Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

kupiłem dzisiaj blok sera z Olecka -bdb

Twaróg krajanka ręcznie cięta - coś niesamowitego najwyższy poziom!!! Ale dostępna była tylko w okolicy zawsze jak przejeżdżałem to kupowałem.  

Kolejna sprawa to póki chłopy nie zrozumieją że ich parobkom - prezesom o to chodzi aby ciągnąć do upadłości a nie w czas się połączyć żeby nikt brudów nie wykopał to takie sytuacje będą się działy.  Dziś już nikt nie chce nikogo na siłę beż potencjału majątku marki technologii przyłączać.  

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zefir napisał(a):

O proszę ortodoksyjny krowiarz, do kościoła też nie chodzisz bo komunikanty z polskiej pszenicy ? Pewnie lewą ręką się żegnasz a prawo melioracje czyścisz? Mimo że sam mam krowy a nie mam zboża to takich jak ty mi nie żal

Z rozumowaniem u kolegi nie bardzo, ale nie będę tłumaczyć. Każdy kto ma coś pod sufitem i  przeczytał post na który odpisałem sarkazm zrozumiał 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
32 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

W okolicach Białegostoku nigdy nie widziałem w sklepach produktów z Olecka , może trzeba się lepiej przyjrzeć ...

To jest problem małych zakładów brak dostępu do dystrybucji . Mogą robić najwybitniejsze produkty ale skurwxxły handel tego nie odbiera. Nawet w takim olecku to poza sklepem firmowym trzeba się było nieźle naszukac żeby znaleźć ich produkty. No druga sprawa że oni produkcję mieli znikoma bo jak dobrze wiemy większość skupu szła w przerzut i dziś dlatego mają problemy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, grzesiu napisał(a):

Twaróg krajanka ręcznie cięta - coś niesamowitego najwyższy poziom!!! Ale dostępna była tylko w okolicy zawsze jak przejeżdżałem to kupowałem.  

Kolejna sprawa to póki chłopy nie zrozumieją że ich parobkom - prezesom o to chodzi aby ciągnąć do upadłości a nie w czas się połączyć żeby nikt brudów nie wykopał to takie sytuacje będą się działy.  Dziś już nikt nie chce nikogo na siłę beż potencjału majątku marki technologii przyłączać.  

Grzesiu wyprobuj krajanke z Łobżenicy, w dino kupisz, robiona też starym sposobem na zakwasie i ręcznie. Jaki sernik wychodzi 👍

Edytowane przez Dream1990
  • Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, grzesiu napisał(a):

To jest problem małych zakładów brak dostępu do dystrybucji . Mogą robić najwybitniejsze produkty ale skurwxxły handel tego nie odbiera. Nawet w takim olecku to poza sklepem firmowym trzeba się było nieźle naszukac żeby znaleźć ich produkty. No druga sprawa że oni produkcję mieli znikoma bo jak dobrze wiemy większość skupu szła w przerzut i dziś dlatego mają problemy. 

ja w Olecku to dwa razy w życiu byłem także ...

Opublikowano
17 minut temu, Dream1990 napisał(a):

Grzesiu wyprobój krajanke z Łobżenicy, w dino kupisz, robiona też starym sposobem na zakwasie i ręcznie. Jaki sernik wychodzi 👍

Wiesz jak z tą dystrybucja jest. To że Łobżenica daje towar na jakiś tam magazyn to nie znaczy że na wszystkie. Akurat do dino jakoś nie zaglądam ale dziękuję za polecajke zobaczę czy u mnie jest jak będzie  to z przyjemnością  spróbuję. 

Opublikowano
47 minut temu, grzesiu napisał(a):

nie lam glowy ,dadza se rady ...maja problem bo im rekiny nie placa .

Opublikowano

Tak sobie dadzą rady że są na skraju upadłośc te małe zaklady, choć cały rok płaci 50gr mniej od reszty Grzesiu dobrze mówi.

Wystarczyło wprowadzić ten handel produktami regionalnymi w sieciowach. No ale po co nam politycy by robić takie coś. Lepiej wydupczyc wszystkich z rynku niech zostanie sama mlekovita