Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

A ta Hajnòwka jak płaci ? Nikt stamtąd jakoś nigdy nic nie pisze🤔 jak by to wogóle nie istniało....

Za 2023 rok zanotowali 8 mln straty przy 106 mln obrotu, wtedy skup im spadł 4 mln rocznie, ogromne udziały mają bo aż 15 mln na taka wielkość. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, grzesiu napisał(a):

Zanotowali stratę płacąc 1.6- 1.7zl 

Majątek wygląda wartościowo jakby mieli bardzo dużo nowoczesnych maszyn, a pracuje tam aż 166 osób przy 46 mln skupu. Tak samo w informacji dodatkowej jest że zobowiązania długoterminowe nie występują, a w bilansie 5 mln kredytu długoterminowego niby inwestycyjnego. Dziwne. 

Edytowane przez Dream1990
Opublikowano
Kamil20151 napisał:

2 minuty temu, pawelmf napisał(a):

POLMLEK za styczeń 16 tys T 4,56 B 3,45 2,00 zł 

to w mleksie byś miał 2.18

Mleks to ten przerzutowiec z z Przasnysza ?

Opublikowano
34 minuty temu, PolandOnion napisał(a):

Mleks to ten przerzutowiec z z Przasnysza ?

Nie , z Wyszkowa przezutowiec ale ma chyba umowę z mlekowita i dla niej chyba skupuje 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, grzesiu napisał(a):

Hajnowka to taki rejon że tam to może internetu nie być 😉😉 mała spółdzielnia trochę ponad 100tys litrów dziennego skupu. 

Chyba nigdy w Hajnówce nie byłeś to po pierwsze , a po drugie ciekawi mnie z kąt ty takie informacje masz na temat każdej mleczarni . Dobry informator z ciebie .

• Haha 3
Opublikowano
11 godzin temu, dantur96 napisał(a):

U mnie też wychodzi 18/19 l od Sztuki na dzień średnio. Da się bez paszowozu karmiąc z ręki wyciągnąć trochę więcej?dodam że krowy chyba potencjał mają bo jak na wiosnę skosilem westerwoldzka wcześnie z braku paszy i zaczelem ja dawać to krowy skoczyły po dwóch dniach o 6 litrów na dobę 

Szczerze to jak widziałem twoje trawy to ja jestem zaskoczony twoja wydajnością. Tyle to ja robiłem na 3 pokosie traw. I to takim strasznym. Może treściwe mają trochę znaczenia? Jakie znaczenie mają krowy to nie wiem. Jeśli problemowe itd to może tak. Ale jak wszystko jest ok to uważam że każda ma potencjał na 25l

Opublikowano
10 godzin temu, kampl napisał(a):

Szczerze to jak widziałem twoje trawy to ja jestem zaskoczony twoja wydajnością. Tyle to ja robiłem na 3 pokosie traw. I to takim strasznym. Może treściwe mają trochę znaczenia? Jakie znaczenie mają krowy to nie wiem. Jeśli problemowe itd to może tak. Ale jak wszystko jest ok to uważam że każda ma potencjał na 25l

12,5 L na udój to nawet najgorsze sztuki wiecej dają 

Opublikowano

Nie no. Sam znam takie że wszystko niby się zgadza a mleka 10l dziennie. Tak samo mam 2 blizniaczki, od zawsze razem. Żywienie identyczne. Urodziły tego samego dnia. Teraz już się rozjalacho o miesiąc. Następna ciąża już o 2. No ale nie ma kopii 1 do 1. Ta lepsza doi prawie 40  po 5 minut. Ta gorsza 30 po 10min. I o tych co dają po kilka l mleka mi nikt nie wmówi że słabe nasienie czy jakieś odpady nie wiadomo skąd. Bo nawet te najtańsze ma potencjał na dużo mleka. Przecież to z wyselekcjonowanych hf a nie jakies bawoły indyjskie

Opublikowano

Takie co doją po kilka litrów to na mc donalds, a nie pod dojarke. Nie te czasy. Za drogie karmienie 

Kupiłem krowę z somatyką dla cielaków, bez zapalenia, ale na płytce glut. 35L dziennie. 4 cieluny karmi, jeszcze miesiąc i kolejne 4 jej kupię. I cukierków nie dostaje