Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Ktoś wydał kasę żeby te zasobności zbudować więc o czym mowa 

I to są właśnie te pieniądze odłożone na ciężkie czasy. Jest kryzys to trzeba z tego korzystać. Jak koniunktura się poprawi to się odbuduje.

Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

I nie wiem z czego japę cieszysz...mam akurat znajomego stolarza aktywnego w necie, który właśnie nową maszyną się pochwalił 👍 

Pobliską firmą również chwaliła się nową flotą ciężarówek kilka dni temu, a za zboża jeszcze ludzie u nich na kasę czekają. 

O kim mowa 😜

Opublikowano
10 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Ktoś wydał kasę żeby te zasobności zbudować więc o czym mowa 

Sorki ale nie wiem o czym piszesz, co to ma wspólnego z tym co napisałem.

Opublikowano
47 minut temu, Grzesiu90209 napisał(a):

I to są właśnie te pieniądze odłożone na ciężkie czasy. Jest kryzys to trzeba z tego korzystać. Jak koniunktura się poprawi to się odbuduje.

Strzelam że ktoś te zasobności zbudował jeszcze w gorszych czasach niż to co mamy dzisiaj...

• Like 1
Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 20:19, popo73 napisał(a):

Widziałem ogłoszenie na olx saletry z kazastanu za1100 kupował ktoś za info z góry dziękuję.

Zapewne chcą przedpłatę lub część przed dostawą ? 

Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 20:19, popo73 napisał(a):

Widziałem ogłoszenie na olx saletry z kazastanu za1100 kupował ktoś za info z góry dziękuję.

BYĆ MOŻE ta cena jest w Klajpedzie na Liwie a zaliczka to po dostawie saletry do gospodarstwa.

Opublikowano
20 godzin temu, Jurniczek napisał(a):

BYĆ MOŻE ta cena jest w Klajpedzie na Liwie a zaliczka to po dostawie saletry do gospodarstwa.

Pytałem właśnie o tą saletrę to 1200 brutto z dostawą  tyłko przedpłata za całość  dostarczenie do 7 dni 

Opublikowano
12 minut temu, jacek37 napisał(a):

Pytałem właśnie o tą saletrę to 1200 brutto z dostawą  tyłko przedpłata za całość  dostarczenie do 7 dni 

woooow daj znać czy masz takie cochones i wyślesz 30tys w ciemno :D 

Opublikowano
Godzinę temu, ozotek napisał(a):

woooow daj znać czy masz takie cochones i wyślesz 30tys w ciemno :D 

Ludzie więcej wysyłają, co w tym dziwnego? 

Maszyne większą mało kto sprzeda bez przedpłaty. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

noż ku.wa ,,,przychodzi baba do doktora a doktor też baba ,,,,,,myślenie boli to przestań myśleć  

Opublikowano
31 minut temu, czarnys napisał(a):

noż ku.wa ,,,przychodzi baba do doktora a doktor też baba ,,,,,,myślenie boli to przestań myśleć  

Wsie w doma, czy brat w Daszach? 

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

jest jednak róznica wysyłać kasę do firmy np, new holland czy przedstawiciela john D , gdzie idziesz i widzisz majątek i jak się rozeznasz to dowiesz się żeby otworzyć taką filię to trzeba mieć sporo własnego kapitału , a wysyłanie do jakiejś firmy OLX która ma o dziwo wirtualną siedzibę z kapitałem 5000 zł , założoną w grudniu 2024 :):) 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, ozotek napisał(a):

jest jednak róznica wysyłać kasę do firmy np, new holland czy przedstawiciela john D , gdzie idziesz i widzisz majątek i jak się rozeznasz to dowiesz się żeby otworzyć taką filię to trzeba mieć sporo własnego kapitału , a wysyłanie do jakiejś firmy OLX która ma o dziwo wirtualną siedzibę z kapitałem 5000 zł , założoną w grudniu 2024 :):) 

to ty przepowiadała ta saletrę za 2500?

Opublikowano

Świżynka z 28 września.

W tym roku rezygnuję z rsm. Pod zboża i jagodniki pójdzie eNplus.

Piękna gruba i bardzo równa granula. Ale jest wada, nie daje się piętrować. O trzech warstwach można zapomnieć bo się wszystko rozjeżdża. Nawet drugi dorek potrafi fikać

Resized_20250930_122446.jpeg

20250930_132833.jpg

Opublikowano

Bo ja wiem, tak chciałem i tak jest. W bramie to zawsze trzeba przez profil chodzić a i przy wietrze pewno tłukły by się na zamku bo luzu zawsze coś będzie

Opublikowano

Ja jak teraz budowałem to aby jedne drzwi, wszędzie i tak są bramy odsuwane i chodzą tak lekko że małe niepotrzebne. W starych budynkach tak jest I się sprawdza.

Słyszał ktoś o jakiś wzmożonych kontrolach w sprawie nawożenia azotem?