Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To po co wam zachodnie odmiany i nasienie bydła ? Polskich nie ma ? Każdy ciągnie z zachodu wszystko bo wiadomo że niemieckie dziurawe wiadro lepsze niż całe polskie ale jak jakiś problem to każdy się patrzy na kogoś bo to nie moja wina tylko kogoś innego.

Opublikowano

Weź katalog z nasieniem dowolnej polskiej firmy a tam większość buhajów z kolczykami DE,DK,NL,FR,US . Jak trafisz coś z kolczykiem PL to zajrzyj dalej w rodowód bo ojciec, ojciec ojca, ojciec matki to US,DE,NL,FR. Więc o jakim polskim nasieniu tutaj mówimy? Polskie nasianie padło lata temu gdzie zachód wchodził w genomowanie a u nas wyceny szły za flaszkę.

Nie wiem po co ten lament bo nie ma polskiego, bo polskie było lepsze, bo dali takiej firmie upaść. Nasze firmy w większości zarządzane były przez idiotów którzy stali w miejscu w głębokiej komunie gdzie nie ważne co to się sprzedało.

• Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano
7 godzin temu, PolandOnion napisał(a):

To po co wam zachodnie odmiany i nasienie bydła ? Polskich nie ma ? Każdy ciągnie z zachodu wszystko bo wiadomo że niemieckie dziurawe wiadro lepsze niż całe polskie ale jak jakiś problem to każdy się patrzy na kogoś bo to nie moja wina tylko kogoś innego.

Nasienie polskie też ma w sobie ibr i inne dziadostwo  to nie jest też tylko tak że z zachodnim przyszło. Dawno temu było ściągane do shiuz nasienie z zachodu bo u nas było ncb 

6 godzin temu, MKrajes napisał(a):

Weź katalog z nasieniem dowolnej polskiej firmy a tam większość buhajów z kolczykami DE,DK,NL,FR,US . Jak trafisz coś z kolczykiem PL to zajrzyj dalej w rodowód bo ojciec, ojciec ojca, ojciec matki to US,DE,NL,FR. Więc o jakim polskim nasieniu tutaj mówimy? Polskie nasianie padło lata temu gdzie zachód wchodził w genomowanie a u nas wyceny szły za flaszkę.

Nie wiem po co ten lament bo nie ma polskiego, bo polskie było lepsze, bo dali takiej firmie upaść. Nasze firmy w większości zarządzane były przez idiotów którzy stali w miejscu w głębokiej komunie gdzie nie ważne co to się sprzedało.

Dziś nie mamy komuny i firmy może nie upadają bo sprzedaż mają ale co z tego jak taka sipma produkuje prasy od prawie 40 lat i robi nadal chłam gdzie taki mchale połowę krócej a maszyny od samego początku dużo lepsze. Jak taka unia Grudziądz firma była konkret i została 100 lat za murzynami, ona ma ten sam tok myślenia jaki byl w fso po co coś zmieniac i projektować jak ludzie poloneza kupują niestety później każdy wolał jeździć astra espero lanos nexia czy co tam jeszcze innego. W pewnym momencie praktycznie nic już się z polonez nie sprzedawało a produkcja nadal szła i musiała w końcu ustać w pewnym momencie Niemcy chcieli zrobić z fso skodę to polacy się nie zgodzili i poszli Niemcy do skody i takim sposobem skoda nadal funkcjonuje i to nawet bardzo dobrze. 

To samo tyczy się ursusa jeśli innpwacyjnoscia komfortem i rozwojem jest zmiana koloru ciągnika z żółtego na czerwony po 30 latach to o czym my mówimy. Dziś wszystko jest dostępne tylko trzeba troche głowy i można biznes robić jak np taki samasz. Dają listwy do mchale nawet firmy która zjadła nasza sipme. A nasza simpa mając dziś możliwości i technologiczne i dostęp do materiałów zostali w czarnej d*pie 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, Marcin133 napisał(a):

Ja w rok wziąłem dwa😁😉był ktoś na otwarciu obory gdzie grali Piękni i Młodzi??? Mają rozmach😁😁

Oni nie pierwszy raz grali w oborze ;)

Opublikowano
12 minut temu, ThePerkins napisał(a):

Zobaczymy czy wgl przyjdzie i co będą robić nasze służby... 

Na "nasze służby " zawsze można liczyć. 

W tym momencie granica na przywóz bydła z Niemiec powinna być już zamknięta aco mamy?🤨