Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość ma się za znawców rynku nawozowego i przy każdej cenie twierdzą że jest jeszcze czas na zakup i będzie taniej a tymczasem wiadomo że przyjdzie wiosna i nawóz jest do wysiania to że raz na 50 lat nawóz staniał z ceny bardzo drogiej na drogą nie świadczy o tym że tak się stanie kolejny raz -nie ma opcji żeby do końca maja poszło coś w dół 

Opublikowano

Teraz to już po ptakach bardziej zastanawiał bym się co będzie dalej. Wybory stopy procentowe kurs dolara kolejne sankcje. Czy to czasem nie jest początek stałego trendu wzrostu w górę?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kampl napisał(a):

To już się 10 tys na etacie zarabia? 

Znajomy Majster robi wykończeniowke to liczy sobie 600zl za dzień, robi więcej niż 8h.U siebie w domu to robiłem Co, łazienkę, przeróbka wody to by się zgadzało bo po tyle każdy sobie woła.

24 minuty temu, mysza103 napisał(a):

Tak jak wcześniej pisałem że na przyszły rok raczej ciężko będzie kupić azot w tych cenach co się kupiło na ten rok

Przecież trump obiecał że zaleje świat tanią ropa i gazem.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
27 minut temu, mysza103 napisał(a):

Tak jak wcześniej pisałem że na przyszły rok raczej ciężko będzie kupić azot w tych cenach co się kupiło na ten rok

A kto wie co będzie prawie za rok ...

Opublikowano (edytowane)

Bo nie każdy jest taki sam, to znów z ludźmi się trzeba użerać. A gospodarka to jeszcze taka trochę wolność.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tigon napisał(a):

Ja jeszcze nie mam na drugą dawkę i co, sram na to 🤣

Też przez zbieg niefortunnych zdarzeń nic na drugą jeszcze nie kupiłem. Zborze na magazynie i jakoś to będzie. Saletrosan 26 1600 z groszami tydzień temu przywiozłem i już wysłałem a na drugą dawkę deszczu nie widać

Opublikowano
Godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Dwie osoby plus emerytura babki i w sumie może być te 10 tyś 

Nie rozumiem skąd ta szydera, zazdrość?  Przecież nikt nie broni pójść na etat, chyba, że ktoś nic po za ryciem w bryłach nie potrafi więc do kogo pretensje? Osobiście pracuje na etacie i gospodarka jest tylko i wyłącznie zajebistą odskocznią od życia codziennego. Natomiast to, że nie muszę siedzieć z kartką i liczyć każdy grosz podwyżki w azotach czy sor to tylko i wyłącznie moja osobista zasługa, ba... może i nawet sukces życiowy ;)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał(a):

To już się 10 tys na etacie zarabia? 

Spawacz w państwowej spółce takiej jak np. Bumar Gliwice, bez problemu.

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Czemu wszyscy nie pójdą na etat te kokosy zarabiać?

Ja wiem 🤭🤣🤣🤣🤣🤭

Nie ma tylu etatów, a poza tym większości zwyczajnie nie chce się robić, bn łun je bamber 🤣

Opublikowano
16 minut temu, boogie7 napisał(a):

Nie ma tylu etatów, a poza tym większości zwyczajnie nie chce się robić, bn łun je bamber 🤣

Tylko trzeba umieć , mie chęci i najważniejsze papier, a takich mało wśród młodych

Opublikowano
30 minut temu, boogie7 napisał(a):

A ja bym powiedział ze nie każdy potrzebuje szarpać się z etatem a później jeszcze z gospodarką. Jak ktoś się urodził żeby robić to nie ma co mu żałować. Chociaż roboty nie przerobi. A jak dla kogoś ważniejsze żeby obrobić gospodarkę a potem poleżeć czy z rodziną czas spędzić to jego wola. I nie ma co się śmiać że każdy grosz liczy. Jak komuś nie szkoda ciężko zarobionych pieniędzy oddawać pośrednikom czy firmom to jego sprawa. Panowie w krawatach takich lubią. Ciągnąć dwa etaty żeby potem większość tej kasy im oddać bo się może pochwalić że nie patrzy na cenę 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, wilkołak napisał(a):

Tylko trzeba umieć , mie chęci i najważniejsze papier, a takich mało wśród młodych

Ludzie kończą wyższą szkołę melanżu na wypiź***owicach podgórnych albo jakieś hotelarstwa czy administrację i potem łolaboga zły świat się uwziął a oni najniższa krajowa. A pójść w zawód nie ma komu bo przecież jak to mój studiów ma nie mieć? I tak to się kręci. Druga kwestia że co trzecia osoba ma tyle pod kaszkietem że ledwo łączy chodzenie z oddychaniem i potem też zdziwiony

Edytowane przez STIG13
  • Like 4
Opublikowano

Jaki zlot specjalistów. Przychodzą na forum rolnicze poopowiadać swoje mądrości. Nie ma forum spawaczy magazynierów czy innych programistów. Wszyscy chcą odreagować i wyżyć się jak ciężko w rolnictwie...

• Haha 5
Opublikowano

Roboty nie przerobisz to jest teraz myśl przewodnia całej Europy. Pogadamy za 20-30 lat jak zaczną płacić emerytury obecnym 30-40 latkom. Na każdym kroku chińskie samochody elektronika narzędzia a tu będzie wszystko bez roboty...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chemia ci ludzie nie dożyją emerytury.

Tez tak samo u was pełno pogrzebów teraz.Po kilka w tygodniu a kiedyś jeden na miesiąc.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1