):

\kwestia rozporządzeń, uchwał  😂. ten rząd lubi takie wydawać 🤣

Jak masz np pół baku to wiesz że masz pół baku 

Elektryki nadają się jeździć po swoim powiecie i sąsiednich 😂 dla mnie to jest zawodny sprzęt jak cała ta ekologia dokładana do samochodów spalinowych 

Już wiecie, że wigilia była wolna od pracy czy lewaczka musi wydać kolejne 0,5mln na kampanię i autopromocję 😂

A  jak oceniasz gdy NBP reklamowało w zarublice banknoty 500 zł i zakup złota 

Kilka razy dziennie przez wiele tygodni..

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wszystko się zgadza, tylko ludzie zaczną się gapić na takie ciągniki

Toooooo tylko by potwierdzało moją teorię iż co byś nie zrobił, to i tak debili jest zbyt wielu.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wszystko się zgadza, tylko ludzie zaczną się gapić na takie ciągniki, niektóre debile dzwonić na policję bo ciągnik na ekspresówce ... To tak samo jak z wypadkami, potem gapie zwalniają i zdarza się wypadek na przeciwnym pasie przez takiego gapia ...

Bo ludzie to debile. Nie będziesz odśnieżał albo kosił pobocza bo ktoś zadzwoni? Bez przesady. Ludzie dzwonią na 112 bo w ciężarówkach nie ma lusterek, bo są kamery a ci debile strzelają z ucha bo tir jedzie bez lusterek.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

a ci debile strzelają z ucha bo tir jedzie bez lusterek.

Ja bym gościowi wytłumaczył że powyżej pewnej prędkości w ciężarówkach lusterka składają się automatycznie aby zmniejszyć opory powietrza i zredukować spalanie, co jest korzystne dla ekologii.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo ludzie to debile.

Kiedyś ludzie nie mieli problemu jak leżało kilka cm śniegu na drogach ... A teraz jak nie ma czarnego asfaltu to wielka afera bo gmina/powiat/województwo/rząd się nie nadają ...

Teraz ważniejsze jest nagrać filmik na TikTaka niż pomóc komuś jak wpadnie do rowu albo zakopie się w śniegu ...

A jak sobie kupią auto 4x4 to widzą że lepiej przyspiesza, ale zapominają, że ono jednak hamuje tak samo jak takie 2x4 ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał(a):

Czekam pajacu, żebyś mnie jeszcze nazwał ruską onucą🤣🤣🤣🤣

Mieszkasz debilu na terenie zalewowym??

Nie, nie mieszkam debilu na terenie zalewowym🤣

Byłeś w życiu w górach ??

Bywam w górach kilka razy w roku, nie tylko w polskich 😉 Debilu🤣

Miałem tego nie pisać, ale dopisze… Zachowujesz sie jak zakompleksiony pajac, który wiele w życiu nie osiągnął, ani wiele do powiedzenia niema, ma strasznie wąski pogląd na świat, a jedyną siła przebicia jest komuś ubliżyć 😉 życze zdrowia fizycznego, bo na psychiczne raczej lekarza będzie trudno znaleźć 😉 

Edytowane przez Rowan
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, nigdy nie popierałem ingerencji obcych państw, a szczególnie porywania legalnie wybranej władzy w naszym kraju, a do tego nawołuje tych dwóch debili ..

ta a interwencja obcych państw ?? ustawa tuska  

41 minut temu, jacus napisał(a):

ty umiesz odpowiadać z kulturą ?| rozumie do reszty ale do nowych każdy wyborca rudego tak ma  ?