Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, odrion napisał(a):

Źle spojrzałem. Za taką cenę to tym bardziej bym nie kombinował. Architekt powinien być najlepszym rozwiązaniem, toprex budżetowym, a 0.5l protio I tebu super budżetowym. To co Jacek podał wyżej powinno być lepsze niż Architekt, ale czy da efekt warty dodatkowego zachodu, tego nie wiem. 

Sądzisz że opłacalna jest 3 zabiegowa ochrona? Jeśli tak to co byś zaproponował? 

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Zamawiał ktoś z agroloku zestaw na t1 w rzepaku proponują jakos swój Repak w cenie 80zł na ha.🤔 zna ktoś skład ? 

Paklubotrazol i difenokonazol bodajże.

Opublikowano

podaja,ze w polowie marca bedzie 15 st, ale w nocy 5. czy wjechanie z tebu bedzie dobrym pomyslem? nie za zimno? zdecydowalem ze po 3 tyg juz na wieksza rosline pojade protiokonazol, ale tylko jaka dawka? potem platek i poprawka platka.

• Root Admin
Opublikowano

Patrz na średnia dobowa, gdybym miał się oglądać na nocki to nic bym nie opryskal. Idealnie jest zrobić oprysk koło południa żeby kilka godzin było cieplutko a później to już bez znaczenia 

Opublikowano
5 godzin temu, yacenty napisał(a):

nie mam zdania co do miedzi systemicznej, nie stosowałem jeszcze

a jeśli chodzi o rzepak to planuje w środę przywalić pełną zupkę mikro + inazuma, od srody u nas ma być już bardzo ciepło

Jaki stosujesz bor? Nie gryzie się z Inazuma?

Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Zamawiał ktoś z agroloku zestaw na t1 w rzepaku proponują jakos swój Repak w cenie 80zł na ha.🤔 zna ktoś skład ? 

W zestawie jest 0,25-0,33l/ha zamiennika Toprex i 0,5-0,66l tebukonazolu

• Thanks 1
  • Root Admin
Opublikowano
8 minut temu, Minkes napisał(a):

Jaki stosujesz bor? Nie gryzie się z Inazuma?

Ja wszystkie mikrusy jadę z intermagu, więc bormax turbo 

Opublikowano
10 minut temu, SawekBraczyk napisał(a):

Ktoś robi budżetowo rzepak? Na dwóch zabiegach Fungi? 

Toprex 0,35 i drugi tebu 0,5 czy budżetowo to do uzgodnienia wychodzi 109/ha

Opublikowano

Jak jesienią poszedł toprex to na t1 też można go użyć?

Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

Ktoś robi budżetowo rzepak? Na dwóch zabiegach Fungi? 

metko 1litr albo toprex 0,5 i później litr propulsa, do tej pory było git, chce spróbować teraz taki przedzabieg

Opublikowano
3 minuty temu, STIG13 napisał(a):

Ja w tamtym roku nie do końca byłem zadowolony z efektu litra caramby. Jeśli bym znowu tak robił to pewnie z dodatkiem moddusa

Pod jakim względem? 

• Root Admin
Opublikowano
6 minut temu, STIG13 napisał(a):

Ja w tamtym roku nie do końca byłem zadowolony z efektu litra caramby. Jeśli bym znowu tak robił to pewnie z dodatkiem moddusa

Na jesień poszło 60g metkonazolu i rzepak i zdrowy i skrócony 

Opublikowano (edytowane)

Moje zdanie też jest nie miarodajne bo musiałbym w jednym roku pole podzielić na pół. Po pół litra toprexu na wiosnę miałem mocniejszy efekt zatrzymania pędu głównego. Bardziej wypchnął pędy boczne. Chyba Jurczyk Farm jak oglądałem kiedyś to też mówił że dodają do caramby moddus. Ale jak pisałem nie było to w jednym sezonie 

Edytowane przez STIG13
Opublikowano

Ja rezygnuje z zabiegu na zielony pak bo moim zdaniem nic on nie wnosi w ochronie. Dwa lata jechałem na zielony pak protio z azoksy i zwyżka plonu i zdrowotność lanu niezauważalna. wiem że zmiennych zbyt dużo,ale tym razem spróbuję zrobić zabieg gdy tylko zacznie kwitnąć a drugi już w końcowej fazie kwitnienia. W tym drugim zabiegu pictor lub propulse, a w pierwszy sam jeszcze nie wiem. Protio i ewentualnie co?

Opublikowano

tez zrobilem raz na zielony pak, potem opoznilem platek i katastrof gotowa. na platek trzeba jechac jak kwitnie 30 % pakow, a oo tygodniu sie powtarza. gdy zaczynaja leciec platki, chocby jeden to juz za pozno. sprawdzone, przetestowane zgodnie z tym co wyczytalem.

Opublikowano
13 godzin temu, Andpol napisał(a):

Łączyłem nic się nie działo i chwasty brało.

A jakie dawki dawałeś?normalnie litr korvetto i jaka dawka labradora

10 godzin temu, pitr800 napisał(a):

Od 3 lat na wiosnę daję toprex, może najtańszy nie jest ale daję radę. Mam inne pytanie mikroelementy  bor zawsze daje z dr green, ale on taki tani nie jest i denerwuje mnie że na filtrach i sitku zostaje po nim piach, nie rozpuszcza się tak idealnie. Ma ktoś doświadczenie z insolem na rzepak albo jakimś innym produktem. Chodzi mi po głowie coś w płynie i żeby nie podnosiło zbytnio ph

Bo trzeba rozpuszczać w letniej wodzie z dr Greena,tani nie jest ale weź sobie sprawdź jaka ilość mikro w 1 kg, nie znalazłem na rynku firmy która ma w swojej ofercie więcej mikro w 1 kg upakowane