Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Panowie gdzie podłączyć dodatkowy rozdzielacz  Czy najlepiej jest wpiąć się w plecak czy bezpośrednio pod pompę i gdzie dać powrot..Chodzi mi o zasilanie i powrót 

Edytowane przez Pawel197890
Opublikowano
2 godziny temu, Pawel197890 napisał(a):

Panowie gdzie podłączyć dodatkowy rozdzielacz  Czy najlepiej jest wpiąć się w plecak czy bezpośrednio pod pompę i gdzie dać powrot..Chodzi mi o zasilanie i powrót gdzie

Gdzie mieszkasz?

Opublikowano

Daleko, ja pod Wrocławiem, mam  dobrego fachowca z Archimedesu który pracował przy rozdzielaczach, ogarnał by Ci to bez problemu, z tego co wiem to podłączal się pod plecak.

Teraz, Minkes napisał(a):

Daleko, ja pod Wrocławiem, mam  dobrego fachowca z Archimedesu który pracował przy rozdzielaczach, ogarnał by Ci to bez problemu, z tego co wiem to podłączal się pod plecak. Powrót najlepiej do tego korka pod plecakiem

Opublikowano
8 minut temu, Minkes napisał(a):

Daleko, ja pod Wrocławiem, mam  dobrego fachowca z Archimedesu który pracował przy rozdzielaczach, ogarnał by Ci to bez problemu, z tego co wiem to podłączal się pod plecak.

Masz może fotki jak to dokładnie podłączyć?

Opublikowano
26 minut temu, agrofix224 napisał(a):

O ile nie ma potrzeby montowania rozdzielacza na stałe to można skompletować taki zestaw podpinany pod złącze.

Pod złącze to nie ma problemu chodzi mi o niezależne podłączenie 

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

to nie masz wogole wyjść?

też mnie to zastanawia właśnie, myślałem że potrzebuje np 3 pary wyjść

Opublikowano

Są 2 oryginalnie ale potrzebuje jeszcze 1 

29 minut temu, Pawel197890 napisał(a):

Jedno ewentualnie dwa

23 minuty temu, kuba13x napisał(a):

chodzi o wyjścia z tyłu potrzebne do maszyn?

Dokładnie 

Macie może fotki jak to dokładnie podłączyć?

Opublikowano
11 minut temu, Pawel197890 napisał(a):

Są 2 oryginalnie ale potrzebuje jeszcze 1 

Dokładnie 

Macie może fotki jak to dokładnie podłączyć?

pomyśl może o dzielniku oleju, ja w zetorze też mam 2 wyjścia a potrzebuje aż 4 dlatego zamierzam kupić taki dzielnik sterowany cewką koszt na allegro koło 800zł

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pawel197890 napisał(a):

Dodatkowo potrzebuje do podnoszenia podbieracza w prasie

jak masz 2 wyjścia w ciągniku a potrzebujesz 3 lub 4 to kup dzielnik oleju, podłączasz 2 przewody w te oryginalne 2 gniazda w ciągniku a za to masz 4 wyjścia, oryginalną dźwignią w ciągniku podajesz ciśnienie a guzikiem sterujesz cewką która podaje to ciśnienie na tą pare wyjsc na którą potrzebujesz. Moim zdaniem wygodne rozwiązanie i w ten sposób nie masz miliona przewodów w kabinie😉 Mogę podesłać zdjęcie jak to dokładnie wygląda jeśli chcesz 

Edytowane przez kuba13x
Opublikowano
3 minuty temu, kuba13x napisał(a):

jak masz 2 wyjścia w ciągniku a potrzebujesz 3 lub 4 to kup dzielnik oleju, podłączasz 2 przewody w te oryginalne 2 gniazda w ciągniku a za to masz 4 wyjścia, oryginalną dźwignią w ciągniku podajesz ciśnienie a guzikiem sterujesz cewką która podaje to ciśnienie na tą pare wyjsc na którą potrzebujesz. Moim zdaniem wygodne rozwiązanie i w ten sposób nie masz miliona przewodów w kabinie😉 Mogę podesłać zdjęcie jak to dokładnie wygląda jeśli chcesz 

Podeślij i jak to się ma co do ceny 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pawel197890 napisał(a):

Podeślij i jak to się ma co do ceny 

te dwa przewody wpinasz pod 2 stare gniazda w ciągniku, nie trzeba bezpośrednio do pompy, tym sposobem jak widać masz 4 gniazda (jedna para zielona druga czerwona) u góry jest cewka z przewodem do której trzeba podprowadzić prąd i wpiąć jakikolwiek guzik, guzikiem przełączasz pare wyjsc (zielona czerwona) a oryginalną dźwignią w ciągniku podajesz ciśnienia i w ten sposób bez przeróbki w kabinie jedną dźwignią sterujesz aż 4 wyjścia hydrauliczne. Ten guzik najlepiej zamontować na tej dźwigni i wtedy to już w ogóle pełna wygoda, właśnie tak samo chce zrobić w swoim zetorze za pare dni koszt 800 zł na allegro. Jak masz jakieś pytania to pisz

Screenshot_20250202_085847_Allegro.jpg

Edytowane przez kuba13x
Opublikowano
8 minut temu, kuba13x napisał(a):

te dwa przewody wpinasz pod 2 stare gniazda w ciągniku, nie trzeba bezpośrednio do pompy, tym sposobem jak widać masz 4 gniazda (jedna para zielona druga czerwona) u góry jest cewka z przewodem do której trzeba podprowadzić prąd i wpiąć jakikolwiek guzik, guzikiem przełączasz pare wyjsc (zielona czerwona) a oryginalną dźwignią w ciągniku podajesz ciśnienia i w ten sposób bez przeróbki w kabinie jedną dźwignią sterujesz aż 4 wyjścia hydrauliczne. Ten guzik najlepiej zamontować na tej dźwigni i wtedy to już w ogóle pełna wygoda, właśnie tak samo chce zrobić w swoim zetorze za pare dni koszt 800 zł na allegro. Jak masz jakieś pytania to pisz

Screenshot_20250202_085847_Allegro.jpg

Napisz do mnie na nikidance832@gmail.com

Opublikowano
44 minuty temu, kuba13x napisał(a):

Ten guzik najlepiej zamontować na tej dźwigni i wtedy to już w ogóle pełna wygoda, właśnie tak samo chce zrobić w swoim zetorze za pare dni koszt 800 zł na allegro.

Samemu można złożyć za 450, 250 elektrozawór , 200 4 gniazda i 2 przewody, i ja bym to wpiął bezpośrednio tam gdzie wychodzą oryginalne gniazda bo tak będzie bardzo dziwnie wyglądało 

Opublikowano
10 minut temu, raven18 napisał(a):

Samemu można złożyć za 450, 250 elektrozawór , 200 4 gniazda i 2 przewody, i ja bym to wpiął bezpośrednio tam gdzie wychodzą oryginalne gniazda bo tak będzie bardzo dziwnie wyglądało 

można wpiąć w obecne gniazda a można i je wywalić I wpiąć się do pompy odrazu jak kto woli tak zrobi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kuba13x napisał(a):

można wpiąć w obecne gniazda a można i je wywalić I wpiąć się do pompy odrazu jak kto woli tak zrobi

Lepiej nie podłączać dzielnika strumienia bezpośrednio pod pompę hydrauliczna.

Trzeba też jakoś zamocować guzik aby było wygodnie z tego potem korzystać.

Nie wiem czy nie lepiej zamontować rozdzielacz 1-2 sekcyjny 80l bezpośrednio pod pompę, a tuleja ciśnieniową zasilić podnośnik i dać wolny spływ z tego rozdzielacza tam gdzie oryginalnie jest spływ z rozdzielacza rbs.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-hydrauliczny-dodatkowej-sekcji-rozdzielacza-z-dzielnikiem-szybkozla-15003911599

https://allegro.pl/oferta/elektrozawor-dzielnik-6-2-zawor-el-12v-50l-1-2-nc-12842523669

nie wiem czy te 2 przewody i szybkozłącza są warte ponad 500zl

Edytowane przez Przemek00
Opublikowano

Założyciel tematu niech sprawdzi, czy z przodu plecaka, od czoła, nie z góry, nie ma wkręconej, mniej więcej na środku, śruby, bodajże szesnastki. Jeśli jest, to jest nią zaślepiony kanał do podłączenia dodatkowego rozdzielacza. 

• Thanks 1