Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie na początek chce chociaż te 50 sztuk żeby się opłacało, domownikom nie będzie się nudziło 😂. Zimowe przemyślenia ludzi którym się nudzi

Zamiast dziewczyn na kamerkach będziesz obserwował inne dziewczyny 

Screenshot_2026-01-26-12-21-27-50_eed3879d304f6f441a4453d79a9d06da.jpg

• Haha 5
Opublikowano
18 godzin temu, zojda96 napisał(a):

Możecie coś powiedzieć o ARTURRO Artur Domagała? Za R-kowe byki proponuje 17 netto, gdzie lokali złotówkę mniej. Magiczna waga czy co?

Jakie rejony kraju jesteś ?

Opublikowano
Godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Pewnie na początek chce chociaż te 50 sztuk żeby się opłacało, domownikom nie będzie się nudziło 😂. Zimowe przemyślenia ludzi którym się nudzi

Zamiast dziewczyn na kamerkach będziesz obserwował inne dziewczyny 

Screenshot_2026-01-26-12-21-27-50_eed3879d304f6f441a4453d79a9d06da.jpg

Swoją drogą zawsze oddzielasz do wycielenia?

Opublikowano
zojda96 napisał:

Możecie coś powiedzieć o ARTURRO Artur Domagała? Za R-kowe byki proponuje 17 netto, gdzie lokali złotówkę mniej. Magiczna waga czy co?

Chłopaki z moich okolic biorą ode mnie bydło i ogólnie to większość okolicznych handlarzy do nich zwozi, tam idą setki szt dziennie, u mnie waga się zgadza z moją +-10/15kg w jedną lub w drugą stronę. Widocznie potrzebuje bydła to i płaci więcej

Opublikowano
5 godzin temu, samfart10 napisał(a):

Panowie i panie pytanie z innej beczki opłaca się wejść od początku w bydło czy nie koniecznie ? 
zaczynajac od kupna cielaków i wgl

Napewno nie teraz! Stali chodowcy powstrzymują zakupy drogich cielat aż sie skoczki nasyca i sytuacja ustabilizuje 

• Like 2
Opublikowano

Użytkuje ktoś z was taką hale w hodowli bydła?  Namiotowe już oglądałem, jestem ciekaw czy pod blachą ktoś trzyma i jak się sprawdza. Coraz poważniej o tym myślę,bo taczkowanie zajmuje za duzo czasu 😛

Hala na bydło.webp

Opublikowano

Te hale łukowe teraz to nie są tanie rzeczy.

Jakby założyć poidła niezamarzające i zostawić górą niezabudowane szczyty żeby wiatr hulał to może trochę osuszałoby to w środku chociaż łaty drewniane napewno zimą cały czas będą mokre. 

W taką zimę jak mamy w tym roku zamknąć taką halę szczelnie to bez ocieplenia ścian mocno będzie się lało w środku.

Wracając do tematu to kiedy zdrożeje bydło bo coś w końcu sprzedałbym?

Opublikowano
44 minuty temu, Daro20 napisał(a):

Jakby założyć poidła niezamarzające i zostawić górą niezabudowane szczyty żeby wiatr hulał to może trochę osuszałoby to w środku chociaż łaty drewniane napewno zimą cały czas będą mokre. 

W taką zimę jak mamy w tym roku zamknąć taką halę szczelnie to bez ocieplenia ścian mocno będzie się lało w środku.

Leję się po ścianach bez względu na konstrukcje mimo dobrej wentylacji wszystko oszronione namokniete.  

Co do ceny wcześniej pisali że mocno spada ale bez zmian

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

A skąd chcesz w budynku mieć sucho, jak całą jesień masz wilgotność na poziomie 70% w górę... Mam dwa termometry łącznie z wskaźnikiem wilgotności i w środku obory mam wilgotność na poziomie 80-90% w zależności od pogody a na zewnątrz w tym samym czasie 70%. Jak na zewnątrz jest 40% to i w środku jest mniej.

Opublikowano
5 godzin temu, Karl123 napisał(a):

Napewno nie teraz! Stali chodowcy powstrzymują zakupy drogich cielat aż sie skoczki nasyca i sytuacja ustabilizuje 

Już cielaki staniały, jeszcze miesiąc- półtorej temu w moim rejonie 2500 wołali za byle hfa, teraz już max 1500 i to na olx dwa-trzy dni stoi, a jak ktoś wy***ie cenę w kosmos to później aktualizacja z niższą ceną. 

5 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Spadło coś bydło? Bo u mnie już sraczka że cena spada mocno, a mój pośrednik bez zmian

Ciekawe jaki byłby powód spadku. Wiadomo korekty są +- np 50 gr. Typowe wywołanie paniki jak z pryszczyca w kwietniu i na jesieni 

Opublikowano
4 minuty temu, lexiflexi napisał(a):

Już cielaki staniały, jeszcze miesiąc- półtorej temu w moim rejonie 2500 wołali za byle hfa, teraz już max 1500 i to na olx dwa-trzy dni stoi, a jak ktoś wy***ie cenę w kosmos to później aktualizacja z niższą ceną. 

Chyba pogoda ma trochę wpływ