Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie tak nie jest napisane. Wszedzie ze 70% i 85%. U mnie wyszlo 60% w tym roku, przejrzalem historie wplat i juz jednego roku tak mialem, ale wtedy byla u mnie kontrola, teraz nie. Rudy sobie procentuje nasza kasa. Usmiechajcie sie brygada. 

Opublikowano
Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

W pozniejszych artykulach juz pomineli slowo "DO". A wiec jest szansa ze przyjda w calosci i za nic nie ucieli. 

dostałes ja 0

Opublikowano

Ej. Dobra. Widzę że wszyscy mają dylematy o co chodzi. Wg tego co ARiMR podało to 85% tych starych podstawowych wypłaci i 70% ekoschematow. I policzyłem i wyszło że miało byc 30% więcej niż ta kwota co dostałem. Trzeba dzwonić do powiatowego żeby wydali jakąś decyzję czy czekać na coś? 

Opublikowano

Przecież nie wydają ci żadnej decyzji na dzisiaj czy jutro, decyzję dostaniesz na koniec jak zamkną wniosek, w tym roku robią z ludzi idiotów bo nawet w finanse nie podawają jakie kwoty i za co, a zawsze było 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kampl napisał(a):

Ej. Dobra. Widzę że wszyscy mają dylematy o co chodzi. Wg tego co ARiMR podało to 85% tych starych podstawowych wypłaci i 70% ekoschematow. I policzyłem i wyszło że miało byc 30% więcej niż ta kwota co dostałem. Trzeba dzwonić do powiatowego żeby wydali jakąś decyzję czy czekać na coś? 

Nigdzie nie dzwoń i nie zawracaj dopy dopłat bezpośrednich z ekoschematami węglowymi mogą  płacić w zaliczkach maksymalnie do 70 % decyzje dostaniesz w łape jak dostaniesz mniej niż powinieneś np . nieprawidłowości lub na epue elektronicznie mozesz pobrać  o ile w masz  pojęcie o tym 

Edytowane przez STACH1234
s
Opublikowano

Ja pierdykam chłopy wy serio tak ostatkiem pędzicie, że tylko tych dopłat czekacie jak zbawienia? 

Chłop będzie dzwonił się wykłócać bo mu parę procent za mało dali... 🤦 

Opublikowano

@pedro2 Mi to chodzi tylko o to że robią troche durni z ludzi bo nie podawają w finansach kwot, to po co zrobili tą zakładkę, a kiedy wpłacą to będzie, niekiedy pytam czy ktoś dostaje aby wiedzieć czy coś płacą czy cisza, gdyby miał tylko na dopłaty czekac to już dawno by nie było co jeść 

Opublikowano

Witam , panowie mam pytanie . W kontroli z satelity mam wszystkie działki okej w statusie,  a wniosek jest cały czas "w obsudze ". A dokońca wypłaty zaliczek kilka dni . Czym to może być spowodowane 

Opublikowano
33 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

@pedro2 Mi to chodzi tylko o to że robią troche durni z ludzi bo nie podawają w finansach kwot, to po co zrobili tą zakładkę, a kiedy wpłacą to będzie, niekiedy pytam czy ktoś dostaje aby wiedzieć czy coś płacą czy cisza, gdyby miał tylko na dopłaty czekac to już dawno by nie było co jeść 

1 200 000  wniosków  , średnio 10 płatności na gospodarstwo , pewnie idzie to z automatu , ale tego nie pokazują bo by nic nie robili tylko telefony odbierali w biurach powiatowych , wypłacili zaliczki prawie wszystkim i dalej żle , bo w finansach nie ma . Mając stawki i wniosek sam sobie policz ile tego dostałeś , albo dostaniesz zamiast lamentować 

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Ja pierdykam chłopy wy serio tak ostatkiem pędzicie, że tylko tych dopłat czekacie jak zbawienia? 

Chłop będzie dzwonił się wykłócać bo mu parę procent za mało dali... 🤦 

Pajacu. To ty udzielasz się w zakładce ceny mleka i robisz podsmiechujki że cena spada a skręca cię bo jesteś sam jestes pipa nie rolnik i co chwila ci się zmienia.  Mam dużo ziemi. I dla mnie różnica paru procent to twoja wypłata. Więc spadaj boś wk***iajacy. I nie ja jeden co ci tak powie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

To czego płaczesz, na wypłatę płatności mają czas do 30 czerwca, zakup odpowiednia ilość  stoperanu i czekaj cierpliwie

41 minut temu, kampl napisał(a):

Pajacu. To ty udzielasz się w zakładce ceny mleka i robisz podsmiechujki że cena spada a skręca cię bo jesteś sam jestes pipa nie rolnik i co chwila ci się zmienia.  Mam dużo ziemi. I dla mnie różnica paru procent to twoja wypłata. Więc spadaj boś wk***iajacy. I nie ja jeden co ci tak powie

Kolejny wielki rolnik czekający tylko na dopłaty. Jesteś papudrak  a nie rolnik, skoro czekasz na każda złotówkę z dopłat, jesteś zwykłym dopłatowcem a nie rolnikiem skoro nie możesz wyżyć z tego dużego areału. 

Jak tak to wielcy patrioci, zwolennicy opuszczenia UE, jak parę złoty na horyzoncie, to się zesrać chcą, bo nie mogą doczekać się na dopłaty.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, jacor73 napisał(a):

To czego płaczesz, na wypłatę płatności mają czas do 30 czerwca, zakup odpowiednia ilość  stoperanu i czekaj cierpliwie

Kolejny wielki rolnik czekający tylko na dopłaty. Jesteś papudrak  a nie rolnik, skoro czekasz na każda złotówkę z dopłat, jesteś zwykłym dopłatowcem a nie rolnikiem skoro nie możesz wyżyć z tego dużego areału. 

Jak tak to wielcy patrioci, zwolennicy opuszczenia UE, jak parę złoty na horyzoncie, to się zesrać chcą, bo nie mogą doczekać się na dopłaty.

Jestem przeciwny wyjściu z UE. Sprzedaję byki, mleko i zboże, ojciec świnie. Jestem wystarczającym rolnikiem czy jeszcze nie? Mogę wyżyć, nie mam z tym problemu. Nie można po prostu zapytać o cokolwiek na tym forum bo od razu ktoś dorabia teorie że rolnik czeka na każdą złotówkę? Skoro podali jakie procenty zostaną wypłacone zł, a suma się nie zgadzała to mnie to zastanawiało dlaczego