Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

A po co było czekać do tej pory? Kto miał kupić to już dawno kupił, a lebiegi jak zwykle liczą na cud, że darmo będzie... 🤭

Zdecydowana większość chwali się, że dopłaty już w całości dostali więc kasa raczej była. 

Czerwona lampka już w grudniu się żarzyła, że coś jest na rzeczy. Cła na wschodnie, problemy GA...

Jeszcze będzie taniej liczą na to ci którzy nie kupili nadzieja zawsze umiera ostatnia 😁

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał(a):

A po co było czekać do tej pory? Kto miał kupić to już dawno kupił, a lebiegi jak zwykle liczą na cud, że darmo będzie... 🤭

Zdecydowana większość chwali się, że dopłaty już w całości dostali więc kasa raczej była. 

Czerwona lampka już w grudniu się żarzyła, że coś jest na rzeczy. Cła na wschodnie, problemy GA...

Uwierz mi że są rolnicy którzy nie wiedzą ani nic o cłach ani o problemach GA. Żyją swoim życiem, zero zainteresowania światem zewnętrznym, sam znam rolników którzy nawóz zawsze zamawiają koniec marca/początek kwietnia

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Uwierz mi że są rolnicy którzy nie wiedzą ani nic o cłach ani o problemach GA. Żyją swoim życiem, zero zainteresowania światem zewnętrznym, sam znam rolników którzy nawóz zawsze zamawiają koniec marca/początek kwietnia

To jak z nasionami kukurydzy niektórzy już listopad/grudzień kupują a duża część dopiero przed samym siewem 😁

Opublikowano
35 minut temu, krilan06 napisał(a):

Są wszędzie. 

Koleżka dzwoni po nawóz jak rozsiewacz podpina.

Ja tam jestem chory jak nie jestem zawczasu zaopatrzony 

Chłopa męczę od połowy stycznia kiedy qq dojedzie, mimo iż od początku mówił, że w pierwszej połowie lutego dopiero jemu zjadą. 

Ale ci, którzy dają radę obsłużyć forum i po 15 postów dziennie ładować raczej nie sposób żeby nie zauważyli takich informacji 

Opublikowano
42 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Jak sypie 200 kg. na hektar albo mniej i ma kilka hektarów to pier**l... przewalanie i składowanie za kilka zł.  jak braknie albo  będzie za drogi to nie posypie wcale  i złoży wniosek o susze . Ci co kupili nawóż wcześniej i taniej napędzają spirale podwyżek  które ci co nie kupili mają w dopie  

Opublikowano

Po reakcji sądzę że nawozy były za tanie i dlatego część patriotów wstrzymywała się z zakupem w trosce o dobrobyt grupy azoty teraz chyba już kupią ? czy musi być jeszcze drożej aby ich zadowolic 

Opublikowano
8 minut temu, v11 napisał(a):

Po reakcji sądzę że nawozy były za tanie i dlatego część patriotów wstrzymywała się z zakupem w trosce o dobrobyt grupy azoty teraz chyba już kupią ? czy musi być jeszcze drożej aby ich zadowolic 

Teraz to każdy będzie czekał na obniżkę i zapewne taka nastąpi wydaje mi się że sztucznie ceny są podniesione bo przecież rzekomo tyle z importu przyjechało że grupa azoty chce cła nakładać więc coś tutaj jest nie tak skoro tyle go przyjechało i jest u nas to chyba powinien być tańszy 😁

Opublikowano

Oj alpaczino ......

To że dużo najechało to nie znaczy że musi być tanio 

Nawóz stanieje to fakt  tylko że najwcześniej maj - czerwiec .

Jeśli masz zamiar wtedy ruszać z 1 dawko to powodzenia ....

Opublikowano

Na nawozowych świrach co walą tonę na hektar ani cena ani pogoda wpływu nie ma , popyt tworzą ci dla których 2000 za saletre jest drogo i dla większości nie do zaakceptowania 

Opublikowano
14 minut temu, kuzaj63 napisał(a):

Oj alpaczino ......

To że dużo najechało to nie znaczy że musi być tanio 

Nawóz stanieje to fakt  tylko że najwcześniej maj - czerwiec .

Jeśli masz zamiar wtedy ruszać z 1 dawko to powodzenia ....

Ale tak działa rynek w większości jak jest czegoś mało drożeje jak jest czegoś dużo tanieje ale tutaj chyba działa zwykła manipulacja cenami bo wiedzą że ludzie i tak muszą kupić wielu liczy na cud że stanieje bo wybory się zbliżają i zapewne tak będzie tylko jak piszesz w czerwcu. Nawozu jest sporo ale ci co handlują już nie zakupują takich ilości w obawie żeby z tym nawozem nie zostać jak to było w poprzednich latach. Ja tylko się zastanawiam dlaczego nie można kupić nawozu bez pośrednika jeżeli ktoś zamawia ilości cało samochodowe po co pośrednik ma zarabiać skoro on często przekieruje tylko transport z grupy azoty na gospodarstwo i wystawi fakturę 

• Root Admin
Opublikowano
19 minut temu, Stach123 napisał(a):

Na nawozowych świrach co walą tonę na hektar ani cena ani pogoda wpływu nie ma , popyt tworzą ci dla których 2000 za saletre jest drogo i dla większości nie do zaakceptowania 

Bo te świry kupują saletrę po 1200 1300 a nie po 2000 jak tym nie swirom jest drogo

Opublikowano

Skoro rosyjskie nawozy zalewają unie europejską  , unia się broni i wprowadza cła  , a przy okazji paniki się podnosi cenę  wewnątrz unijnej produkcji , zamiast utrzymywać na stałym poziomie  czyniąc  ten produkt   konkurencyjny   to jak to nazwać żeby nie iść na urlop  ??

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Jak sypie 200 kg. na hektar albo mniej i ma kilka hektarów to pier**l... przewalanie i składowanie za kilka zł.  jak braknie albo  będzie za drogi to nie posypie wcale  i złoży wniosek o susze . Ci co kupili nawóż wcześniej i taniej napędzają spirale podwyżek  które ci co nie kupili mają w dopie  

Jak robi na etacie i za 168 h. w miesiącu dostaje 8 tys. netto, to uwierz że też ma w d*pie to, czy nawóz kosztuje 1700 albo 2000, tymbardziej jak potrzebuje go 10 ‐ 12 ton 😎

Opublikowano
6 minut temu, boogie7 napisał(a):

Jak robi na etacie i za 168 h. w miesiącu dostaje 8 tys. netto, to uwierz że też ma w d*pie to, czy nawóz kosztuje 1700 albo 2000, tymbardziej jak potrzebuje go 10 ‐ 12 ton 😎

Jest tu kilku co cwaniaczy ale ogródek z przyjemności czy z innego powodu obrabia w końcu są rejony gdzie po 100 tys ha jest warte, dlatego każdy ładnie gada ale milion czy więcej ulokowane w ogródku nie każdy ma chyba że zakopane złoto...

Opublikowano

Jeżeli uprawiam ziemię to nie jest istotne ile ona kosztuje. Czy ten ogródek jest warty milion ,dwa czy sto tysiècy. I tak ha swojej ziemi nie sprzedam, jezeli kupuję to wtedy cena sie liczy.

Polidap 3200 plus vat

Opublikowano
9 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Zauważyłem  ogłoszenie i z ciekawości zapytałem czy ktoś dzwonił 😁

A to nie wiesz, że tutaj ludzie piszą tylko o samych sukcesach, jak to oni tanio w dołku nawóz kupili, o porażkach i wtopach raczej tu nie wyczytasz🤫

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

A jaki to sukces zapie-ć całe lato i wyjść na minus. Wszyscy widzą u nas tylko kasę i podnoszą wszystko uj wie ile by dorównać 30 procentowym podwyżkom.

• Root Admin
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał(a):

A to nie wiesz, że tutaj ludzie piszą tylko o samych sukcesach, jak to oni tanio w dołku nawóz kupili, o porażkach i wtopach raczej tu nie wyczytasz🤫

Ty jesteś częścią tej społeczności więc tylko się chwalisz czy zalisz?

Opublikowano

Tu ludzie zarabiają po 8 tyś z hektara ziarka, a zaraz się przejmują że na nawożeniu 200 zł przepłacili 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Mi zostało do kupienia 4 tony rsm S, a łobuzy nie chcą mi przetrzymać w zbiorniku, żebym opryskiwaczem podjechał za jak będę lał i jest problem. Drugi sprzedawca trzyma, ale tam nie mają rsm z siarka i problem. Gdybym wiedział, że tak zdrożeje to bym mauzery kupił.

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał(a):

Tu ludzie zarabiają po 8 tyś z hektara ziarka, a zaraz się przejmują że na nawożeniu 200 zł przepłacili 🤣

Zarabiają 10 tys na etacie a ziemię z miłości i jako hobby uprawiają. Nawóz czy 1.5 czy 5 tys kupują i się śmieją z cen. Teraz wszyscy się budzą ze snu i bajkowych opowieści. 3-4 uprawia ziemię na wsi reszta bierze dopłaty hobbysta koło mnie uprawia ale kilkanaście lat nie dawał polifoski i zbiera po 2-3 tony w sumie mu nie zależy bo lubi po powrocie z Niemiec połowić i pojeździć traktorem po polu...

• Thanks 2
Opublikowano
12 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Bierz telefon i dzwoń a zobaczysz że cena taka aby klienta zainteresować i aby zadzwonił a w realu 500 zł drożej 

12 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Bierz telefon i dzwoń a zobaczysz że cena taka aby klienta zainteresować i aby zadzwonił a w realu 500 zł drożej