Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio oglądałem dokument o systemie emerytalnym. W nim była sytuacja jak pacjent przychodzi do lekarza i sprawdza ogólny swój stan zdrowia. Na to lekarz mówi brawo jest pan w świetnym, przed panem 50 lat życia. O nieee za co będę tak długo żył...

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał(a):

Chemia ci ludzie nie dożyją emerytury.

Tez tak samo u was pełno pogrzebów teraz.Po kilka w tygodniu a kiedyś jeden na miesiąc.

długość życia sukcesywnie się zwiększa

Opublikowano
1 godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Od kiedy będzie można składać wnioski na dopłatę do nawozu sąsiad się pyta bo saletra już blisko 2 tyś 😁

Powiedz mu, że agrofoto czytają doradcy kandydatów na prezydenta. Pomysł sie przyjmie i obietnicą wyborcza bedzie.

Trochę cierpliwości 😀 

Opublikowano
7 minut temu, Marl napisał(a):

Powiedz mu, że agrofoto czytają doradcy kandydatów na prezydenta. Pomysł sie przyjmie i obietnicą wyborcza bedzie.

Trochę cierpliwości 😀 

Twierdzi że jak będzie dopłata to tylko do Polskiego nie importu i że importerzy zostaną z tym co ściągnęli do nas  😁

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Kiedyś mialo się żyć  długo i spokojnie. A teraz jest model życia krótki ale intensywny. 

Jak polska świnia - krótko a dobrze 😅

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Jaki zlot specjalistów. Przychodzą na forum rolnicze poopowiadać swoje mądrości. Nie ma forum spawaczy magazynierów czy innych programistów. Wszyscy chcą odreagować i wyżyć się jak ciężko w rolnictwie...

W końcu rolnik to taki akrobata, weterynarz, mechanik, murarz, spawacz, programista i wiele więcej umiejętności w jednym zawodzie 😅

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, kampl napisał(a):

To już się 10 tys na etacie zarabia? 

Te 10 tys, to nie jest obecnie jakaś bajeczna suma, większość kierowców na międzynarodówce w dobrych firmach tyle zarabia, korzystałeś ostatni z usług firm z branży budowlanej?

megAN 1850

8 godzin temu, yacenty napisał(a):

Ty jesteś częścią tej społeczności więc tylko się chwalisz czy zalisz?

Ja, w odróżnieniu od większości, nie mam potrzeby robić jednego i drugiego😁

saletrzak węgierski 1700

Opublikowano

Branża budowlana to jakiś absurd. Wiem bo ostatnio sporo remontowałem, połowę prac robiłem sam i nie uważam by były to jakieś wybitnie trudne sprawy a przychodzi gościu zawoła 1000zl dniówki, wiadomo że zrobi lepiej niż ja no ale bez kitu. 

• Like 1
Opublikowano

Kwoty napompowane jak ceny ciągników. Najpierw czyste powietrze deweloperka buduje na hurra nic na spokojnie tylko sraczka i szukanie Zdziskow Mietków i Januszy budowlanki płaci im się nieadekwatne pieniądze do sytuacji rynkowej a później mamy stawki i patologię. Jak już wszyscy się przyzwyczają to tylko w górę jeden patrzy na drugiego i a ludzie głupi jeszcze by płacili żeby szybciej przyszedł. W imię czego ten cyrk żeby podjazd lepiej wyglądał czy płytki w kuchni czy łazience. Imprez w domu i tak nikt nie robi żeby tego dzieła sztuki nikt nie zniszczył. Imprezy też na 2-3 lata do przodu trzeba planować kiedy dziecko się urodzi i już sale zamawiać kto tu jest normalny? Ludzie głupi to jak ich nie kroić 

• Like 3
Opublikowano

No 

Godzinę temu, kampl napisał(a):

Branża budowlana to jakiś absurd. Wiem bo ostatnio sporo remontowałem, połowę prac robiłem sam i nie uważam by były to jakieś wybitnie trudne sprawy a przychodzi gościu zawoła 1000zl dniówki, wiadomo że zrobi lepiej niż ja no ale bez kitu. 

no nowym to wszystko idzie lepiej ogarnąć ale przerabiać stare to trzeba też trochę nerwów sobie napsuć. Ale wgl i podejście do budowlanki, dziś wszędzie siatki, ekstra kleje, gruntów co nie miara bo inaczej po roku odpadnie, potem to ludzie powielają i sami sobie często biją kosmiczne koszty, zamki budowali i jakoś do dziś stają.

Rośliny już pobrały azot siany 20 stycznia?

a i pamiętajcie że druga dawka max 6 tygodni po pierwszej bo spadek plonu.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Te 10 tys, to nie jest obecnie jakaś bajeczna suma, większość kierowców na międzynarodówce w dobrych firmach tyle zarabia, korzystałeś ostatni z usług firm z branży budowlanej?

megAN 1850

Ja, w odróżnieniu od większości, nie mam potrzeby robić jednego i drugiego😁

saletrzak węgierski 1700

A ile ten kierowca jest w domu ,żona i dzieci nie znaja go

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wilkołak napisał(a):

A ile ten kierowca jest w domu ,żona i dzieci nie znaja go

Znają, znają...

Bywa że ktoś na co dzień w domu, a nieobecny, a inny będąc często po za domem, nadrobi w trzy dni...

Tu nie zawód, a charakter, osobowość...ważna...

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał(a):

10 tys, to nie jest obecnie jakaś bajeczna suma

Zarabiam z 7-8x tyle, ile w pierwszej pracy, ale nie widzę żeby mój poziom życia jakoś strasznie wzrósł w stosunku do tamtych czasów.  Więcej masz, więcej wydajesz, inflacja. Tyle, że mam więcej "rzeczy",  których utrzymaniem też kosztuje. No i więcej kredytów, których kiedyś bym nie miał za co spłaca . Ale ja nigdy nie potrafiłem odkładac.

A tak bardziej w temacie, to lokalne firmy saletra  w jednej 1990, w drugiej jeszcze od wczoraj nie ustalili, w trzeciej 1915.

Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał(a):

Chemia ci ludzie nie dożyją emerytury.

Tez tak samo u was pełno pogrzebów teraz.Po kilka w tygodniu a kiedyś jeden na miesiąc.

Co chwilę ktoś, wiek od 30 do 60 lat, często jakieś problemy z sercem lub skrzep i wlzawal lub udar . Nawóz naturalny dogadany 40zl tona kurzaka na pelecie. Zobaczymy co to warte . 

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

chwilę ktoś, wiek od 30 do 60 lat, często jakieś problemy z sercem lub skrzep i wlzawal lub udar

Echch...

Jak to wszystko teraz inaczej ..kiedyś to ludzie nie umierali ..rodzili się...i żyli....aż do śmierci...zazwyczaj ..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Co chwilę ktoś, wiek od 30 do 60 lat, często jakieś problemy z sercem lub skrzep i wlzawal lub udar . Nawóz naturalny dogadany 40zl tona kurzaka na pelecie. Zobaczymy co to warte . 

I masz moze juz sklad?

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Echch...

Jak to wszystko teraz inaczej ..kiedyś to ludzie nie umierali ..rodzili się...i żyli....aż do śmierci...zazwyczaj ..

Kiedyś zdaje się ludzie dłużej żyli 🤔 teraz wielu emerytury nie dożywa. No i samobójstwa też często ostatnio wśród młodych i nie tylko.

27 minut temu, ahten napisał(a):

I masz moze juz sklad?

Sam będę robił, te co dostałem to na azot i jakieś pierwiastki  N 2,1 kg/t jest niby. 

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Sam będę robił, te co dostałem to na azot i jakieś pierwiastki  N 2,1 kg/t jest niby

Azotu jakoś mało jak na kurczak , bydlęcy ma chyba 3 kg w tonie 

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Kiedyś zdaje się ludzie dłużej żyli 🤔 teraz wielu emerytury nie dożywa. No i samobójstwa też często ostatnio wśród młodych i nie tylko.

Grześ, trochę pleciesz .. weś aby statystyki przeczytaj 

Średnia wieku ..

...jakoś tak to jest, że widzi się to, co się chce ujrzeć ...nawet na chmury patrząc... ..

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Grześ, trochę pleciesz .. weś aby statystyki przeczytaj 

Średnia wieku ..

...jakoś tak to jest, że widzi się to, co się chce ujrzeć ...nawet na chmury patrząc... ..

To mówisz że ludzie co raz dłużej żyją? 🤔