Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to nawet doszło do takich absurdów że mój sąsiad z którym jestem w dobrych relacjach miał do oddania 10ha w dzierżawę. I to po sąsiedzku, wszystko obok moich pół i właściwie pod domem. I nawet mnie to nie interesowało bo ja jestem jeden, ojciec wiecznie żyć nie będzie.  A i tak mam roboty od zajebania nawet jak i on trochę pomoże. No i znalazl chętnych ale wojny o to nie bylo

Opublikowano

U nas jeden już latał brał wszystko co się dało i już po zawodach....blisko mnie nawet po rodzinie poszlo 23ornej plus onki 7ha. Ja nawet nie startowałem bo za dużo do mnie i za drogo. Wzieli panowie co mają ponad 400ha 🤷 ponad 6km dojazdu maja także każdemu mało. Mi wpadło 4ha w dwóch działkach poniżej kilometra. Świata się nie przeżyje ile by nie było i tak jest za mało a na końcu i tak do piachu.....

Opublikowano

Padną od pryszczycy mleczne i mięsne to padnie też zboże bo po co będą wtedy trawy, wszystko zasiejemy zbożami to zboża też będą za grosze i nie będzie komu sprzedać. Fajna perspektywa, taka nie za bardzo optymistyczna 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Ursusc385 napisał(a):

Kolega ostatnia faktura z Giżycka 2.86 a mlekpol jedna wielka kpina

Nie myślisz przenieść się do Gizycka? Nie wiesz jak tam pobierają próby w miesiącu ile razy? 

Opublikowano
11 minut temu, martin0000 napisał(a):

Nie myślisz przenieść się do Gizycka? Nie wiesz jak tam pobierają próby w miesiącu ile razy? 

Cały czas myślę i jak sytuacja w mlekpolu się nie poprawi, to przejdę jeszcze w tym roku i kilka znajomych z okolicy.  Próby 2 razy w miesiącu, tak jak bylo