Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, seba836 napisał(a):

Czekacie czy kupujecie jaka najniższa cena u was za saletrę?

Może jak się obkupią coś spadnie dużo osób bierze na pierwszą dawkę narazie 😁 

Opublikowano

U nas kizerytu już któryś rok z rzędu w lokalnych skupach nie ma, jest tylko ten z Siarkopolu ale mój rozsiewacz nie jest w stanie go wysiać tj męka nie dość że jest mokrawy to się klinuje i jeszcze bardzo mieli się.

Opublikowano

Co Ty gadasz. Rozsypałem w tamtym tygodniu 3t i nic się nie zapchało ani nie zalepiło, nawet się nie kurzy. Mi się podoba bardzo i co roku teraz będę go stosował. Wczoraj dostał trochę deszczu i granulki już się rozpływają 

Opublikowano
16 godzin temu, yacenty napisał(a):

W czerwcu można było kupić rsm po 1100-1150. Ja przegapiłem i musiałem już kupić po podwyżce więc kosztował 1250. Czyli analitycy agrofoto mieli rację a że ty czekałeś to masz po 1600 teraz 

RSM a saletra to jednak trochę inne nawozy, nawet biorąc pod uwagę ich formę użytkowa ( ciecz a ciało stałe ). Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem. Saletra była najtaniej w moim rejonie 1300 netto, jednak sporo jeszcze jest do tej ceny "analitycznej". ( tzn te wspomniane 1000 zl za saletra ).

Teraz mamy w TPI nawet 1850 za saletra. Ja kupowałem w czerwiec 2024 ( około 1500 zl), październik 1470 zl.ceny brutto. Brakuje tylko mocznika, bo faktycznie przegapiłem. Myślałem, że spadnie cena do kwietnia ale teraz idzie jednak w gore. Jak już będzie, w kwietniu się zdecyduje ostatecznie co zakupić.

Opublikowano (edytowane)

Dzis zamowilem auto import 34.4% ruska po 1550netto. Anvistar proponowali 1635. Mówią, że po połowie lutego ma już tanieć i większość handlowcow tak twierdzi. Jesli tak bedzie, to kupie wtedy jeszcze auto rsm32. 
Załapałem rzepak teraz po 2400netto, więc i tak lepiej wyszlo niz sprzedac rzepak po 2100 i kupic saletre po 1400.

Edytowane przez Rowan
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tigon napisał(a):

U nas kizerytu już któryś rok z rzędu w lokalnych skupach nie ma, jest tylko ten z Siarkopolu ale mój rozsiewacz nie jest w stanie go wysiać tj męka nie dość że jest mokrawy to się klinuje i jeszcze bardzo mieli się.

W tym roku siałem i powiem że rewelacyjnie , praktycznie bez pyłu, a miałem porównanie z dwuletnim macrospeed green.  Ten palił niemiłosiernie.

Parę lat temu miałem też siarkopol i faktycznie był bardziej pylisty jak w tym roku.

No i jeszcze jedna sprawa - prędkość siewu. Im wolniej jeździsz tym więcej mąki zrobisz

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Pewno Tramp działa.

Na początku stycznia był gaz w bardzo podobnych cenach ... Na pewno to efekt starego dziada wysmarowanego samoopalaczem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Tadz wiesz co powiedział co chce zrobić.

Lepiej niech uważa na to co gada, bo jak za bardzo zacznie szaleć, to cały świat się odwróci plecami i skończy się "America Great Again" ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

A mam do ciebie takie pytanie dlaczego nie lubisz trampa znowu lubisz Tuska jak ktoś coś napisze to zaraz ty pierwszy.

Nie lubię bo dla Polski jego władza w USA to nic dobrego ...

• Haha 3
Opublikowano
33 minuty temu, Daros napisał(a):

Notowania gazu -20 procent dziś co się dzieje ? 

Pokaż te notowania, dla rozliczeń w europie obowiązują notowania TTF z giełdy w Rotterdamie.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla Polski też ... Podniecają się nim tylko prawaki z wypranymi mózgami przez pewną telewizję ...

Dobrze tylko mnie dziwi ze jak ktoś coś napisze to do 5 minut i jesteś pierwszy normalnie jak byś pilnował.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v