Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Za bardzo oswojone też nie dobrze. Mam kilka takich jałówek to jak trzeba wejść to przychodzą zaczepiają itp. przegonić je ciężko bo myślą że je idę drapać albo głaskać 🤦

Ja poza jednym wariatem jeszcze nie miałem problemów. 

Jednym z powodów dla których sprzedaje bydło do zm bmrb Kobylin jest właśnie to jak wygląda załadunek. Na spokojnie bez bicia, krzyków. 

Moje byski miski przytulasy. Liza itp. ostatnio jeden mnie pociągnal za ubranie morda i pod nogi mu się potknęłam. Nie wiem jakim cudem nic mi się nie stało. 

Opublikowano
18 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Czuje smutek , szykowało się zacne przedstawienie 

No fakt... Taki nie smak pozostał... Taki drugi ,,gra o plon" tylko wersja  premium 🤣 tak na grubo chciał startować jak na chociaż 100sztuk... Miałem nadzieję że chociaż z 10wstawi w wiacie na gospodarstwie i wyliczy nam wszystkim jak naprawę wygląda zysk 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, karol091193 napisał(a):

@Cybulek17 widziałeś filmik youtubera 🤣 chyba doszło że za dużo trzeba zainwestować i za dużo przy tym roboty 🤣 a już myślałem że kupi 100 cielaków od handlarza 🤣🤣🤣

Chodzi o Agropolo? Bo on coś do opasów się przymierzał ostatnio i chyba zwątpił😅

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bartek933 napisał(a):

Nie wiesz co mówisz, nie wiesz o czym mówisz to lepiej nie mów 

Odpowiedz na miarę moderatora 👏🙆 

Widziałem powiadomienie od świnio-opasowca, ale jeszcze nie oglądnąłem. Tak szybko się poddał, szkoda.

Opublikowano
4 minuty temu, kokoman0 napisał(a):

Chodzi o Agropolo? Bo on coś do opasów się przymierzał ostatnio i chyba zwątpił😅

Może jak u większości oporowcow. 

Mama z tatem powiedzieli że chodzić przy tym nie będą i misterny plan poszedł w piz....du😂

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał(a):

Odpowiedz na miarę moderatora 👏🙆 

Dostosowałem poziom do Twojej wypowiedzi. Nie wiesz co i jak a dajesz totalnie lipną podpowiedź, i tyle. Kłócić się nie będziemy 

• Haha 1
Opublikowano

Chciałem tylko doradzić, że można to inaczej robić i nie trzeba pchać się między bydlaki. 

Widać w gospodarce też chyba nie za bardzo sobie radzisz 

A ty taki ważny poważny 🙆 no nic to pozostaje tylko sor daj Bóg w najgorszym przypadku.

Bo jak całkiem niedawno była z bykami akcja, że LPR nawet nie zdążył. 

Ludzie bez pomyślunku robią, a potem lament.

Kolega dzisiaj kupił po 2500 3 szt 95-105kg z białymi łbami

Opublikowano
33 minuty temu, kokoman0 napisał(a):

Dokładnie 👍

28 minut temu, HF86 napisał(a):

Może jak u większości oporowcow. 

Mama z tatem powiedzieli że chodzić przy tym nie będą i misterny plan poszedł w piz....du😂

Ale żeby chociaż z 10szt na sucho 🥹

Już Radkosky czy jakoś tak jest dużo lepszy na YT ... W miarę ogarnięty chłopak w tym temacie i to pokazał jak w realu wygląda odchow cieląt... Nie jest tak łatwo przy małej ilości... A teraz jak youtuber chciał na dużą skalę... Bakutil by nie zdążył odbierać skóry 

Opublikowano (edytowane)

Nowa obora, nowy system i latanie pomiędzy bawołami 🤔 

To widać bardzo profesjonalnie była zaprojektowana. 

Ja wróciłem do starej obory pod dobrostan i nie trzeba biegać. Jak to mówią nie tylko do czapki noszenia. No, ale w końcu racja, nie ten poziom ⬇️⬇️

3 minuty temu, karol091193 napisał(a):

Radkosky czy jakoś tak jest dużo lepszy na YT ..

Karol Ty masz jeszcze krowy czy same opasy?

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, karol091193 napisał(a):

Dokładnie 👍

Ale żeby chociaż z 10szt na sucho 🥹

Już Radkosky czy jakoś tak jest dużo lepszy na YT ... W miarę ogarnięty chłopak w tym temacie i to pokazał jak w realu wygląda odchow cieląt... Nie jest tak łatwo przy małej ilości... A teraz jak youtuber chciał na dużą skalę... Bakutil by nie zdążył odbierać skóry 

Karol nie chcesz odsadkow? znajomy sprzedaje 😂

Opublikowano
11 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Pedro odpowiedz mi na jedno pytanie, czy u Ciebie czasem coś w życiu nie wychodzi? Mam wrażenie że nie i wszystko jest perfekcyjnie...

Nie, złe masz wrażenie. 

Wiesz jak typek pisze, że to nie jego poziom gdzie tylko zapytałem po co włazi między bydlaki to niech nie liczy na klepanie po plecach.

Teraz mówi nowa obora, to powiedz czyż jest to dobry system? Scielarka nie da rady, z korytarza nie da rady. Zwykła dyskusja. 

Kto inny może przeczyta i dzięki temu nie spartoli sobie nowego budynku nie narażając się na urazy czy śmierć co często się zdarza przy bykach. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nowa obora, nowy system i latanie pomiędzy bawołami 🤔 

To widać bardzo profesjonalnie była zaprojektowana. 

Ja wróciłem do starej obory pod dobrostan i nie trzeba biegać. Jak to mówią nie tylko do czapki noszenia. No, ale w końcu racja, nie ten poziom ⬇️⬇️

Karol Ty masz jeszcze krowy czy same opasy?

Jak tam sytuacja z płucami? Poprawiło się trochę bo widzę że powoli wracasz do bydła

Edytowane przez kokoman0
Opublikowano

Oj Pedro Pedro, jak masz siłę 8 beli co kilka dni przerzucać ręcznie to zapraszam. Zrobię przejściówkę na widły lub inną sprawę, nie bój się nie bój. I Tu już swój poziom pokazałeś w wiadomościach prywatnych to skończ waść 

Opublikowano

To po co wchodzisz do tych boksów? Poganiać się z nimi czy przerzucać słomę 🤔 

Wybacz, ale nie rozumiem. Wiesz, nie ten poziom...

Zapamiętaj, jak ktoś do mnie tak i ja do niego. Zacząłeś bucować to nie wymagaj szacunku. A to ostrzeżenie sprzed dwóch lat, którego nie potrafisz ogarnąć nadal wyskakuje.

Wystarczyło powiedzieć, nie wiem, nie umiem tego zrobić, ludzką rzeczą jest się mylić... ale wybrałeś inną drogę, wyzywać. 

Screeny mam, jak coś mogę przypomnieć