Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, kot5211 napisał(a):

Co powiecie o firmie Rage bo dzisiaj była przedstawicielka i za hf proponowała 15.2

nie wiem jak teraz ale rok temu ciężko było się doprosić za kasą, ogólnie nie polecam  

• Like 1
Opublikowano

Pewnie, że nie. Jak mam wierzyć, jak za oczami ważą mięso i klasyfikują. Nawet żywej wagi nie wpisują 

Ale powtórzę, dla mnie najważniejsze to co na koncie. Papier wszystko przyjmie. Był tutaj as co pokazał rozliczenie gdzie kilka sztuk co do kilograma jedna waga

2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Realia są wtedy jak rozprowadzisz w domu.

Ale ja nie o to pytam,tylko czy wierzysz w każdy dokument z ubojni do ciebie jako dostawca????Amen

• Like 1
Opublikowano

Przy zakupie byczków 115-125kg startujecie z suchym tmr ? Czy o razu podajcie tmr jak dla dużych? Zaczynam suchym tmr bo trochę łatwiej jest z początku, można nasypać do pełna koryto, nie grzeje się jak długo leży i po 2-3tyg dokładam już zwykły tmr, myślę żeby startować z zwykłym tmr, śrut cały żeby miały + siano i słoma w korycie. 

Opublikowano
36 minut temu, mat22889 napisał(a):

Przy zakupie byczków 115-125kg startujecie z suchym tmr ? Czy o razu podajcie tmr jak dla dużych? Zaczynam suchym tmr bo trochę łatwiej jest z początku, można nasypać do pełna koryto, nie grzeje się jak długo leży i po 2-3tyg dokładam już zwykły tmr, myślę żeby startować z zwykłym tmr, śrut cały żeby miały + siano i słoma w korycie. 

Suchy tmr nawet do 200kg 

Opublikowano
Godzinę temu, Berthold napisał(a):

Bez kasy na kole albo przedplaty nic nie sprzedawaj ...

Mowiła że jak kasa na kole to 20 gr mniej a najlepiej jak by poszło na termin 30 dni to by dołozyli jeszcze 30 gr 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Bartek933 napisał(a):

Pojechały właśnie 4 byczki. Dwa czarne, jeden HF i jeden ciapaty, wiek niespełna 2 lata. 745kg średnio -5%. 17 netto.

Pierwsze byki z luzu, tylko waga poniżej oczekiwań 

Cena bardzo dobra 

Opublikowano
Godzinę temu, Bartek933 napisał(a):

Pojechały właśnie 4 byczki. Dwa czarne, jeden HF i jeden ciapaty, wiek niespełna 2 lata. 745kg średnio -5%. 17 netto.

Dużo śruty takie powyżej roku dostają u Ciebie?

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał(a):

Wieczorem dokładnie Ci napisze, po zważeniu. Ale ja jestem bardzo oszczędny pod tym względem 

Jeżeli bardziej opłaca Ci się sprzedać zboże to ok ale poniżej 5-6 kg śruty dziennie powyżej roku nie licz na super przyrosty. U mnie odsadek plus pasza treściwa oporowo i 3 mieszańce sprzedane w lutym w wieku 18-19 miesięcy w wadze średnio 830-840 kg. Biegały po dworze przy -20 stopni 

Opublikowano
22 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Jeżeli bardziej opłaca Ci się sprzedać zboże to ok ale poniżej 5-6 kg śruty dziennie powyżej roku nie licz na super przyrosty. U mnie odsadek plus pasza treściwa oporowo i 3 mieszańce sprzedane w lutym w wieku 18-19 miesięcy w wadze średnio 830-840 kg. Biegały po dworze przy -20 stopni 

Dlaczego nie pokazałeś rozliczenia czempionów?

Opublikowano
3 godziny temu, Bartek933 napisał(a):

Nie potrafie sie w tym odnaleźć ... Te czarne i ciapate to jakie ? R , U ? Hf zakladam ze O ...

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bartek933 napisał(a):

Pochwal się kto  tyle daje  to za  typowo mięsnego 19 da? Hahah 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał(a):

Abp podobno 28,5 za O klase ktoś potwierdza ?

Aż tak w górę? Chyba ostro przez ostatnie 2/3 tygodnie wyczyścili obory z bydła, że aż tak w górę poszło. Chyba bylo lekko ponad 27 z tydzień temu?

• Like 1