Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Tak i na nawozy czekalem ponad 2tyg jak pelny plac nawozow... A na saletre jeszcze czekam...

a Ty myslisz że gdzieś kierowca już grzeje auto bo w poniedziałek rolnik zamówi nawozy i musi koniecznie szybko dostać ?? 

Opublikowano
22 minuty temu, Sumik napisał(a):

a Ty myslisz że gdzieś kierowca już grzeje auto bo w poniedziałek rolnik zamówi nawozy i musi koniecznie szybko dostać ?? 

Kierowca od posrednika a posrednik im wczesniej przywiezie tym szybciej bedzie mial kase a czym szybciej bedzie mial kase tym szybciej bedzie mogl nia obrocic i tym szybciej wiecej zarobic... Dalej tlumaczyc czy zrozumiales???

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
51 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Tak i na nawozy czekalem ponad 2tyg jak pelny plac nawozow... A na saletre jeszcze czekam...

A to myślisz że Ty jeden w całej Polsce zamawiasz? I nie ma żadnej kolejki. Trafi się że akurat firma zamówiła nawóz i ty za niedługi czas zamówiłeś w tej firmie nawozy to zamiast na firmę wiozą do ciebie. I stąd może ci się wydawać że dziś zamówiłeś i jutro masz. 
tak miałem w tym roku z korn kali. Dziś wieczorem zamówione a jutro rano było na podwórku. Pytam jak on to zrobił że tak szybko dojechało. A kierowca pojechał dwa dni wcześniej. Odstał swoje, załadowali i zamiast wieźć na firmę przywiózł do mnie. Zamówiłbym dzień później i czekałbym kilka dni 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Kierowca od posrednika a posrednik im wczesniej przywiezie tym szybciej bedzie mial kase a czym szybciej bedzie mial kase tym szybciej bedzie mogl nia obrocic i tym szybciej wiecej zarobic... Dalej tlumaczyc czy zrozumiales???

tłumacz dalej... Przy zakupach od posrednika wcale termin dostawy 2 tygodnie nie jest jakimś strasznym. Sam miałem sytuacje gdzie było 6 tygodni i towar dojechał wprost  z produkcji. Odbior nawozów nie wygląda tak że pośredni pali stara jedzie w kolejke i odbiera. 

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Tyle ze godziny na workach sa od 3 w nocy do 9... Przy zamowieniu data dostawy tez nie byla wiadoma dokladnie... Zreszto niech bedzie ze sa zasypani...

Daj Boże niech nawozy beda po 900zl to od razu kilka samochodow sie zamowi i bedzie na jakis czas...

Oczy krwawią. Tylko żeby nie było tak że nawóz 900zł a pszenica 500zł

28 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Z rejonów llu czy skąd 🤔

Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał(a):

A to myślisz że Ty jeden w całej Polsce zamawiasz? I nie ma żadnej kolejki. Trafi się że akurat firma zamówiła nawóz i ty za niedługi czas zamówiłeś w tej firmie nawozy to zamiast na firmę wiozą do ciebie. I stąd może ci się wydawać że dziś zamówiłeś i jutro masz. 
tak miałem w tym roku z korn kali. Dziś wieczorem zamówione a jutro rano było na podwórku. Pytam jak on to zrobił że tak szybko dojechało. A kierowca pojechał dwa dni wcześniej. Odstał swoje, załadowali i zamiast wieźć na firmę przywiózł do mnie. Zamówiłbym dzień później i czekałbym kilka dni 

Przecież dużo ludzi piszę że nie kupi a jednak się okazuje że trzeba czekać dwa tygodnie lub więcej.

W moim przypadku przyjechały dwa auta w wtorek a zamówione w poniedziałek w środę mieli mieć dostawę wagonami.

Ogólnie co widzę to bardzo na kliencie nie zależy.

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Peron napisał(a):

Na chwilę obecną dilerom zbytnio nie zależy na sprzedaży, można wręcz odnieść wrażenie, że odkładają sprzedaż na przyszły rok. 

w grudniu jakoś zawsze firmy dość opieszale przystepują do sprzedaży .

Opublikowano

W październiku szukałem blachy na dom ok. 480 m² byłem w 4 firmach i tylko dwie odezwały się z wycenę to znaczy jedna wysłała ofertę na e-mail i tyle kontaktu a druga przedzwonila z ofertą i wszystko wytłumaczyła była nawet w stanie podać gdzie blacha w takim kolorze i wzorze jest na dachu (widać było że chce pozyskać klienta i go pozyskała).

To samo dotyczy się ŚOR, brałem z firmy z 20 lat a może i więcej, przestałem i nikt się nie odezwał dlaczego.

Opublikowano

Odnośnie blachy przecież to jest zamawiane pod klienta a nie na magazyn. Przyjechało wszystko z całym osprzętem bezpośredni od producenta.

ŚOR biorę i brałem na bieżąco i sprzedający nie zainteresował się dlaczego przestałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Oczy krwawią. Tylko żeby nie było tak że nawóz 900zł a pszenica 500zł

Z rejonów llu czy skąd 🤔

Pszenicy już nie za wiele brakuje do tego , a saletra po 900 to już nie wróci,  bo bajki typu przecież wszystko idzie do góry że cena nie może spaść na te np 900 zł to oni ładnie kit potrafią wcisnąć 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, STACH1234 napisał(a):

Pszenica również na 800 miała nie spaść , a spadła na 600 i nie wykluczone że po 500 nie będzie miał kto zapłacić 

Stachu, przestań śnić, pszenżyto paszowe po 700 mam oferty ...

Opublikowano
27 minut temu, STACH1234 napisał(a):

Pszenica również na 800 miała nie spaść , a spadła na 600 i nie wykluczone że po 500 nie będzie miał kto zapłacić 

gdzie ty żyjesz, centrum kraju paszowa 730 netto 

Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

gdzie ty żyjesz, centrum kraju paszowa 730 netto 

Nie pisałem że jest po 600 tylko że spadła poniżej 800 i np w żniwa  była  po  600  a czasami nawet nikt nie potrzebował po 600 , trochę ponad 10 mln jest zapasu i jak nie będzie klęski nieurodzaju jakiej większej to po kolejnych żniwach na powyżej   500 bym nie liczył .