Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrz18 napisał(a):

Przecież w kieszeni ci netto zostaje minus udział 2gr to masz 2,10 na rękę za grudzień 

2.14 netto -udział. Każdy pisze cenę brutto więc bardziej miarodajne jest pisane ceny brutto a komu się chce i potrafi to obliczy sobie cenę netto. 
To tak jakby vatowiec napisał ze ma 2 zł w mleczarni X ale nie dopisał ze netto. 
A ryczałtowiec ze ma 2.14 w mleczarni Y. 
Ktos z boku by powiedział że mleczarnia Y płaci dużo lepiej a tak naprawdę cena jest taka sama bo cena bazowa to 2 zl Netto. Tylko VATowiec dolicza 5 % vat a ryczałt 7.  A ryczałtowcy w większości tego nie ogarniają więc uważam że lepsze kest podawanie ceny brutto Z dopiskiem VAT 

Opublikowano

Mlekpol niby przyjmuje cały czas pewnie też to trochę zależy od miejsca i ilość. Ostatnio ze znajomą gadałem z okolic Grajewa to w ostatnim czasie dużo ludzi przeszło do Giżycka 

Opublikowano
9 godzin temu, kamilrolnik18 napisał(a):

A w polmleku nie ma lojalnościowego że jak chcesz odejść to musisz oddać to co ci dopłacali do każdego litra.? Tak samo temat chyba wygląda w Kole.?

Tam to nawet cennik nie pokrywa się z rzeczywistością

Opublikowano
10 godzin temu, radekz200 napisał(a):

nie jestem zastraszony 😛 bedzieta miec jeszcze w mlekovicie 2 z przodu za grudzień?

Jak kto wie do kogo z bombonierką jeździć to może będzie miał 

A ja nie wiem to będzie 1.80

Opublikowano
12 godzin temu, komizmo napisał(a):

Może jest zastraszony. Niech napisze trzy razy "kocham polmlek" jeśli coś mu grozi.

Przecież widać, że trzymają ich tam za jajca. I sami takim postępowaniem napędzają tą patologię 

Opublikowano
2 godziny temu, KoneserOporu napisał(a):

I ile po obniżce wychodzi?

Ja oddaje do innej mleczarnia, tylko wczoraj do mnie dzwonił kolego  , i jest załamana , że już druga obniżka . Poprzednia byla 15 gr

Opublikowano
2 godziny temu, arosaw100 napisał(a):

Ja oddaje do innej mleczarnia, tylko wczoraj do mnie dzwonił kolego  , i jest załamana , że już druga obniżka . Poprzednia byla 15 gr

Bo u jednego może być obniżka 30 groszy z 2,8 i będzie 2,5, a u drugiego obniżka 15 groszy z 2,1 i będzie 1,95 za litr, tak że nie wiadomo co o tym myśleć

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, KoneserOporu napisał(a):

Bo u jednego może być obniżka 30 groszy z 2,8 i będzie 2,5, a u drugiego obniżka 15 groszy z 2,1 i będzie 1,95 za litr, tak że nie wiadomo co o tym myśleć

Nie smućcie się ja w polmleku przy 18 tys.zl  Będę miał 1,63 zł 

• Confused 4
  • Sad 5